精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.New Year in the UK usually starts with a celebration on New Year's Eve (31st December).Some people spend the evening at home with their family,or have a party for friends at their house.Others go to a pub to celebrate,or spend the evening in a large public space,for example Trafalgar Square in London.
New Year begins with the bell of Big Ben,the famous London clock,at midnight,which is also shown on TV for those who are staying in.
In Scotland,New Year is called Hogmanay,and for some people,it's a bigger celebration than Christmas.In big cities like Edinburgh and Glasgow there are street parties with around 100,000people,enjoying music,entertainment and fireworks at midnight.
One Scottish tradition which is now popular throughout the UK as well as in the USA,is the singing of a traditional folk song.Auld lang syne,reminds us to think of old friends and remember the good times of the past.
On New Year's Eve many people enjoy drinking wine,but New Year's Day also means the start of a healthier life,so some people make New Year's resolutions.Often these are connected with fitness and health,for example giving up smoking or drinking,taking more exercise or losing weight.Other people make a resolution to improve their life in other ways,such as spending more time with family,learning something new.
71.Trafalgar Square isC.
A.a big pub
B.a street part
C.a public place
D.a nice song
72.A will be shown on TV at midnight on New Year's Eve.
A.The bell of Big Ben
B.The song of Auld lang syne
C.New Year's resolutions
D.The party of friends
73.Which of the following is NOT New Year's resolution?D
A.Give up smoking.
B.Taking more exercise.
C.Learning something new.
D.Thinking of friends.
74.The underlined word"reminds"meansC in Chinese?
A.介意
B.要求
C.提醒
D.注意
75.This passage mainly tells usA?
A.New Year in the UK
B.the famous London clock
C.New Year's resolutions
D.one Scottish tradition.

分析 短文主要讲了在英国人们是如何庆祝新年的,具体的介绍了人们的一些风俗习惯.

解答 答案:71.C   细节理解题.根据第一段第二行句子or spend the evening in a large public space,for example Trafalgar Square in London.在一个大的公共场所度过那个晚上.例如在伦敦特拉法加广场.可知Trafalgar Square 是公共场所.故选C.
72.A   细节理解题.根据第二段句子New Year begins with the bell of Big Ben,the famous London clock,at midnight,which is also shown on TV for those who are staying in. 新年以大本钟的钟声开始,伦敦著名的钟--午夜时分,呆在家里的人在电视上也可以看到.可知除夕午夜时分,大本钟的钟声将在电视上播出.故选A.
73.D    细节理解题.根据最后一段第二行句子for example giving up smoking or drinking,taking more exercise or losing weight.Other people make a resolution to improve their life in other ways,such as spending more time with family,learning something new.例如戒烟或戒酒,多运动或减肥,其他人则决心以其他方式改善自己的生活,比如花更多的时间与家人在一起,学习新的东西.可知没有说想着朋友.故选D.
74.C  词义猜测题.根据上下文One Scottish tradition which is now popular throughout the UK as well as in the USA,is the singing of a traditional folk song.Auld lang syne,reminds us to think of old friends and remember the good times of the past.苏格兰有一个传统,目前风靡英国和美国,是一首传统民歌,友谊地久天长,…我们想起老朋友,想起过去的好时光.可知说的是让我们想起朋友和过去的时光,结合选项,应说提醒我们想起老朋友,想起过去的好时光.所以reminds意为提醒.故选C.
75.A  主旨归纳题.根据整篇文章内容及其第一段第一句New Year in the UK usually starts with a celebration on New Year's Eve (31st December).在英国通常开始庆祝新年除夕之夜是(12月31日).可知文章主要说的是英国人庆新年.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

