精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.Tom was a shopkeeper.He had a small corner shop.It was open from seven in the morning until eleven at night and sold many different things.Though Tom worked hard in his shop for too long,he had a good business and he felt happy every day.
Then a supermarket opened across the street.The supermarket was ten times the size of Tom's shop.
The manager of the supermarket wanted to take Tom's customers away from him.He found out what Tom's prices were and then made his prices lower than Tom's.
People quickly stopped buying things from Tom's shop.They bought everything from the supermarket instead.Soon Tom's business was very bad and he was angry.
"It's not fair,"Tom thought,"I must do something to teach that supermarket manager a lesson."
The price of steak in the supermarket was﹩5.00 a pound.Tom put a sign in his window,"Steak--﹩4.50 a pound."The next day the price of steak in the supermarket was﹩4.25 a pound.Tom changed the sign in his window."Steak--﹩4.00 a pound."
An hour later,the sign in the supermarket said,"Steak--﹩3.75a pound."Ten minutes later the sign in Tom's window said,"Steak--﹩3.5a pound."
Five minutes later the sign in the supermarket said,"Steak--﹩2.5a pound."Twenty seconds later the sign in Tom's window said,"Steak--﹩1.00a pound."
The manager of the supermarket ran across the road into Tom's shop."This price cutting must be stopped,"he said,"Steak is costing me﹩4.00apound.I'm sellingitat﹩2.50a pound.I'm losing money every minute!"
"I'll stop cutting all my prices,"Tom said,"If you stop cutting all yours."
The supermarket manager agreed,and the two men shook hands.Tom smiled.He had not lost any money on the steak.He did not sell steak.

88.Did Tom feel happy though he worked hard for too long every day?Yes,he did..
89.How big was the supermarket across Tom's shop?
It wasten times the size of Tom's shop..
90.How did the owner of the supermarket take away many of Tom's customers?
Bymaking his/the prices lower than Tom's..
91.Why did the supermarket manager ask Tom to stop cutting his prices?Because he was losing money./Because he lost money..
92.What did Tom and the manager agree to do at the end of the story?They agreed (that) they both/both of them stooped cutting the prices..
93.What do you think of Tom?What can you learn from the story?I think Tom is (was) smart/clever
We should be smart (clever) in dealing with trouble..

分析 全文大意:
Tom是个老板.他有家街角商店.这家商店早上7点营业直到晚上11点关门,出售各种不同的东西.尽管Tom在店里长时间工作很辛苦,但是他的生意很好他每天感到很幸福.后来在街对面新开了一家超市.这个超市的规模是Tom商店的十倍.这家超市的经理想把Tom的顾客都吸引到他店里来.他得知了Tom货物的价格然后使他的价格比Tom的低.人们很快就不从Tom店里买东西了,而是从超市里买东西
很快Tom的生意不行了,他非常气愤.Tom认为这不公平,必须采取措施给超市经理一个教训.超市牛排的价格是每磅5美元,Tom在橱窗里放了一个牌子上面写道"牛排每磅4.50美元".第二天超市的牛排价格成了每磅4.25美元.就这样两人不停地降价,最后超市的经理来到Tom的店里,他说这个价格大战必须停止了,牛排进价每磅4美元,他按每磅2.50美元出售.每分钟都在赔钱.Tom说"如果你停止降价,我就停止降价."超市经理同意了,两人握手言和.Tom笑了.他没有在牛排上损失钱,他根本不卖牛排.

解答 答案:
88.Yes,he did.
89.ten times the size of Tom's shop.
90.making his/the prices lower than Tom's.
91.Because he was losing money./Because he lost money.
92.They agreed (that) they both/both of them stopped cutting the prices.
93.I think Tom is (was) smart/clever.We should be smart (clever) in dealing with trouble.
88、推理判断题        根据第一段Though Tom worked hard in his shop for too long,he had a good business and he felt happy every day.可知尽管Tom在店里长时间工作很辛苦,但是他的生意很好他每天感到很幸福.故作肯定回答,故答案为Yes,he did.
89、细节理解题        根据第二段The supermarket was ten times the size of Tom's shop.可知这个超市的规模是Tom商店的十倍.故答案为ten times the size of Tom's shop.
90、细节理解题         根据第三段He found out what Tom's prices were and then made his prices lower than Tom's.可知他得知了Tom货物的价格然后使他的价格比Tom的低,根据空格前为介词by后接动词时接动名词,故回答为making his/the prices lower than Tom's.
91、细节理解题         根据倒数第三段超市经理的一番话"This price cutting must be stopped,"he said,"Steak is costing me﹩4.00apound.I'm sellingitat﹩2.50a pound.I'm losing money every minute!"可知他说"必须停止降价了,牛排进价每磅4美元,我按每磅2.50美元出售.每分钟都在赔钱"可知因为他在赔钱.故回答Because he was losing money./Because he lost money.
92、细节理解题          根据最后两段"I'll stop cutting all my prices,"Tom said,"If you stop cutting all yours."The supermarket manager agreed,and the two men shook hands.可知Tom说"如果你停止降价,我就停止降价."超市经理同意了,两人握手言和.可知他们两个人都同意停止降价,故回答They agreed (that) they both/both of them stopped cutting the prices.
93、推理判断题         根据最后一段Tom smiled.He had not lost any money on the steak.He did not sell steak.可知Tom笑了.他没有在牛排上损失钱,他根本不卖牛排.可推知Tom很聪明.故回答我认为Tom很聪明,我们应该机智地处理生活中的遇到的麻烦,故可回答为I think Tom is (was) smart/clever.We should be smart (clever) in dealing with trouble.

