精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.The 2012 Summer Olympics will be held in London,UK.The city will become the first in history to host the Olympic Games three times.
The London 2012 Olympic mascots (吉祥物),which are named after two small English to wns,are Wenlock and Mandeville.They only have one eye.But they look very friendly.Wenlock is wearing bracelets(手链)in the colors of the Olympic rings.UK children and families help design the mascots.
London is now ready for the 2012 Olympics.On May 5,the Olympic Stadium (体育场) opened in east London.Schoolchildren in London were the stars of the day.Niamh Clarke-Willis is 9.She pressed the button to open the Olympic Stadium with London 2012 Chairman Sebastian Coe.There were more than 40,000 people taking part in the ceremony.The stadium can hold 80,000 people,It will host the Opening Ceremony of the London Olympics on July 27.
Now you can buy tickets for the London 2012 Olympics!They went on sale on March 15,500 days before the Games begin.There are 6.6 million tickets to buy in six weeks.The cheapest cost is 20(210yuan).Themostexpensiveis 2,012(21,000yuan).
56.How many times has London held the Olympic Games?C
A.Once.B.Twice.C.Three times.D.Four times.
57.How soon will the Opening Ceremony of the 2012 Olympics be held?A
A.In about a month.B.In about 2 weeks.
C.In about a week.D.In about 2 months.
58.What are the mascots like?B
A.They have two eyes.B.They look very friendly.
C.They are careful.D.They look like the Olympic rings.
59.What do the names of the 2012 Summer Olympic mascots come from?A
A.Two small English towns.B.Two UK children.
C.Two UK officers.D.Two UK families.
60.Which of the following is Not True?B
A.The Opening Ceremony of the London Olympics will be held on July 27.
B.The Olympic Stadium opened in south London.
C.The stadium can hold 80,000 people.
D.Now you can buy the tickets for the London 2012 Olympics.

分析 文章介绍了2012伦敦奥运会的情况.作为第一个举办过三次奥运会的城市,伦敦为奥运会作了充分的准备.吉祥物,开幕式以及门票的销售都很有特色.

解答 答案:56-60 CABAB
56.C 细节理解题.文章第一段说The city will become the first in history to host the Olympic Games three times伦敦成为历史上第一个举办了三次奥运会的城市.故选C.
57.A 细节推断题.文章最后说There are 6.6 million tickets to buy in six weeks六周的时间大约是一个月多一点.故选A.
58.B 细节理解题.文章第二段说They only have one eye.But they look very friendly他们看起来很友好.故选B.
59.A 细节判断题.文章第二段说which are named after two small English towns他们是以两个小镇命名的.故选A.
60.B 细节判断题.文章第三段说On May 5,the Olympic Stadium (体育场) opened in east London奥运场馆是在伦敦东部,不是南部.故选B.

点评 阅读理解是考查语篇理解能力.常考的题型有:推理判断题;主旨大意题;细节理解题;猜测词意题.解题时,在读懂文章的基础上,还要特别注意掌握题型的特征,尤其是细节题和推断题不可混淆:细节题是文章信息的再现;推断题是文章信息的提取.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I often watch TV plays.What about you?
I ______watch them.They are long and boring.(  )
A.usuallyB.alwaysC.hardlyD.often

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.He wants ______ the English club.(  )
A.to joinB.to beC.be inD.join

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.His factory is 10miles from his home.(对划线部分提问)
How far is his factory from his home?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Doctor:(56)E
Jil:(57)C
Doctor:How are you feeling now?
Jill:(58)A
Doctor:Let me take your temperature.It's a cold.Nothing serious.
Jill:(59)D
Doctor:Did you eat anything for breakfast?
Mother:(60)B
Doctor:Well,take this medicine three times a day,have a good rest and drink more water.
Jill:OK,thank you.
A.I'm feeling even worse
B.No,he didn't feel like eating anything
C.This morning I had a pain in my head.
D.Really?But I don't feel any better now.
E.What's the matter?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.On April 8,a report came out on the lives of high school students in China,Japan,South Korea(韩国)and the US.About 6,200students from the four countries were questioned.
Who studies hardest?
Nearly half of Chinese students spend more than two hours on their homework every day.
That's much more than students of the US (26.4% ),Japan (8.2% ) and South Korea (5.2%).
Who sleeps most often in class?
About 45% of Japanese students say they often sleep in class.In South Korea,it's 32%; in the U S,21%; and 5% in China.
Who is the most distracted (分心的)?
Americait students are the most active in class,but 64.2% say they chat with friends in class; 46.9% say they eat food in class; and 38.9% say they send e-mails or do something else in class.
What do they do after school?
In their free time,most Chinese students study or surf the Internet.Most American students go out and play with their friends.Most Japanese students do sports.Most Korean students watch TV.