13.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-What did you do for your mother on Mother's Day,Tony?
-I gave her a card and said I would do my best to make her be                    me.(  )
A.proud ofB.worried aboutC.strict with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.
 go  write  tree  try  since
81.Tina has learnt Englishsince she was 7years old.
82.The teacher told us the earthgoes around the sun.
83.I spent an hourwriting the passage last night.
84.I have tried three times.Let metry a fourth time.
85.Sometrees were cut down in the village last year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.It is important                  these words.(  )
A.rememberB.to rememberC.rememberingD.remembers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

19.     Jadav Payeng is a forestry worker from Jorhat,India.Over the past 38 years,he has planted trees on a sandbar (沙洲)of the Brahmaputra River and has(36)Cit into a forest.
     One day in 1979,16-year-old Payeng was walking(37)Athe bank of the Brahmaputra River.He saw many snakes on the sandbars.These snakes died in a few days'time(38 )Bthe heat and the absence of trees.Payeng felt very(39 )Bwhen he saw this.He decided to plant some trees.Single-handedly,he started planting bamboo trees,as only bamboo trees could survive (存活)in the sandbars.
     To water the trees was a difficult(40)Afor one man.With his hard work and great effort,day by day the(41)Cbamboo trees grew into a forest.His tree planting has changed the soil (土壤).Now the sandbar is a thick forest and(42)Cto thousands of plants and animals.A large group of around 100 elephants visit the forest every year and(43)Athere for a few months.
     Payeng is now in(44)Bfifties.He has planted close to 1,400 acres (英亩)of forests and is(45)Cas the Forest Man of India.In 2015,he was honored with Padma Shri,one of the top awards in India.
36.A.dividedB.putC.turned
37.A.alongB.throughC.across
38.A.accordingB.because ofC.as for
39.A.lonelyB.sadC.tired
40.A.taskB.journeyC.condition
41.A.wildB.tallC.young
42.A.wayB.guideC.home
43.A.stayB.lieC.sit
44.A.herB.hisC.its
45.A.invitedB.servedC.known.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Lots of students know what a marathon (马拉松赛跑) is,but perhaps they don't know what a triathlon is.The triathlon is a sport that has three parts---swimming,bicycling and running.It is not an easy sport,but a man named Joe Salter is very good at it.A few months ago,he finished a special triathlon---he 
juggled (抛起接住) three balls all the time during the triathlon.That is to say,he kept on throwing 
and catching three balls while he was swimming,riding a bicycle and running.
31-year-old Joe is from Florida,the USA.He loves juggling and he started at the age of 8.Joe did well in juggling.Later,he got the idea to do a triathlon and juggle at the same time to make it more fun.Many juggling fans laughed at his idea and thought it was just a joke.But Joe didn't give up and he kept practising it.Because of his hard work,he made it at last.
Talking about his triathlon,Joe said swimming was the hardest part."lt was difficult and complex(复杂的),"he said."I basically only used my legs,so it took quite a lot of work.Also,swimming in open water made it a little harder.It was not like in a pool."

36.According to the writer,the common triathlonA.
A.is a difficult sport                    
B.is more famous than the marathon
C.includes the three parts and juggling   
 D.includes the marathon and swimming
37.Joe's triathlon was special becauseB during the triathlon.
A.he picked up three balls              
B.he played juggling
C.he carried his bicycle on his shoulder   
 D.he threw away all his balls
38.Many juggling fans thought Joe's ideaA.
A.could not be realized               
 B.should not be laughed at
C.should be realized as soon as possible   
D.could make triathlon more exciting
39.The  underlined  (画线的 )  part"made  it"in  the 2nd paragraph probably meansC.
A.forgot       
B.failed         
C.succeeded    
D.left
40.Swimming was the hardest part for Joe mainly becauseD.
A.he swam in open water               
B.his swimming skills were bad
C.he was very tired when swimming     
D.he almost could only swim with his legs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.The child is crying.Please do something to make him_____.(  )
A.stop to cryB.stop cryingC.to stop crying

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.你想知道对方在哪里出生的,可以这样问:
Where were you born?.

查看答案和解析>>

同步练习册答案