精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
13.In China,more and more middle school students are getting shorter sleeping time than before.Most students sleep less than nine hours every night,because they have much homework to do.Some homework is given by their teachers,and some by their parents.Also,some students don't know how to save(节省) time.They are not careful enough when they do their homework,so it takes them a lot of time.Some students spend too much time watching TV or playing computer games.They stay up very late.Some students have to get up early every morning on weekdays to get to school on time by bus or by bike.It can be a long way from home to school.
Schools and parents should cut down some of the homework so that our children can enjoy more than nine hours of sleep every night for their health.For children,we should make best use of our time.When we have enough time for sleeping,we will find it much better for both our study and health.But if we don't,we would be sleepy the next day.
根据短文内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑.
51.What makes most students sleep less than nine hours every night?C
A.Watching TV.
B.Doing housework.
C.Doing much homework.
D.Playing computer games.
52.Who else gives children some homework to do except their teachers?A
A.Their parents.
B.Other students.
C.Nobody else.
D.The children themselves.
53.How many hours of sleep is good for students'health?B
A.8hours.
B.Over 9hours.
C.Only 9hours.
D.Less than 9hours.
54.What would happen to a student who often goes to bed too late and gets up very early?A
A.He would fall asleep in class.
B.He would do well in study.
C.He would have good health.
D.He would finish his homework fast.
55.Which of the following is NOT true?C
A.Children should be given less homework.
B.Schools and parents should take care of children.
C.All the students should stay up late for their homework.
D.Some students are so careless that they spend lots of time on their homework.

分析 文章大意:这篇短文主要讲述了学生作业负担过重,以及部分学生不会很好利用时间,造成了睡眠不足,进而影响到孩子们的学习和健康.

解答 51-55:CABAC
51题答案:C 细节题.根据第一段Most students sleep less than nine hours every night,because they have much homework to do.描述可知大多数学生每天晚上睡不到九个小时,因为他们有很多家庭作业要做.选C.
52题答案:A 细节题.根据第一段Some homework is given by their teachers,and some by their parents.描述可知一些作业是老师留的,一个作业是你们父母留的,选A.
53题答案:B 细节题.根据第二段Schools and parents should cut down some of the homework so that our children can enjoy more than nine hours of sleep every night for their health.描述可知学校和家长应该减少一些家庭作业,这样我们的孩子每天晚上可以享受超过九个小时的睡眠,选B.
54题答案:A 细节题.根据最后一段When we have enough time for sleeping,we will find it much better for both our study and health.But if we don't,we would be sleepy the next day.当我们有足够的时间睡觉,我们会发现这对我们的学习和健康更好.但如果我们没有,我们将在第二天昏昏欲睡.描述,推理可知选A,如果睡眠不好,我们可能在课堂上睡觉.
55题答案:C 细节题.根据最后一段When we have enough time for sleeping,we will find it much better for both our study and health.But if we don't,we would be sleepy the next day.当我们有足够的时间睡觉,我们会发现这对我们的学习和健康更好.但如果我们没有,我们将在第二天昏昏欲睡,所以不应该熬夜做作业,故选项C与原文描述不符.

点评 本文浅显易懂,各个小题都能在文中找到适当依据.只要认真阅读短文,注意前后联系,就能顺利完成阅读.文章所设试题主要考察细节查找,做题关键是找出原文的根据,认真核查小题和原文的异同.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-What a beautiful view!I like to see the red leaves           from the trees.
-It is a pity that we forget to bring our camera.(  )
A.fellB.fallingC.would fallD.were falling

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.春天来了,为什么不和我们一起去踏青呢?
Spring is coming.Why not go on a trip with us?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.阅读下面短文,从各题A、B、C、D中选出一个能填入文章中相应空白处的最佳答案.
Shyness means feeling frightened when you are around other people.Some children are(36)
B shy.Some become very shy later because of their life experience.(37)C,everybody gets a little shy sometimes.It's just how much they feel shy.
Most people have red faces and talk in (38)A sentences when they are shy.But some become(39)D shy that they won't go to a restaurant because they are too nervous to order and pay (40)B their food.Some are afraid of meeting (41)A people,so they seldom go outside.This kind of shyness can be (42)C for a person.
If shyness doesn't stop you from doing something you want to do,being shy isn't a big(43)
D.Some experts say shy people are good at working because they think more and (44)B
less.But remember not to let good opportunities(机会) pass you by just because of it.If you have to sing a song at a birthday party or give some performances in front of others,just do it.There's(45)C to be afraid of.

36.A.shownB.bornC.thoughtD.seen
37.A.Sooner or laterB.So farC.In factD.First of all
38.A.brokenB.strangeC.differentD.boring
39.A.veryB.tooC.quiteD.so
40.A.toB.forC.ofD.with
41.A.newB.foreignC.oldD.friendly
42.A.goodB.helpfulC.badD.usual
43.A.questionB.exampleC.excuseD.problem
44.A.doB.talkC.getD.sleep
45.A.somethingB.everythingC.nothingD.much

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

8.预防流感勤洗手,勤锻炼,睡眠充足,养成良好的卫生习惯,谈谈怎样预防流感
How to prevent the flu
Thefluisakindofcommondisease.Itspreadseasilyamongpeople.Butweneedn'tbeafraidofit.Whatshouldwedotopreventit?First,wewash hands as often as possible.Second,weshoulddrinkalotofwater.Third,we'dbetternotgotocrowdedplaces.Fourth,wecantakesomeChinesemedicine.Finally,ifwedon'tfeelwell,weshouldgotoseeadoctoratonce.Ifwedoso,wewillkeephealthy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.---Thank you very much for showing me how to use the computer.---________.(  )
A.No,thanksB.My pleasureC.That's rightD.With  pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-I'm going to see my friend in the hospital.
-          your coat.It's cold outside.(  )
A.Look atB.Take offC.Put onD.Hang up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.       the help of the teacher,the girl has learned a lot.(  )
A.InB.WithC.By

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

14.假如暑假期间你和父母去了昆明旅游,请结合以上信息,写一篇70个词左右的短文,说说你本次旅行的感受.内容包括:
1.当时的天气情况.
2.旅游期间做过的事情(2件).
3.本次旅游感受如何?
During the summer vacation I went to Kunming with my parents.               

查看答案和解析>>

同步练习册答案