I used to travel by air a great deal of when I was a boy. My parents used to live in South America and I used to fly there from Europe in the holidays. An airhostess would take charge of me and I never had an unpleasant experience. I am used to traveling (习惯于某事)by air and only on one occasion have I ever felt frightened. After taking off, we were flying low over the city and slowly gaining height(逐步升高), when the plane suddenly turned round and flew back to the airport. While we were waiting to land, an air-hostess told us to keep calm and to get off the plane quietly as soon as it had touched down. Everybody on board was worried and we were curious to find out what had happened. Later we learned that there was a very important person on board. The police had been told (被告诉,得知)that a bomb had been planted on the plane. After we had landed, the plane was searched thoroughly(被彻底搜查). Fortunately, nothing was found and five hours later we were able to take off again.
1.The writer used to fly much when he was a boy.
2.The writer’s parents used to live in South Africa.
3.While they were waiting to land, an air-hostess told them not to be calm.
4.Nothing was found and nine hours later they could take off again.
5.There was really a bomb on the plane.
1.A
2.B
3.B
4.B
5.B
【解析】
试题分析:我在幼年时,曾多次乘飞机旅行。有一次飞机刚刚起飞,突然调转头飞回了机场。一位空中乘务员告诉我们要保持镇静,飞机上的人都很着急,大家都急于想知道究竟出了什么事。 后来才知道,飞机上坐了一位非常重要的人物,有人报警说飞机上安放了一枚炸弹,飞机被彻底搜查。幸运的是,什么也没有找到。
1.1】细节理解题。根据文章第一句话可知,作者幼年时曾多次乘飞机旅行。故这句话正确。所以选A。
2.2】细节理解题。根据文章My parents used to live in South America可知,作者的父母曾经住在南美洲。故这句话不正确。所以选B。
3.3】细节理解题。根据文章第六句话可知,一位空中乘务员告诉我们要保持镇静。故这句话错误。所以选B。
4.4】细节理解题。根据文章最后一句可知,五个小时后,他们又起飞了,不是九个小时,故这句话错误。所以选B。
5.5】细节理解题。根据文章最后一句话Fortunately, nothing was found可知,没有发现炸弹,故这句话错误。所以选B。
考点:社会类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京第六十六中学八年级上第一次质检英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Don’t forget ____________ the lights when you leave.
A. turn on B. turn off
C. to turn off D. to turning off
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京房山周口店中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
下面是一张Millie 的课程表。 请根据课程表中的信息选择正确答案。
Monday | Tuesday | Wednesday | Thursday | Friday |
Maths | Chinese | Science | Maths | Chinese |
Science | Maths | Chinese | English | Science |
History | English | Chinese | P E | Music |
Art | P E | Music | History | Computer |
English | Science | Art | Chinese | English |
Music | Biology | English | Biology | Maths |
1.Millie has computer lessons on _____.
A. A Monday. B. Tuesday
C. Thursday. D. Friday
2.He has _______lessons every day.
A. Maths B. Science
C. Chinese D. English
3.They go to school ____________days a week.
A. four B. five C. six D. seven
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年北京房山周口店中学七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---What is your favourite sport
---I love ____basketball with his classmate..
A. plays B. play
C. playing D. to play
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东临沭青云镇九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:书面表达
请结合自己的实际,用英语写一篇80词左右的短文,介绍这些年来英语学习的体验和经验。
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
___________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东临沭青云镇九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
At the party, she ________a ghost.
A. dresses up B. dresses up as
C. dresses up in D. dresses up like
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年山东临沭青云镇九年级第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— I haven’t got a partner _________ . — Maybe you can ask John for help.
A. work with B. to work
C. working withD. to work with
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽芜湖澛港中学七年级上入学素质测试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
I’ve got _______ uniform. She’s got _________ umbrella.
A. an…an B. a…an C. a…a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年安徽淮北五校九年级上第二次联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
If you can not find the place, I will show you _______.
A. what it is B. what it was
C. Where it is D. Where it was
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com