精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.The day Ethel Brown was seven years old she had a tea party.
Mrs.Brown had sent invitations to all the little girls on the street to come and bring their dolls.She also sent one to Nellie Day,her washer-woman's little girl,at Ethel's special request.
"She is a nice little girl,"said Ethel,"and doesn't ever go anywhere like me.May I have her at my party?"
"That is right,"said Mrs.Brown."Always be kind to those who have less pleasure than you.Of course she may come."
They all arrived at four o'clock and looked very pretty in their white dresses,so were the dolls.
Ethel noticed that Nellie Day did not have a doll with her."So,thought she,"I will ask her to pour the tea and then she won't feel bad."
The little girls talked and played games and Ethel's grown up sister played on the piano and then they sang.
Ethel said to her mamma,"I shall ask Nellie to pour the tea because she has not any doll."
"Very well,dear,"answered Mrs.Brown.
But she was not with the others.And then they began to looked for her.Finally Mrs.Brown went out and found the little girl.The child sat on a stone with three of Ethel's dolls in her arms.Mrs.Brown took her to come in with the promise that she might keep the dolls.
"Mamma,may I give Nellie Day the dolls?I have so many and she has not one."
"Yes.I am sure it will make her very happy."
And Nellie Day went home that night,the happiest little girl in the town.

46.Nellie Day wasD.
A.Ethel's sister   B.Ethel's washer-woman
C.Ethel's cousin    D.a washer-woman's daughter
47.The tea party was heldB.
A.on the street    B.for Ethel's seventh birthday
C.seven years ago     D.by all Ethel's friends
48.B of Ethel's family members are mentioned in the passage.
A.two  B.three  C.four   D.five
49.Ethel showed her kindness byD.
A.giving Nellie Day dolls
B.inviting Nellie Day to her party
C.asking Nellie Day to pour the tea
D.thinking for those who have less pleasure than her
50.From the passage we can infer(推断) thatC
A.Mrs.Brown would only love her little daughter.
B.Nellie Day would always ask Ethel for dolls.
C.Ethel and Nellie Day would be good friends.
D.Ethel would buy more dolls for Nellie Day.

分析 埃塞尔布朗七岁那天举办了茶话会.布朗太太已经邀请了街上所有的小女孩来参加并且带着娃娃.在埃塞尔的特殊要求下,她也邀请了她的洗衣妇的小女孩内莉."她是一个漂亮的小女孩,"埃塞尔说,"像我一样并没有去过任何地方.我请她来参加我的聚会好吗?""好的,"布朗太太说."善待那些没你富裕的人.她当然会来的."他们四点到了,穿着白色的裙子,看起来很漂亮,他们的娃娃也很可爱.埃塞尔注意到内莉没有带娃娃."所以,她想,"我会叫她倒茶,这样她就不会感到难过."小姑娘们聊天玩游戏,埃塞尔的姐姐在演奏钢琴,然后他们一起唱歌.埃塞尔跟她妈妈说,"我让内莉倒茶因为她没有娃娃.""很好,亲爱的,"布朗太太回答说.但她没跟别人在一起.然后他们开始找她,最后布朗太太出去找到小女孩.孩子坐在石头上抱着三个埃塞尔的娃娃,布朗太太把她带进屋答应她可以拿着那些娃娃."妈妈,我可以给内莉一个娃娃吗?我有很多而她没有.""是的,我相信这会让她很开心."那天晚上回家后,内莉是镇上最幸福的小女孩.

解答 46.答案D 细节理解题 由文中 She also sent one to Nellie Day,her washer-woman's little girl,at Ethel's special request可知 在埃塞尔的特殊要求下,她也邀请了她的洗衣妇的小女孩内莉,故选D
47.答案B 细节理解题 由文中 The day Ethel Brown was seven years old she had a tea party 可知 埃塞尔布朗七岁那天举办了茶会,故选B
48.答案B 细节理解题 由文中可知,文章提到了埃塞尔,埃塞尔的妈妈,还有埃塞尔的姐姐三个人,故选B
49.答案D 细节理解题 由文中妈妈说的话 Always be kind to those who have less pleasure than you可知 善待那些没你富裕的人,事实上Ethel也是这样做的.故选D
50.答案C 推理判断题 由文中最后可知,埃塞尔给了内莉一个娃娃,让她成为那天最幸福的女孩.埃塞尔的善良会让内莉感激,所以推测她们以后会成为好朋友的.故选C

点评 本文并不算难,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.推理判断题则根据句意以及自己对文章的把握来解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.根据句意及所给首写字母.汉语提示或提示词在每题的空白处填入一个适当 的词.
71.That girl in red is an old friend ofmine(I).
72.If you want to keephealthy(health),you should eat more fruit.
73.The examination was really difficult.Luckily(luck),Mary passed it.
74.You have to practise more if you want to learn English better.
75.Jack wrote some words on the paper and handed it to Mary.
76.We will have a picnic in the park tomorrow unless it rains.
77.Could you please speak louder so that everyone can hear you clearly?
78.With the teacher's help,Jack has made greatprogress(进步)in English this terra
79.I often getrelaxed(放松的)while listening to light music.
80.The school term usually comes inSeptember (九月).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-I want to see the movie Iron Man 3(《钢铁侠3》).DO you know the     of  the ticket?
-Yes,Five dollars,(  )
A.numberB.priceC.kindD.name

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Have you seen Henry lately?My boss wants to know ________.(  )
A.how he is getting alongB.how is he getting along
C.what he is getting alongD.what is he getting along

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.-Listen!It is still noisy in the head teacher's office.
--Go and see __________ correcting the papers yet.(  )
A.what have they finishedB.whether they have finished
C.have they finishedD.how they have finished

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.I think a policeman's responsibility is ______our city a safe place.(  )
A.makeB.makesC.makingD.to make

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.Jim didn't understand _____________.(  )
A.which is the way to the museum
B.why his wife always goes shopping
C.what was the way to the museum
D.how I could get to the station

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.The more youshare (分享),the more you get.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Could you please tell me        ?
-Yes.It was invented in 1876.(  )
A.where was the telephone invented
B.when was the telephone invented
C.where the telephone was invented
D.when the telephone was invented

查看答案和解析>>

同步练习册答案