精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】根据所给首字母完成单词,使短文意思完整通顺。

Next month, a photography contest will be held. The winner of the contest will get a c 【1】. Bob is a photographer, and he wants to take part in the contest. Wildlife is the theme of the contest. Bob t 2 about it and decides to photograph birds. It is d 3 to photograph animals, especially birds, because birds s 4 stay in one place for a long time. They often fly away before the photographer gets ready. Bob understands the difficulty, but he has been r 5 for the challenge.

First, Bob plans to go to the beach. There, he can photograph some seabirds l 6 seagulls. Then, he will go to a lake and take some p 7 of cranes, ducks and geese there. Next, he will go to a nature reserve. There, he can photograph owls, woodpeckers and eagles. F 8, he will go to his friend’s house b 9 his friend has a green parrot. Bob wants to take photos of this beautiful bird. He will photograph many kinds of birds. He thinks he will have a very good chance of w 【10 the new camera.

【答案】

【1】camera

【2】 thinks

【3】difficult

【4】seldom

【5】 ready

【6】like

【7】 photos

【8】Finally

【9】because

【10】 winning

【解析】

试题分析:下个月将要举行一场摄影比赛,比赛的主题是野生动物。参赛的获胜者将会得到一架相机。鲍勃为了参加这场摄影比赛,走遍了各个地方,拍摄了许多有关动物的照片。他认为他有很好的机会来赢得这架新相机。

【1】句意:参赛的获胜者将会得到一架相机。由于是摄影比赛,根据首字母可知,奖品为相机。故答案为camera。

【2】句意:鲍勃想了一会,决定拍摄鸟类。think about考虑,思考。依据上下句可知,时态是一般现在时态。根据语境及首字母,故答案为thinks。

【3】句意:拍摄动物很难,特别是鸟类。根据下句句意可知,拍摄动物,特别是鸟类非常困难。故答案为difficult。

【4】句意:因为鸟很少长时间的呆在一个地方。拍摄鸟类困难的原因是鸟好动,不长时间的呆在一个地方。依据句意及首字母,故答案为seldom。

【5】句意:但是他已准备好去面对这一挑战。be ready for为…做准备。依据句意及首字母,答案为ready。

【6】句意:在那儿,他可以拍摄一些海鸟,比如像海鸥。海鸥是海鸟的一种,此处缺少介词,依据句意及首字母,答案为like。

【7】句意:然后,他将去湖边拍摄一些鹤、鸭子和鹅的照片。take some photos of…拍摄一些有关…的照片。根据首字母,故答案为photos。

【8】句意:最后他将去他朋友的家里面。上文分别出现了First, Then, Next,依据首字母,故答案为Finally。

【9】句意:因为他的朋友有一只绿色的鹦鹉。此处表示去他朋友家的原因是因为他的朋友有一只绿色的鹦鹉。依据首字母,故答案为because

【10】句意:他认为他有很好的机会来赢得这架新相机。of为介词,后跟动词ing形式。文章开头提到奖品为相机,鲍勃很想赢得这架相机。依据首字母,故答案为winning。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A,B,C,D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。
When Amy wrote her first novel in secondary school, she never imagined (想象) that she would become a writer one day. Like many 1 writers on the Internet, the 28-year-old woman got into this online world accidentally(偶然地).
Three years ago, Amy worked in a medical industry (制药厂). Her job kept her busy for six months and left her almost 2 to do for the rest of the year. To fill the time, she started writing 3 on the Internet. Her first novel was about her neighbors and their life because she has known them well. Amy has been interested in writing 4 she was a child. At first, she just wanted to share her novels 5 people she knew. Then one day an editor (编辑) of a famous website emailed her, asking her if she would like to 6 the electronic copyright (授权) of one of her novels. She 7 at once and the novel was moved to the VIP section of the website. She got $ 1,500 for that.
Now Amy is a full-time 8. So far her eight novels have come out (出版) online, and five of them were printed. "The Internet made me famous and brought me 9," she said. "I earn much more money now— about $60,000 a year. I am happy with my career, but there is one problem — that my talent might run out after five years and I'll have to 10 to work in the medical industry." "Before that day comes, I'll keep writing for the readers with my light and close-to-everyday-life writing style," said Amy with a smile.
(1)A.other B.others C.another D.the other
(2)A.something B.anything C.everything D.nothing
(3)A.reports B.novels C.diaries D.plays
(4)A.when B.while C.since D.until
(5)A.about B.of C.to D.with
(6)A.buy B.sell C.copy D.write
(7)A.agreed B.disagreed C.refused D.left
(8)A.housewife B.editor C.saleswoman D.writer
(9)A.success B.humor C.decision D.advice
(10)A.come B.go C.return D.get

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据句意及汉语提示,写出各单词的正确形式,每空一词

【1】She has never made so many (错误) in answering such easy questions.

【2】With the (发展) of modern medicine, more and more diseases can be cured.

【3】I don’t like (两者之一) of the shopping bags because both of them are too large.

【4】APEC(亚太经合组织) is a big organization of (亚洲的) countries and regions.

