精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.阅读短文,根据短文内容判断所给句子正(T)误(F).
David got a job in a police station after he left school.He worked there for 42years and he'll retire this year.He worked hard in the past 42years.But he was not a lucky man.He failed to catch a thief.He was often sorry for it.
Last weekend,while David's wife was cooking she found there was no salt at home.So she asked her husband to buy some.In the shop,David saw a young man taking away a wallet from a woman's bag.He walked to him quietly,but the young man noticed David and ran away at once.David ran after him.At last the thief ran into a blind alley(死胡同) and David caught him.
"Please give me a chance,sir."said the thief
"Who can give one to me?"said David,"I'll soon retire and I catch a thief for the first time!"

41.David worked hard in the past 42yearsT.
42.David was a lucky man,and he often caught thievesF.
43.Last weekend his wife asked him to buy some sugarF.
44.A young man was stealing a woman's wallet in a shopT.
45.The young man was the first thief that David caughtT.

分析 戴维毕业后在警局找了份工作.他在那儿工作了42年了,今年要退休了.在过去的42年里,他工作很努力.但是他是一个不幸的人.他没能抓住一个小偷.他经常为此感到遗憾.
    上周末,戴维的妻子在做饭时发现家里没盐了.所以她让丈夫去买.在商店里,戴维看到一个年轻人从一个女人的包里拿走了钱包.他静静地靠近他,但年轻人注意到了戴维,立马逃跑了.戴维追赶他.最后,小偷跑进了一个死胡同,戴维抓住了他.
"请给我一次机会吧,先生."小偷说.
"谁能给我一个机会呢?"戴维说,"我不久就要退休了,我第一次抓到小偷!"

解答 41.T 细节理解题 根据文章中第一段第三句:David worked hard in the last 42 years.可知答案为T.
42.F 细节理解题 根据文章中第一段第四句、第五句:But he was not a lucky man.He failed to catch a thief.可知他并不幸运,没抓住过贼.故答案为F.
43.F 细节理解题 根据文章中第二段第一句:Last weekend,while David's wife was cooking she found there was no salt at home.可知是去买盐.故答案为F.
44.T 细节理解题 根据文章中第二段第三句:In the shop.David saw a young man taking away a wallet from a woman's bag.可知答案为T.
45.T 细节理解题 根据文章最后一句话I catch a thief for the first time,可知答案为T.

点评 这是一篇人物故事类的阅读理解.讲述了一名即将退休的老警察第一次抓到小偷的故事.题目设计的很简单,主要考查对细节的辨认能力.结合题目都能在文中找到线索,得出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.---Mark,please don't play basketball on the road.It's very dangerous.
---_________.I am going home at once.(  )
A.Have a great timeB.Sorry,I won't do that
C.I'd like toD.OK,with pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.Math is one of the most boring classes for many students.But recently,at the University of California in the US,a (61)Aclass got 400 students interested.There were even another 35 (62)B from behind windows.
 (63)C could make a boring subject so interesting?Terence Tao,the 31-year-old university teacher,is known as"the Mozart of Math".Tao,born in Hong Kong,spent his childhood in Australia.He showed his great (64)A in math when he was very young.At the age of two,he could read.At nine,he went to college math classes.At twenty,he go this doctor's degree(博士学位).Last summer,Tao (65)B a Fields Medal which is known as the"Noble Prize of Math".(66)B he was talented,Terence Tao didn't go tocollege until he was fourteen."In my opinion,it's not  (67)A to go to college too young."said Tao.He added,"(68)C,studying is like building a large tower.It must have a strong base(基础).Then it can be built higher."
People don't think Tao is (69)B the rest of us.He wears a T-shirt and an old pair of sports shoes.He reads Japanese comic books,too.But he (70)C loves math."In many ways,my work is my hobby."he said.

61.A.mathB.musicC.Japanese
62.A.passingB.watchingC.shouting
63.A.WhatB.WhichC.Who
64.A.talentB.importanceC.need
65.A.madeB.wonC.found
66.A.IfB.AlthoughC.Because
67.A.necessaryB.convenientC.difficult
68.A.So farB.At timesC.In fact
69.A.the same asB.different fromC.similar to
70.A.evenB.alsoC.still.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-China beat Australia 1:0 at the 17th Women's Football Asian Cup last night.
--Really?            (  )
A.That's a pityB.Don't mention it
C.I'm glad to hear thatD.You're welcome

