精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.Dick often goes traveling when the summer holiday begins,but he was out of luck this summer.
He went to an old temple (寺院)on a high mountain by himself.On his way there it began to rain heavily,so he hurried to go down the mountain.When he got to the foot of the mountain,he found the wooden bridge was under the water,so he had to spend the rainy night in a broken farmhouse.He was so hungry that he hardly fell asleep.
The next morning the rain stopped and Dick found the bridge was damaged (损 坏).When he saw the water was not too deep he decided to swim across the river.In the middle of the river he was nearly washed away by the water.Luckily,two farmers saved him.They gave him some food and dried clothes.He thanked them and went to the nearest town.
Dick found a small hotel and went in.He asked the price for a room."A room on the first floor is twenty dollars,on the second floor,fifteen dollars and on the third,ten dollars,"answered the owner.
The young man has only eight dollars in all his pockets.He said thanks and was leaving; The owner asked,"Don't you like our hotel?"
"Yes,it's good,"said Dick,"but it's not tall enough!"
81.Dick spent the rainy nightB.
A.in the temple    B.in a farmhouse    C.in a hotel      D.in his tent
82.Why couldn't Dick go to sleep that rainy night?A
A.Because he had nothing for supper.
B.Because he was afraid of the dark.
C.Because he felt cold.
D.Because he was excited about his travel.
83.What did Dick do the next morning when he found the bridge was damaged?B
A.He went back to the temple.
B.He decided to swim across the river.
C.He stayed in the farmhouse.
D.He went to the nearest town.
84.What do you think of Dick's summer holiday this year?
A.Very happy.B.Very exciting.
C.Very unlucky.D.Very interesting.
85.We can know from what Dick said in the last paragraph thatC.
A.Dick liked tall buildings
B.Dick would go to look for a better hotel
C.Dick thought the price for a room in the hotel was too high for him
D.Dick didn't like the hotel.

分析 迪克经常在暑假开始的时候旅行,但这个夏天他运气不太好.
他自己去了一个在高山上的老旧的寺庙.在他去的庙里的路上开始下大雨,所以他快速地下山了.当他到达山脚的时候,他发现桥被水淹没了,他不得不在一个破旧的农舍中度过这个雨夜.他太饥饿了因此很难入睡.
第二天早上雨停了,迪克发现桥毁坏了.当他发现河水并不是很深的时候,他决定游过这条河.在河中间他险些被水冲走.幸运的是,两个农民救了他,他们给迪克一些食物和衣服,迪克谢过他们之后去了附近最近的城镇.
迪克发现了一个小旅馆然后进入,他询问房间的价钱.店主回答:"一层的房间一晚上20美元.二层的房间15美元,三层的房间10美元."
在迪克的口袋里只有8美元,他对店主道谢之后离开了.店主问:"你不喜欢我们的旅店吗?"迪克说:"不,它很好,只是不够高."

解答 81.答案B 细节理解题 由文中so he had to spend the rainy night in a broken farmhouse 可知 他不得不在一个破旧的农舍中度过这个雨夜,故选B
82.答案A 细节理解题 由文中 He was so hungry that he hardly fell asleep可知 他太饥饿了因此很难入睡,故选A
83.答案B 细节理解题 由文中 When he saw the water was not too deep he decided to swim across the river可知 当他发现河水并不是很深的时候,他决定游过这条河,故选B
84.答案C 细节理解题 由文中 Dick often goes traveling when the summer holiday begins,but he was out of luck this summer可知 迪克经常在暑假开始的时候旅行,但这个夏天他运气不太好,故选C
85.答案C 细节理解题 由文中 The young man has only eight dollars in all his pockets.He said thanks and was leaving可知 在迪克的口袋里只有8美元,他对店主道谢之后离开了,迪克的钱不够住旅店,故选C

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.My mother is a teacher and she has taught English in this school for 20years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Smith left our school two days ago.(同义句转换)
Smith hasbeen away from our school for two days.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.The boys made model planesthemselves (them).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Peter usually washeshis clothes on weekends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

2.足够的睡眠时间对学生来讲很重要,然而调查显示,许多学生睡眠不足.请根据图示内容,简要指出学生睡眠不足的原因并提出建议.

要求:
1.要点齐全,并适当发挥:
2.词数:80词左右(开头已给出,不计入总词数);
3.文中不得出现真实姓名和学校名称.
It's important for students to have enough sleeping time.However,many of them don't have enough time to sleep.
There are different reasons for it.Some students often spend too much time on
computer games so that they don't go to bed early.Some students have bad sleeping habits.They often drink too much tea or coffee before going to bed.This makes them too excited to fall asleep.
In order to get enough sleep,we should keep away from computer games.We shouldn't
stay up too late.What's more,we can drink hot milk instead of coffee or listen to soft
music before we go to bed,which can help us have a sound sleep.
In a word,if we make good use of time and form good habits,we'll have enough sleepig time.Then we'll be happier and healthier..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.He's poor at spelling.He made a lot of spelling mistakes in his writing.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.We should cover the food with the cloth,or it will get dry.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.-Let's go dancing tonight.
-Sorry,I ___.I have to go to a meeting.(  )
A.mustn'tB.can'tC.may not

查看答案和解析>>

同步练习册答案