精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.There is a special festival in Thailand that people and animals celebrate together.It's Elephant Festival,which takes place in the third week of November,(46)A,people there are good at training elephants.The festival aims to show the importance of elephants and people's relationship with them.(47)E.People used to use them in battles in the past and they are now important for tourism.
(48)D,there are elephant parades.More than 300elephants will join the parades in the festival.People dress up in different kinds of Thai clothes.(49)B.After the parade,the elephants come to a certain place to enjoy fruit as breakfast.(50)C.For example,soccer matches and dances are held between elephants to show their strength and skills.

A.In many parts of Thailand
B.They also decorate their elephants beautifully.
C.There are quite a few activities in the festival
D.First of all
E.Elephants have played an important part in Thailand's history and culture.

分析 本文介绍了泰国的大象节,举办大象节的目的是展示大象的重要性以及人与大象之间的紧密关系,大象在泰国的历史和文化中扮演者重要的角色,过去大象被人们用于战争,现在则在旅游业中起着重要的作用.

解答 46.A 推理判断题 结合下文people there are good at training elephants.判断此处的句意是"在泰国的很多地方,人们擅长训练大象",故选A
47.E 推理判断题 结合下文People used to use them in battles in the past and they are now important for tourism.判断此处的句意是"大象在泰国的历史和文化中扮演者重要的角色,"故选E
48.D 推理判断题 结合下文there are elephant parades.判断此段介绍的是大象节期间泰国举行的活动,此处的句意是"首先",故选D
49.B 推理判断题 结合上文People dress up in different kinds of Thai clothes."人们穿着各种各样的泰国服饰"判断此处的句意是"他们还把大象打扮地漂漂亮亮的",故选B
50.C 推理判断题 结合下文For example,soccer matches and dances are held between elephants to show their strength and skills.判断此处的句意是"在节日期间又许多活动",故选C

点评 做这类题型,需要学生对题干与所有选项的意义都要有所了解,通读全文,对材料介绍的内容有大致的了解,再根据上下文结合全篇内容和关键词进行搭配与选择,即可选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Hi,Jack!Nice to meet you here in Zibo!
-Me too.But I       you were in Jinan.(  )
A.thinkB.thoughtC.am thinkingD.will think

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.他们花了12个半小时从上海飞到加拿大.
It took them twelve hours and a half to fly from Shanghai to Canada..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Thanks _______ your help.(  )
A.atB.onC.inD.for

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.She didn't know ________when the house caught fire.(  )
A.how to doB.when to doC.what to doD.what to do it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.在公共场合制造噪音是不礼貌的.(it is…to do sth)It is impolite to make noise in public.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

15.请以"The Life in the Future"为题写一篇文章,提示如下
未来的情况活到200岁;一切都将是免费的;家里将有机器人;
学生将通过电脑在家学习.
用电脑做的事情做家务;购物;网上聊天;打扫卫生;做饭;不出家门看医生.
我们应该做的事情努力学习;实现理想.
要求:语句通顺,要点齐全,篇章结构完整;80词左右.
The Life in the Future
                                                       

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-Is Rome ____unusual city?
-Yes,it's one of____ most beautiful cities in the world.(  )
A.an;/B./; theC.a; theD.an; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.
HOT MOVIES IN THEATERS

lying swords of Dragon Gate

It's a great action movie with a lot of stars like Jet Li and Zhou Xun.It's based on the story of 1992's New Dragon Gate Inn,a work by Tsui Hark.

Ticket:¥60 (Student Ticket:¥3)

The Flowers of War
Do you like Zhang Yimou?He likes to play big.His new movie The Flowers of War is China's most expensive film yet.The film is also aimed to take the international market.It will be on in New York,Los Angeles and San Francisco on December 23.The story begins in the rubble*of Nanjing after the fall of the city to the Japanese on December 13,1937.
Ticket:¥90 (Student Ticket:¥45)
26.What kind of movies is Flying swords of Dragon Gate?B
A.A documentary.
B.An action movie.
C.A thriller.
D.A comedy
27.Where does the story of the movie The Flowers of War happen?D
A.New York           
B.Los Angeles          
C.San Francisco  
D.Nanjing
28.Lindy is a middle school student.She wants to see The Flowers of War with her father.How much do they need to pay?D
A.¥90               
B.¥45                
C.¥180       
D.¥135.

查看答案和解析>>

同步练习册答案