53.Who sleeps most often in class?D
A.Students from China.         
B.Students from the US.
C.Students from South Korea.   
D.Students from Japan.
54.46.9% of the US students thinkC.
A.they sleep in class       
B.they go out and play
C.they eat food in class    
D.they spend two hours on their homework
55.What do Chinese students usually do in their free time?A
A.They study or surf the Internet.    
B.They watch TV.
C.They do sports.                     
D.They chat with friends.
56.This passage probably comes from a (an)B.
A.play   
B.newspaper   
C.story-book   
D.ad.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.学生毕业之际,学校准备举办一场英语毕业晚会(the school leaver'English party)并邀请老师和家长参加.请根据下面内容提示用英语写出一篇达感激之情的发言稿.
提示:1.表达惜别之情.2.感谢老师. 3.感谢父母  4.感谢同学
注意:1.根据需要可以适当增添情节,使表达连贯;
2.短文中不得提及真实人名、校名及地名;
3.词数:80词左右;短文的开头和结尾已为你写好(不计人总词数).
参考词汇:知识 knowledge; 永远 always/forever

Dear teachers,parents and classes,I'm very proud to speak to you all at the school leavers'English party today.1
Thanks for your listening!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.I began to grow up that winter night when my parents and I were returning from my aunt's house,and my mother said that we might soon be leaving for America.We were on the bus then.I was crying,and some people on the bus were turning around to look at me.I remember that I could not bear the thought of never hearing again the radio program for school children to which I listened every morning.
I do not remember myself crying for this reason again.In fact,I think I cried very little when I was saying goodbye to my friends and relatives.When we were leaving I thought about all the places I was going to see-the strange and magical places I had known only from books and pictures.The country I was leaving never to come back was hardly in my head then.
The four years that followed taught me the importance of optimism (乐观主义),but the idea did not come to me at once.For the first two years in New York I was really lost-having to study in three schools as a result of family moves.I did not quite know what I was or what I should be.Mother remarried,and things became even more complex for me.Some time passed before my stepfather and I got used to each other.I was often sad,and saw no end to"the hard times."
My responsibilities in the family increased a lot since I knew English better than everyone else at home.I wrote letters,filled out forms,translated at interviews with immigration officers,took my grandparents to the doctor and translated there,and even discussed telephone bills with company representatives.
From my experiences I have learned one important rule:Almost all common troubles eventually go away!Something good is certain to happen in the end when you do not give up,and just wait a little!I believe that my life will turn out all right,even though it will not be that easy.

41.How did the author get to know America?B
A.From her relatives.
B.From her mother.
C.From books and pictures.
D.From radio programs.
42.The writer feltD upon leaving for America.
A.worried   
B.upset   
C.amazed   
D.excited
43.For the first two years in New York,the authorC.
A.often lost her way                     
B.did not think about her future
C.studied in three different schools     
D.got on well with her stepfather
44.What can we learn about the author from Paragraph 4?D
A.She worked as a translator.
B.She attended a lot of job interviews.
C.She paid telephone bills for her family.
D.She helped her family with her English..
45.The author believes thatA.
A.her future will be free from troubles  
B.it is difficult to learn to become patient
C.there are more good things than bad things
D.good things will happen if one keeps trying.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.A little boy invited his mother to the first parent meeting of his primary school.To his surprise,she said she would go.This would be the first time that his classmates and teachers met his mother.She was not a beautiful woman because of her scar (伤疤).His mother told him there was the scar when she was born.
At the meeting,other people were impressed by the kindness and natural looks of his mother,but the little boy felt embarrassed for his mom's looks,and hid himself behind others.Just at that time,he heard the conversation between his mother and his teacher.
"How did you get the scar on your face?"the teacher asked.
The mother replied,"When my son was a baby,his room caught fire one day.①Everyone was too afraid to get into the room.I rushed into it in a minute.While I was running towards his bed,a beam (横梁) fell down and I placed myself over him to protect him.I was knocked and I knew nothing.Luckily,someone saved us."She touched the burned side of her face."But I have never regretted (后悔) doing what I did."She added.
Having heard that,the little boy was so moved that he hugged(拥抱) his mother with tears in his eyes.He held mother's right hand tightly(紧紧地) for the rest of the day.

71.Why was the little boy's mother not beautiful?Because of her scar.
72.When the little boy's mother agreed to take part in the first parent meeting.The little boy feltsurprised.
73.将画线处译成汉语:每个人都太害怕而不敢进入房间.
74.When a beam in the little boy's room fell down,what did his mother do?She placed herself over the boy to protect him.
75.What did the little boy do for the rest of the day?He held his mother's right hand tightly for the rest of the day.

查看答案和解析>>

同步练习册答案