精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.阅读下面的材料,根据里面的内容完成信息表.
On the afternoon of October 13th,2011in Foshan,a two-year-old baby girl was playing in the street while her parents were busy working at their shop.But unfortunately,a truck went by and knocked into this poor girl.What's worse,without stopping to help the girl,the truck went over her,making this poor girl badly hurt.In the next 7minutes,another truck went over her,and 18passers-by just walked past without taking notice of the poor baby.At last,this girl was saved by an old woman who collected waste in the streets,but unluckily the baby girl was so badly hurt that she died at last.
This event aroused harsh criticism (引起强烈批评) on the Internet.But why do people seem so kind-hearted only on the Internet,but actually in the daily life we can hardly see them help each other?Lots of people made comments on-line:If you save someone who's hurt,he may say it's you who hurt him.You may have trouble when you do a good deed,because the law doesn't protect you.
We really need to learn from other countries in such cases.For example,in Singapore,if someone does wrong to the one who helps him,he has to say sorry in public and pay 3times the medical fee as punishment.
Information Card
Where the story happened81.(In) Foshan
The number of people who walked away instead of helping the baby82.18
Who helped the baby at last83.An old woman (who collected waste)
What happened to the baby girl at last84.She died
Where the event aroused harsh criticism85.On the internet

分析 这篇短文主要介绍了一起交通肇事逃逸事件及其影响.2011年10月13的下午,一个小女孩在被卡车撞伤后,司机逃跑,18名路人从此经过而无动于衷,只有一个捡破烂的老人救治孩子.这件事在网上引起了强烈的批判.

解答 81.(In) Foshan.细节理解题.考查交通事故的地点.根据短文第一段"On the afternoon of October 13th,2011in Foshan…a truck went by and knocked into this poor girl"可知,事故发生于佛山.故填(In) Foshan.
82.18.细节理解题.考查交通事故发生后,经过的路人数量.根据第一段中"In the next 7minutes,another truck went over her,and 18passers-by just walked past without taking notice of the poor baby"可知,在随后7分钟之内,有18个路人经过却没有注意(帮助)这个婴儿.故填18.
83.An old woman (who collected waste).细节理解题.考查救人者是谁.根据第一段中"At last,this girl was saved by an old woman who collected waste in the streets"可知,最后一位拾荒老年妇女救起来这个女孩.故填An old woman (who collected waste).
84.She died.细节理解题.考查女孩的命运(是否得以生还).根据第一段最后一句后半部分"but unluckily the baby girl was so badly hurt that she died at last"可知,女孩最终因为受伤严重而死亡.故填She died.
85.On the internet.细节理解题.考查这次事件的影响(在什么地方).根据第二段第一句"This event aroused harsh criticism  on the Internet"可知,该事件在网上引起众怒.on the Internet在网上.故填On the internet..

点评 首先要掌握短文的意思,然后结合具体的题目再读短文从中找出相关信息,就可以确定正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

3.我开会从不迟到,但昨天差一点到晚了.(be)
I've neverbeen late for a meeting,but yesterday I came very close.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

4.You can see lots of trees  on   bothside of the river.
                     A                  B       C.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.
break instead out change please  special tell  what   life  they 
As a student,what does it mean"to be good"?The Code of Conduct for Primary and Middle School Students (《中小学生守则》) holds the answer.
Last year,a new draft (草案) code came (51)out,replacing the old content.There are some important (52)changes.Big phrases like"have deep love for your motherland,the people and the Communist Party of China"are not there anymore.The new code tells students to respect the national flag and national emblem (国徽) (53)instead.It also (54)tells students to"know about China's history".
Also,the new code asks students to"lead a low-carbon (低碳的)(55)life","take part in voluntary work",and"control the time you spend online".The change on brave actions(56)specially draws attention.The old code told students to act bravely when they saw people(57)breaking rules.But the new code asks students to learn to protect (58)themselves and ask for help.
Many teachers are (59)pleased to see these changes.Students say they know (60)whatto do when they face some problems.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.In the early 20th century,most western people didn't know much about Asia and its people.However,one woman helped to change that.(60)A.Pearl was born in 1892 and moved to Asia when she was only three months old.She lived in a church with her father and her childhood friends were mostly the children of Chinese farmers.Most of the people who lived around in the countryside were very poor.(61)C.
Pearl moved back to America in 1934.She began to write books about her
experiences in China.(62)B,and in 1938,she won the Noble Prize for her novel The Good Earth.She became known as"the Marco Polo"for reintroducing Asia to West.
     (63)E.She also tried to change people's attitudes.She became active in many movements in the United States.From the day of her move to the US,Pearl was active in American civil rights and women's rights activities.Her experiences in China influenced her thinking,not only about Asia but also about her own country.Pear died in March,1973,just two months before her eighty-first birthday.
A.The woman was Pearl S.Buck
B.Her books were huge success
C.So she could understand these people's feelings
D.People loved Pearl very much
E.Pearl did more than just write stories about Asia

