精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.The Greens like shopping on the Internet.They all think it's easy and fun to shop on the Internet.
Mr Green likes reading books.He usually buys new books on the Internet.But sometimes he is too busy and has no time to look for books he wants.So her daughter Lucy often helps him to buy books.
Mrs Green likes beautiful clothes.She always watches new skirts or dresses in clothes shops first and then buys some of them on the Internet.Of course,they are cheap.But sometimes she is upset because many other women wear the same clothes as her!
Lucy likes listening to music.She often buys CDs on the Internet.They are usually cheap.But the only problem(问题)is that some CDs sound (听起来)a little bad.
Eric buys many things on the Internet,from school things to toys.Sometimes his parents think he always spends too much money on shopping!

51.Who likes wearing beautiful clothes in the Green family?D
A.Eric.
B.Lucy          
C.Mr Green.
D.Mrs Green.
52.What does Mr Green like doing?A
A.Reading books.            
B.Buying clothes.
C.Listening to music.        
D.Playing with toys.
53.What does the underlined word"upset"mean in Chinese?B
A.无聊的        B.沮丧的      C.疲劳的       D.轻松地
54.Why does Mrs Green like shopping on the Internet?C
A.Because she's too busy to go shopping.
B.Because she doesn't like going to shops.
C.Because she wants to save money.
D.Because she doesn't like clothes in shops.
55.Which of the following is NOT true?B
A.There are four people in the Green family.
B.Only Mr Green buys books on the Internet.
C.Lucy often buys CDs on the Internet.
D.Mr Green and Mrs Green think Eric spends too much money on shopping.

分析 【文章大意】这篇文章主要讲述了格林一家人都喜欢在网上购物.他们认为在网上购物既简单又有趣.格林先生喜欢在网上买书.格林夫人喜欢在网上买衣服.Lucy喜欢在网上买CD.Eric会买很多学校用的东西.

解答 51  D 细节理解题.根据文章:Mrs Green likes beautiful clothes.可知格林夫人喜欢漂亮的衣服.故选D.
52  A 细节理解题.根据文章:Mr Green likes reading books.可知格林先生喜欢看书.故选A.
53  B 词义猜测题.根据文章:because many other women wear the same clothes as her!可知句意:因为很多其他女士穿的衣服跟她的一样.所以此处结合语境应该是表示她很沮丧.故选B.
54  C 细节理解题.根据文章:Of course,they are cheap.可知格林夫人在网上买衣服是因为比较便宜,可以省钱.故选C.
55  B 细节理解题.根据文章:He usually buys new books on the Internet.以及She always watches new skirts or dresses in clothes shops first and then buys some of them on the Internet.以及She often buys CDs on the Internet.以及Eric buys many things on the Internet,可知不止格林先生一个人在网上买东西.故选B.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Mary was visiting her aunt Jane at her house at the beach.It was a beautiful summer day.Mary built a big sand castle in the morning.Aunt Jane took pictures of the castle to send to Mary's parents.
Mary wanted to play on the beach that afternoon.She wanted to build another sand castle.Aunt Jane told her it was too sunny.Aunt Jane said Mary could only go if she had a hat.Mary didn't have a hat.Aunt Jane had a lot of hats.Aunt Jane said that Mary could borrow one of hers,since bigger hats were better anyway.Mary tried on four hats.The pink one was really pretty,but it had a big bow.The ribbons (带子) kept going into Mary's eyes.That would not be good for building a sand castle.The blue hat was too fancy.Mary did not like that hat at all.The red hat was nice,but it had flowers on it.Mary was afraid the flowers would get dirty.Then,Mary saw a big straw hat with a short red ribbon on it.The bow was not too droopy (下垂的).The hat was not too fancy.It would be easy to clean.Mary knew it was the perfect hat.
36.Where is Aunt Jane's house?A
A.It's close to the beach.
B.It's in the downtown.
C.It's across from a hat shop.
D.It's next to the shopping mall.
37.Where did Mary want to go that afternoon?C
A.She wanted to go back her home.
B.She wanted to learn swimming in the sea.
C.She wanted to build a sand castle on the beach.
D.She wanted to buy a big straw hat in hat shop.
38.Aunt Jane hadD hats.
A.four             
B.five               
C.ten              
D.many
39.At last,Mary borrowedD from Aunt Jane.
A.the pink hat      
B.the blue hat          
C.the red hat        
D.a big straw hat
40.What can we infer (推断) from the passage?B
A.Mary visited Aunt Jane with her parents.
B.Mary liked building a sand castle on the beach.
C.Mary couldn't play on the beach that afternoon.
D.Aunt Jane would buy a new hat for Mary as a gift.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17."Visitors to the 2010World Expo in Shanghai will be able to go sightseeing in super cool cars with no drivers,"Shanghai city officials said recently.
When a prototype (样品)of the six-seat car was shown to the public,it interests many people."The car will help visitors feel what high technology(科技)is and help them enjoy the tour of the World Expo site,"said a professor from Tongji University.The prototype,4.5metres long,1.7metres wide,and 1.6metres tall,runs along a white line.The car costs around 300,000yuan and can reach a top speed
of 50kilometres an hour.
According to the researchers,visitors will be able to drive the car anywhere in the World Expo site by pressing a button(钮).If they want to get off or stop the car,all they need to do is just to press the button again.
"People can rent one of these cars for a whole day or just take a ride in it from one place to another,"the professor said.About 400to 500of these cars will be made for the Expo in 2010.The cars will have radar (雷达)to help them get around.They will mainly use solar (太阳能的)batteries and lithium (锂)batteries.As they have no need of drivers and oil,these cars help save energy and human labour(劳动),and cause no pollution to the environment.