【5】Our school (取消) many old rules last week. It makes us students excited.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择正确答案。 My mother is a teacher. On weekdays, she gives lessons at school and on Saturdays she works in clubs. On Sundays, she is still busy.
On Sunday morning, mum gets up at six. She cooks breakfast for us first. And then it's time for cleaning. After that, she has breakfast with father and me. At 9, she goes to buy food for lunch in the supermarket. She can have a short rest after lunch. In the afternoon, mum doesn't go out. She helps me with my lessons. She does some reading, too.
Mother watches TV at about 7 when she finishes (完成) the housework. But at that time she is always tired and falls asleep (睡着) in the sofa sometimes.
(1)Mother gives lessons at school .
A.every day
B.five days a week
C.six days a week
D.four days a week
(2)Paragraph (段) 2 is about .
A.mother's Sunday
B.mother's work
C.mother's school life
D.mother's after-work activities
(3)Mother usually first after she gets up.
A.does some cleaning
B.has breakfast
C.wakes father and me up
D.cooks breakfast
(4)Mother doesn't on Sundays.
A.read books
B.buy food
C.go to the library
D.help me with my lessons
(5)Mother usually watches TV .
A.in the morning
B.in the afternoon
C.before supper
D.after all the housework

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Most Americans don't like to get advice from members of their family. When they need advice, they don't usually ask people they know. Instead, many Americans write letters to newspapers and magazines which give advice on many subjects, including family problems, the use of language, health, cooking, child care, clothes, how to buy a house or a car, and so on.
Most newspapers regularly print letters from readers with problems. Along with the letter are answers written by people who are supposed to solve (解决) such problems. Some of these writers are doctors; others are lawyers(律师) or educations. But two of the most famous writer of advice are women without special training for this kind of work. One of them answers letters addressed to “Dear Abby”, the other is addressed(致函) as “Dear Ann Landers” experience their preparation for giving advice.
There is one writer who has not lived long enough to have much experience. She is a girl named Angel Caveliere, who started writing advice for newspaper readers at the age of ten. Her advice to young readers, now appears regularly(正常的) in the Philadephia Bulletin in a column called DEAR ANGEL.
(1)For advice Americans usually write to ________.
A.their family members
B.their friends
C.Angel caveliere
D.newspapers or magazines
(2)“Abby” and “Ann Landers” are probably ________.
A.real names of two women
B.two experienced doctors
C.two famous lawyers
D.pen names of women
(3)Which of the following is likely true according to the passage?
A.Angel Gaveliere is loved by many American young readers.
B.Angel died young.
C.Angel has much more experience than the other writers with special training.
D.Angel is famous for her good knowledge of all the subjects.
(4)The philadephia Bulletin seems to be ________.
A.a city in America
B.a kind of publication
C.a publishing(出版) house
D.a school or university.
(5)The best title for the passage is ________.
A.Two Famous Women writer
B.Angel Gaveliere and Her Advice.
C.Getting Advice From Strangers
D.The strange Americans

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】请阅读下面的短文,并根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入文中空白处的最佳选项,将选项前的字母写在答题卡上相应的题号后。(提示:每个选项只用一次,选项中有一项为多余选项。)
The world is an interesting place. Different people like different things.
Some people like loud music. Other people don't.
Many people like sport, but they don't all like the same sport. In some countries, cricket(板球运动) is a very popular sport. In other countries, no one plays it or watches it on TV. However, most people like soccer. The World Cup is very popular.
Different people like different foods. Some people don't like meat. . Some people don't like potatoes or bread. They prefer rice.
Most people have their favorite colors. Some people like bright colors. Others prefer black colors.
Many people like traveling. Different people like different places. Some people like to go to the country. They like the fresh air. Some people like to go to the city. Because they like shopping. .
A. They like soft music.
B. Not everyone like the same color.
C. Millions of people watch the games on TV.
D. Different people like different kinds of pets.
E. They eat fruit and vegetables most of the time.
F. Some other people enjoy beautiful places like the mountains or beaches.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】任务型阅读,根据短文内容填空。 This is Jill. She is twelve years old. She has two new friends. They are Sami and Pat. Sami is a girl. She's twelve. She is short and slim. She's from England. She's English. Pat is a boy. He is twelve too. He's tall and strong. He's from America. He's American.
(1) are new friends.
(2)Sami is girl. She tall, but she is slim.
(3)Pat is from the . He looks .
(4) of them are old.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容及首字母提示填写所缺单词,使短文意思完整。(改编自初中英语读本9A

Six excellent students from the Liverpool City Academy celebrated their success after Prime Minister , Tony Blair , presented them with the t_【1】____ award in the competition. Their idea of greeting cards impressed the judges(评委) and they w_2___ a prize of 10,000 for their school and 500 for each member of the winning team. The judges p_3____ the team members for “their excellent business plan, the quality of their greetings cards and their creative way of s4_____ ”.

The head of the City Academy was delighted by the team’s success. we are very p_5______ of what the team has done. The students worked very hard, which l_6____ to their success.”

One of the members told us ,” The best part about the business was working together a7___ a team. That’s w_8___ helped us to be successful. We all had different talents and strengths.” And the w_9____ team agreed that running the business was a great way to learn and the e【10______ would help them when they were running their own businesses in the future.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】词汇检测,根据下列句子所给首字母或汉语注释以及上下文,在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处各单词的正确形式。每空只写一词。

【1】Usually the lion is thought to be the s of courage.

【2】That’s too bad! The door is l with my key inside.

【3】I don’t think white (适合) me. Actually, dark colours make me look slim.

【4】To our joy, the problem was (成功) solved at last.

【5】He is so weak that he has some difficulty (控制) himself when walking.

【6】 Can you help me with my English?

Sure. Please come to me you need help.

【7】 What did your father say about your travel plan?

Nothing. He just listened in .

【8】 What are going to do for the winter holiday?

We’re going away to Thailand or warm. It just depends.

【9】 Hey, Jane! Why do you get up so early?

I’d better leave early to avoid the hour traffic.

【10】 Mr Li is already in his thirties. But he’s still .

That’s his way of life. For him, work comes first.

查看答案和解析>>

同步练习册答案