点评 本题为阅读表达题作答前,需通读全文,掌握全文大意,再根据问题,在文中搜索或推理出答案.92题和93题为开放性答案,答案不唯一其中92题还可回答为They both/Both of them stopped cutting the prices./They agreed to stop cutting the prices.93题还可回答为We should be honest when doing business./We should compete with each other equally./We should be smart as well as honest.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

16.Choose the words or phrases and complete the passage(选择最恰当的单词或短语完成短文)

Each year,Americans celebrate the Thanksgiving holiday on the fourth Thursday of November.Most families follow traditions begun on the first Thanksgiving,but many have their own traditions that they follow each year.Here are some of the traditions of the holiday.
Travel
One of the best things about Thanksgiving is (62)B time with family.Many people live far from their family members,so they need to travel long distances by car,train or plane to be with their loved ones (63)A.Thanksgiving is the (64)A travel time of the year!
The wishbone
Some families include breaking the turkey's wishbone as part of their celebration.(65)A people each take one end of the bone,make a wish and pull.Whoever gets the larger part of the bone gets their wish!
The turkey pardon(赦免)
Each year at Thanksgiving,the President of the United States gets a gift of a (66)C turkey.At a White House ceremony,the president traditionally"pardons"the National Thanksgiving Turkey.

62A.havingB.spendingC.passingD.taking
63.A.during the Thanksgiving DayB.on the holidayC.at Thanksgiving DayD.during Thanksgiving
64.A.busyB.longC.busiestD.longest
65.A.TwoB.SomeC.ThreeD.All
66.A.deadB.dyingC.livingD.hurt

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.A.Eight o'clock.B.Seven forty-five.C.Half past seven.D.Half past eight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.A.¥80.B.¥40.C.¥35.D.¥70.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.15.Harry was outside his bedroom when he saw the robber(抢劫者).
16.The robber took off his mask(面罩),so Harry saw his face clearly.
17.Harry even knew that there was something wrong with the robber's leg.
18.The robber robbed many things including black jeans and a lady's stocking.
19.With Harry's help,the police managed to catch the robber the next day.
20.From the passage we can know Harry was a boy who observed (观察) things very carefully.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.A teenager lived alone with his father.The two of them had a very special relationship.Even though the son was always on the bench(替补队员席),his father was always in the stands(看台) cheering.He never missed a game!
When the young man entered high school,his father always encouraged him to keep on and not to be discouraged.
At college,the young man always put his heart and soul into every practice.It was the end of his senior football season.The coach met him with a telegram.The telegram said his father died this morning.The coach(教练) told him to take the rest of the week off and not to come to the game Saturday.
Saturday arrived and the game was not going well.The coach didn't allow him to play,but the young man insisted that he must play,and feeling sorry for the kid finally gave in."All right,"he said"you can go in!"
Before long,the coach,the players,and everyone in the stands could not believe their eyes.This little nobody,who had never played,was doing everything right!In the closing seconds of the game the kid stopped a pass and ran all the way for the winning touchdown(触地得分)!The fans suddenly cheer together!Such cheering like you have never heard!
After the game was over,the coach noticed that the young man was sitting in a corner all alone.The coach came to him and said,"Kid,I can't believe it.You were fantastic!Tell me.What got into you?How did you do it?"He looked at the coach with tears in his eyes,and said."Well you knew my dad died,Coach.But did you know he was blind?"The young man swallowed(吞) hard and forced a smile."Dad came to all my games,but today was the first one that he could see me play.I wanted to show him I could do it!"

42.The young man's father was alwaysB though he wasn't playing in the football field.
A.on the bench      
B.in the stands     
C.at a sports ground    
D.in the seat
43.The underlined word"nobody"in Paragraph 5 meansB.
A.no person                          
B.unimportant person
C.not anybody                        
D.uncommon person
44.The young man's father is hisD.
A.waiter           
B.coach           
C.volunteer           
D.supporter
45.What's the proper title for the passage?B
A.In my coach's eyes.
B.In my father's eyes.
C.A football match.
D.A football season.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Miss Liteaches (教) us English and she is also our good friend.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.I read a few articles.I think this article is better than__.(  )
A.other articleB.the otherC.anotherD.the others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.She plansto study(study)English.

查看答案和解析>>

同步练习册答案