94.How many people can take the car at a time?6.
95.What does the car look like according to Paragraph (段落)2?It s 4.5 metres long,1.7 metres wide,and 1.6 metres tall.
96.How can visitors drive the car?By pressing a button.
97.Does the car use batteries or oil?No,it mainly use solar batteries and lithium batteries.
98.What are the advantages of the car?It saves energy and human labour,and causes no pollution Lo the environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

14.People in different countries greet in different ways.Here are some

41.What does this piece of writing want to tell us?B
A.People of some countries are friendlier than others.
B.How to greet people peoperly in different countries.
C.The names of some of the friendly countries.
D.The national falgs of different countries.
42.Men bow and shake hands to greet each other inB.
A.the United States    
B.South Korea   
C.Finland   
D.the Philippines
43.Friends and family members usually hug or kiss to great each other inA.
A.the United States and Finland    
B.South Korea and the United States
C.Finland and South Korea        
D.the Philippines and Finland
44.Men sometimes pat on each other's back inD.
A.the USA        
B.Finland    
C.South Korea    
D.the Philippines
45.South Korea is special in thatC.
A.men often hug and kiss each ohter
B.they shake hands in the street.
C.they family name comes first in their names
D.they call each other using their first names.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Dear Richard,
I'm glad you're coming to China!①Your mother tells me you're worried about what you should and shouldn't do as a guest in China.Here is some advice on eating customs in China.
You'll  probably be invited to a dinner.There will be a lot of dishes,not just three courses.You may find it difficult to use chopsticks if you haven't tried before.It's a good idea to get some practice beforehand.When the food is served,you should wait until you're invited to eat.?The plates will be placed in the middle of the table for everybody to share.Take a little of everything and then have some more of the things you like.
To prepare a big meal takes a long time and everything looks beautiful,so it's a good topic of conversation.You'd better join in the conversation and say how much you like it.
At the end of the meal,you will usually be served with fruit.
I hope this is helpful.Email me if you have any other questions.
Yours,
Zhang Dawei

