Mike and Dick work in the same office. They don’t like the cold weather. And one day they decided to take their holiday in Australia. Their plane arrived in Sydney at nine in the morning. They had a good rest in a hotel. The next morning they rented (租) a car in the city and began their travel. A few hours later, the sun was shining in the sky and there were no shade trees (遮阴树) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving. They had to stop to look around. Mike found a river about half a kilometer away from them. They were both very happy and drove the car quickly. Soon they got to the river. Before they jumped into the water, Dick saw a boy playing under a big tree. He asked,“Are there any sharks (鲨) in the river, boy?”“No, there aren’t,”answered the boy. So they began to swim in the river. After a while, Dick felt something hit against his leg. He told Mike about it. They were afraid and stopped swimming. Dick asked loudly,“Is it true that there aren’t any sharks in the river?”“Yes, sir,”said the boy,“There’re a lot of crocodiles (鳄鱼) in the water. All the sharks have swum away!”
根据短文内容,回答问题。
1.When did they arrive in Sydney?
_______________________________________
2.What was the weather like the next day?
_______________________________________
3.What did they do in the river?
_______________________________________
4.A shark hit Dick’s leg, didn’t it?
_______________________________________
5.Why weren’t there any sharks in the river?
_______________________________________
1.At nine in the morning.
2.It was sunny and hot.
3.They swam in the river.
4.No, it didn’t.
5.Because there were a lot of crocodiles, and all the sharks had swum away.
【解析】
试题分析: Mike 和Dick在同一个办公室,他们都不喜欢寒冷的天气,所以他们决定去澳大利亚度假,在一条河中游泳的时候 Dick发现有东西碰到了他的腿,才得知,河中有鳄鱼。
1.细节理解题,根据文中语句“Their plane arrived in Sydney at nine in the morning.”理解可知。他们九点到达悉尼。故填At nine in the morning。
2.细节理解题,根据文中语句“A few hours later the sun was shining in the sky and there were no shade trees(遮阴树) beside the road. It was so hot that they could hardly go on driving.”理解可知。他们到达悉尼的第二天天气非常晴朗和炎热。故填It was sunny and hot。
3.细节理解题,根据文中语句“So they began to swim in the river.”理解可知。他们在河里游泳。故填They swam in the river。
4.细节理解题,根据文中语句理解可知,河里没有鲨鱼。故这句话是错误的。故填No, it didn’t。
5.细节理解题,根据文中语句““there’re a lot of crocodiles(鳄鱼) in the water. All the sharks have swum away!””理解可知。里面有很多鳄鱼,鲨鱼被吓跑了。故填Because there were a lot of crocodiles, and all the sharks had swum away。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单词造句
连词成句。请将下列单词组成完整的句子,句末标点已给出。
1.are, you, Here
______________________________.
2.you, Are, Maria
______________________________?
3.from, are, where, they
______________________________?
4.number, my, telephone, is, (010)8629-7688
______________________________
5.teacher, is, This, my
______________________________.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建永定第二中学八年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Could you please give me a hand?---Sure.___________
A.What is it?
B.Where is it?
C. It is nothing.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第九中学教研片九年级上第一次片考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I used to ____ up late, but now I get used to _______ up early.
A. getting;get
B.get;getting
C. getting;getting
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第九中学教研片九年级上第一次片考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--Where's Mr. Green?
--Oh, he _________ Canada.
A. has been to
B. has gone to
C. went to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第三中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—He plays basketball so well! Who taught _______?
—He learnt it by _______.
A. him; him
B. himself; him
C. him; himself
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第三中学八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Must we keep the window________ all the time? —No, you don’t have to.
A. open B. opened C. Opening
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建南平第三中学九年级上第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—I’m going to take part in the English speech competition tomorrow.
—_________.
A. Have a good trip!
B. I wish you success!
C. Good idea!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建仙游郊尾沙溪中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Skin-diving is a new sport today.This sport takes you into a wonderful new world. It is like a visit to the moon. When you are under water, it is easy for you to climb big rocks, because you are no longer heavy. Under water, everything is blue and green.
During the day, there is plenty of light. When fish swim nearby, you can catch them with your hands. When you have tanks of air on your back, you can stay in deep water for a long time. But you must be careful when you dive in deep water. To catch fish is one of the most interesting parts of this sport. Besides, there are more uses for skin-diving. You can clean ships without taking them out of water. You can get many things from the deep sea. Now you see that skin-diving is both useful and interesting.
A new sport today | 1.____________________ |
2._____________________ | There is plenty of light |
Everything is 3._____ | Under the water |
You can stay in deep water for a long time with | 4._________________________ |
One of the most interesting parts of this sport | 5.____________________ |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com