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.If you work hard,you'll get good ______.(  )
A.gradesB.notesC.lessonsD.answers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Jia Meng used to keep a diary (日记) in Chinese.But one year ago,the 14-year-old girl from Hei Longjiang began to write her diary in English,because Jia found her mother was reading her diary secretly.She changed the language because her mother can't read English."It's like killing two birds with one stone."said Jia,"My privacy (隐私) became safe and my English improves a lot."
Jia's mother is not the only mom who reads her child's diary.Recently,Renmin University of China had a national survey among over 2,3000parents.The results show that  40% of parents read their children's secrets.That's why,like Jia,many teenagers try to find ways to protect(保护) their privacy.
Wu Lei,15,of Shanxi,keeps a diary,too.But he doesn't write in on paper.He writes online which he thinks is perfectly safe because his parents"know nothing about the Internet."
Lu Huan,13,of Guangdong,said her parents always secretly listened to the talk between her friends and her on the telephone in their room.To solve this problem,Lu asked her parents to buy her a mobile phone.
"Parents want to know what is going on in their children's lives,"said Shao Xiazhen,a teenage expert in Beijing."But sometimes they go about it the wrong way."Shao suggested to teenagers that instead of hiding their secrets,talking to parents is a better solution."If your parents know that you are safe,they'll let you keep your secrets."

根据短文内容,判断下列句子正误.正确的用"A"表示,不正确的用"B"表示.
46.Jia Meng writes her diary in English in order to improve her English.B
47.Recently,Renmin University of China had a national survey,and the results show that 40% of parents read their children's secrets.A
48.Keeping a diary online is the best way to protect the privacy according to the article.B
49.Lu Huan asked her parents to buy her a mobile phone in order to protect her privacy.A
50.Shao Xiazhen thinks parents will let children keep their secrets if they talk to parents and parents know they are safe.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.In 2002,I wrote a letter for my future self with instructions not to open until my birthday in 2014.It is 2014 now.Yesterday was my birthday and I opened it.This is what it said:
Dear Sherri,
     By the time you read this,you will be 30.At the age of 18 I had many dreams about you.Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to.both in Canada and abroad,maybe you have even settle down somewhere in France,and maybe you are working in the field of art.I hope you're married to Gwynn-the man of your dreams.You'll probably have two children-a girl and a boy.
     If everything goes okay,you'll be living in France in a big house in a small town with Gwynn and your two children.You are doing research in painting.Gwynn will be a computer programmer and you will be doing all right for yourselves.
     However,if things don't go according to plan,I wish you love,happiness and joy.
                                                                         Love
                                                                     Sherri"18"
     When I read this,I was surprised.So much of what I wanted has come true.
     I did travel to a few more places in Canada.I've traveled to the UK,Australia and Egypt.I have been living in France for nearly 4 years in a big house,in a small suburb(郊区),in a major city.I am an art teacher in a university.I have two lovely kids.
     But not everything went as what I hoped.I married a man named Tom Rees,and he is an excellent artist.We are doing all right for ourselves.
  I find it cool how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality(现实).

51.How long did Sherri wait to open the letter?A
A.For 12 years.
B.For 18 years.
C.For 30 years.
52.What does the underlined phrase"settled down"mean in Chinese?C
A.参观   
B.旅行   
C.定居
53.Among her dreams,which one did NOT come true?C
A.To work in the field ofart.
B.To be a mother of twokids.
C.To marry a computer programmer.
54.What can we infer(推断) from the passage?B
A.She plans to move to the UK later.
B.She enjoys the life with her family now.
C.She loses hope because not everything goes well.
55.What is the best title for this passage?B
A.Dream on the Way       
B.Dream and Reality        
C.How to Achieve Your Dream.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.Liu Keming is a student from the first middle school of Loudi.His parents have gone to work in Shanghai.Now he is living with his grandparents.Today is June the 2nd,2014.It is the Dragon Boat Festival.It's 9:00a.m.and Liu Keming's grandmother and his aunt are making zongzi.His grandfather and his uncle are watching the boat races on TV.The Chinese dragon boat race is held in Fuzhou this year.Hunan Yueyang team will do its best in the race.
It's 11:30now.Liu Keming's family are eating zongzi.Liu Keming misses his parents very much.He's talking on the phone to them.His parents miss the family very much,too.They wish to eat the delicious zongzi with them.They say there's"no place like home".
After lunch the family go to the first bridge over the Lianshui River.There's a boat race there.It is raining hard,but still there are many many people there.It is not easy to watch the boat races,but the family shout"Come on!Come on!"together with others.All of the people know the Dragon Boat Festival is in honor of Quyuan(纪念屈原).He is an ancient poet (古代诗人).He loved his country and died for his country.

61.What festival is it today?The Dragon Boat Festival
62.Do the family eat zongzi for lunch?Yes./Yes,they do.
63.Where is the Chinese dragon boat race held this year?In Fuzhou
64.Liu Keming's parents miss the family very much in the festival,don't they?Yes./Yes,they do.
65.What is Qu yuan?An ancient poet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.---Let's go to thegym (gym/library) together.
---Great.We can do sports there.

查看答案和解析>>

同步练习册答案