任务一:Put the underlined sentences into Chinese.(将画线的句子译成汉语)
72.①你妈妈告诉我你担心在中国做客不知道该做什么不该做什么.
73.?盘子将放在餐桌中间,以便每个人都能享用.
任务二:Answer the questions回答问题
74.How many courses are usual for a dinner in the West?Three.
75.Is it a good idea to talk about food during a meal in China?Why?Yes(,itis).Toprepareabigmealtakesalongtimeandeverythinglooksbeautiful,soit'sagoodtopicofconversation.
任务三:Give The best title for this passage(给短文拟题目):76.EatingcustomsinChina.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.阅读短文,用下面方框中单词的适当形式填空,使短文意思正确、通顺.每词限用一次.
much,mean,become,it,pay,but,woman,other,collect,nature
The Oxford English Dictionary (OED) is thinking of adding the Chinese word tuhao to
(71)its 2015edition(版本).The word has become popular in China since 2013.It is used to describe rich people who spend money in extravagant(奢侈) ways.The word (72)becomes popular in western countries,too.
People (73)are paying attention to what is happening in China and are gradually picking up some Chinese words.These words express special ideas,(74)but they cannot be easily translated into English.
The OED is also thinking of adding hukou and dama to the 120Chinese words that have
(75)been collected in its dictionary.Hukou (76)means China's system(制度) that is makes sure Chinese can live in a certain place,and dama means middle-aged Chinese (77)women who influence the global gold markets because of their gold-buying habits.
People have different opinions on the news that the OED will include these Chinese words.Some people say the words can be embarrassing(令人尴尬的) to some people in China,but others think that it's (78)natural for words to spread and be used in (79)other places.In fact,the word tuhao expresses the humor of China.It is easy to pronounce and it makes fun of rich people who have (80)more money than taste.
So,welcome to the English language,tuhao,let's be friends!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
Chinese writer Mo Yan won the Nobel Prize in Literature in 2012.Mo,who was born in 1955into a farmer's family in Gaomi County in Shandong Province,is the first Chinese national to win the Nobel Prize in Literature.In his early years,life was not easy.These things have influenced Mo Yan's later writing.
60-year-old Park Geun-hye (朴槿惠)was elected(选举)the new President of South Korea in December,2012.She becomes the country's first woman head of state and her term (任期) will last five years from 2013."I will become a president who puts people's living before anything else,"she told the cheering People in central Seoul as she accepted her win.
Barack Obama (born in Honolulu,Hawaii in 1961),who was elected the 44th President of the United States in 2008,has been elected again to a second term,fighting against Republican challenger Mitt Romney.Obama finished his study from Columbia University and Harvard Law School.His father was from Kenya,Africa while his mother was born in Kansas,America.
26.When Mo Yan was young,his family might beD.
A.big     
B.small       
C.rich       
D.poor
27.Which of the following is NOT true about the passages?C
A.The writer Mo Yan might live in a small place before he got the prize.
B.Park Geun-hye will lead South Korea till the year 2018.
C.Obama's parents came from the same country before they married.
D.Among the three persons,Park Geun-hye is the oldest.
28.The three passages may be fromC.
A.an email    
B.a letter      
C.news  
D.an advertisement.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.One day a rich man invited his friends to a party and they drank a lot of wine.At last there was only a pot of wine left.Who could get it?They (51)thought of an idea and decided to have a match.The person who finished the painting of a snake (52)first could drink the wine,so they began drawing.
One of them drew quickly.After he finished,he saw others were still busy drawing.He said,"How (53)slow you are!I am the first to finish the painting.I still have enough time to draw something else."So he added feet to the snake.However,before he could finish the feet,(54)another man also finished drawing.He took away the pot and said,"Who has ever seen a snake with feet?Snakes have no feet,so yours is not a snake.I am the (55)winner,I will get the wine."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.There is a sign at a Korean university asking tourists not to step into the grass to take photos.The sign is not written in Korean or English; it is written in Chinese.
These signs,and signs in other countries warning Chinese tourists about their behavior,have shamed many Chinese who worry about the image of the country.
Over 70million Chinese tourists made overseas trips last year and spent 102billion,morethanthe84billion spent by American and German tourists.For many Chinese tourists,it was their first trip abroad and they didn't know about foreign ways.And some of these tourists took their bad habits from China with them.
Wang Yang,a Chinese deputy prime minister(国务院副总理),said,"They(the tourists) speak loudly in public,carve words or numbers on tourist attractions,cross the road when the traffic lights are still red and spit anywhere.It damages(毁坏) the image of the Chinese people and has a very bad influence."
Before you travel to a foreign country,it's important to learn some things about the country and its culture.You are guests in the country and it's important to respect(尊重) your hosts.As more and more Chinese visit foreign countries,their behavior will certainly change and those shameful signs will,hopefully,disappear.

42.The sign at a Korean university is written inA.
A.Chinese 
B.English 
C.Korean     
D.Japanese
43.How do many Chinese feel about the signs?D
A.Proud.
B.Interested.
C.Bored.
D.Shameful.
44.The passage is written toB.
A.order the Korean universityto clean up signs with Chinese words
B.advise the overseas Chinese tourists to change their behavior
C.ask Chinese people not to spend too much money traveling abroad
D.ask people to travel to Korea as much as possible
45.What would be the best title for the passage?A
A.Signs Shame Overseas Chinese Tourists
B.Foreign Culture Makes Bad Influence
C.Foreign Countries Attract Chinese Tourists
D.Chinese Tourists Like Foreign Culture.

查看答案和解析>>

同步练习册答案