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Mr Black looks young,but he is 40.He has three children.One of his sons is a doctor.The other one is studying in English.His daughter is working with him in China now.
Mr Black teaches English in a middle school near here.He likes working in China.He says Chinese people are very friendly and Chinese food is very good,too.He can speak a little Chinese.So he goes to Chinese classes on Thursday evening.He doesn't think Chinese is easy.He says he must study very hard.

根据短文判断正误.(正确的写T,错误的写F)
46.Mr Black is a young man.F
47.One of his sons is with him in China now.F
48.Mr Black speaks English very well.T
49.He learns Chinese every Thursday.T
50.He likes China because he likes Chinese people and food.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.( Jeff and Li Lei are talking on the phone now.Jeff=J Li Lei=L)
J:Hello,Li Lei?(79)D.
L:Hi,Jeff.Are you still in Beijing?
J:Yes.
L:Well,(80)C?
J:I'm studying English here.
L:How's it going?
J:(81)A.I'm having a good time.It's interesting to talk with the foreigners(外国人).
L:(82)E?
J:Sunny and warm!Do you want to come to Beijing this summer vacation?
L:Yes,but I am busy now.Could you take some photos of Beijing?
J:(83)F!Er,er.Are you studying for a test now?
L:Yes,I don't think the test is easy.I must study hard!
J:Good luck!
L:Thank you!

A.Great.B.I am Jeff.C.what are you doing?
D.Jeff speaking.E.How's the weather?F.No problem!
G.Not bad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.This is Jim's room.It's a big room.There are some pictures on the wall.There's a desk and a chair in his room.There is also a sofa and a bookcase.The desk is between(在…之间)the bed and the bookcase.His bag and pencil-case are on the desk.There are some pencils,a pen,a rule in the pencil-case.Jim's sofa is next to the desk.His shoes and a ball are under the bed.Jim and his friend Li Lei often stay in the room.They like the room very much.
66.Jim's room isA.
A.not small      B.not big      C.very new      D.very old
67.ThereA in his room.
A.is a desk and a chair           B.are some desks and chairs
C.are some desks and a chair      D.is a desk and some chairs
68.Jim's pencil-case isA.
A.on the desk                  B.near the window
C.under the bed                D.on the bed
69.Jim's sofa isD.
A.on the desk                  B.in the desk
C.under the desk               D.next to the desk
70.B shoes are under the bed.
A.Li Lei's     B.Jim's     C.Jim's father's    D.Jim's mother.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.假如你们班级将召开以"我眼中的自己"为主题的班会,你如何评价自己呢?请根据所给提示,用英语写一篇发言稿.
提示:
1.自我肯定:在家里、在学校…
2.应改进之处:不爱运动、浪费…
3.努力方向:…
要求内容:
1.包括以上所给提示,可适当发挥;
2.写作中不得出现真实姓名和学校名称;
3.语句通顺,意思连贯,语法正确,书写规范;
4.文章开头已给出,不计入总词数.
提示词(仅供参考):obey遵守environment环境
Hello,everyone!I'm glad to have a chance to say something about myself.In my eyes,I am a good student.                                                           

查看答案和解析>>

同步练习册答案