精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
18.Choose the words or expressions to complete the passage(选择最恰当的单词或短语完成短文)

Farley worked for the Canadian government (政府).One day,he was told to learn more about wolves.Do wolves kill lots of caribou (大型动物)?Do they kill people?
They gave him lots of food and clothes and guns.Then they put him on a plane and took him to (65)a far place.The plane put him down and went away.There were no houses or people in this place.But there were lots of animals-and lots of wolves.
People tell terrible stories about wolves.They say wolves like to kill and eat people.Farley remembered these stories,and he was (66)afraid.He had his gun with him all the time.
Then one day,he saw a group of wolves.There was a mother wolf with four baby wolves.A father wolf and another wolf lived with them.
Farley watched these wolves every day.The mother was a very (67)good mother.She gave milk to her babies.She gave them (68)lessons about life.They learned (69)how to get food.The father wolf got food for the mother.The young wolf (70)played with the children.They were a nice,happy family-a wolf family!Farley did not need his gun any more.In a short time,he got on well with the wolf family.Farley watched them for five months.He learned many new things about wolves.He learned that many stories about the wolves were (71)not true.
Wolves do not eat people,and they do not eat many large animals and he also learned bad things about men.It was men who killed many caribou and wolves.
Later,Farley wrote a book about wolves.He wanted people to understand them and not to kill them.

65.A.a small townB.a big cityC.a far placeD.a lonely village(村庄)
66.A.afraidB.happyC.angryD.tired
67.A.badB.goodC.hungryD.thirsty
68.A.lessonsB.picturesC.informationD.books
69.A.when to cookB.what to makeC.how to getD.where to pick
70.A.shouted atB.looked atC.laughed atD.played with
71.A.not trueB.not goodC.not easyD.not clear

分析 本文讲述了一位叫做Farley 加拿大政府工作人员,他为了了解更多关于狼族的事情,和狼族待在一起的一段时间里,通过不断的接触狼族和不断的去观察了解,知道了很多关于狼的知识,他发现了狼族的很多事情,并不想人们想象的那样,因此他写了一本书,以此告诉人们不要在杀害狼.

解答 答案:65.选C.考查短语及语境的理解.Then they put him on a plane and took him to  a far place.意为"然后他们把它送上飞机去了一个很远的地方."根据后文The plane put him down and went away.There were no houses or people in this place.可知是把他送到没有房子,没有人的地方,即应为很远的地方,故答案为C.
66.选A.考查形容词及语境的理解.句意"Farley remembered these stories,and he was  afraid.Farley 记住了这些事情,并很害怕"A.afraid"害怕的"B.happy"高兴的"C.angry"生气的"D.tired"累的",结合上文People tell terrible stories about wolves.They say wolves like to kill and eat people.可知关于狼吃人的故事,是一件让人觉得可怕的事,所以答案为A.
67.选B.考查形容词及语境的理解.The mother was a very good mother.句意"这个妈妈是个非常好的妈妈."A.bad"坏的"B.good"好的"C.hungry"饿的"D.thirsty"渴的"根据后文She gave milk to her babies.She gave them lessons about life.可知狼妈妈给狼崽喂奶,对他们教学训练,应是个好妈妈,所以答案为B.
68.选A.对语境的理解.句意"She gave them  lessons about life.她对他们生活的训练"A.lessons"训练"B.pictures"照片、图片"C.information"信息"D.books"书"根据下文They learned  how to get food.可知他们如何获得食物,应该在生活中进行训练,所以答案为A.
69.选C.考查语境理解.句意"They learned  how to get food,他们学着如何获得食物."A.when to cook"什么时候做饭"B.what to make"使什么"C.how to get"如何得到"D.where to pick"在哪采摘"结合句意食物只能获得,得到,故选C.
70.选D.考查动词短语及语境的理解.句意"The young wolf  played with the children.狼崽和孩子们玩."A.shouted at"对…喊"B.looked at"看着…"C.laughed at"嘲笑…"D.played with"和…玩"结合句意只能和孩子一起玩,其他不符合,故选D.
71.A.考查形容词及语境的理解.句意"He learned that many stories about the wolves were  not true.他了解了许多关于狼族的真实的故事."not true"不真实的",not good"不好的",not easy"不容易的",not clear"不清楚的",结合原文Farley 亲身对狼的观察,应是指原来对狼的许多故事不是真实的,故选B.

点评 阅读这类材料时,同学们一定要根据主要情节掌握文章主旨大意,同时抓住每一个细节,设身处地根据文章内容揣摩作者的态度和意图,根据情节展开想象,故事前因和后果的推测等方面着手,考查学生对细节的辨认能力以及推理判断能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Kitty's dog is white.________ name is Sam.(  )
A.ItsB.It'sC.HersD.It

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

9.
A.almost        B.make       C.copy       D.blowing      E.cut down
In 1620,about half of the U.S.A.was covered by forests.In 1850,about a third was covered by forests.Today the forests have (5)A.almost gone.But too many trees are still being (6)E.cutdown in the U.S.A.There is only land.China doesn't want to (7)C.copy the U.S.A.'s example.So China has built a new Great Wall across the northern part of China.It is a"Great Green Wall"of trees.The Great Green Wall is 7000kilometres long,and between 400and 1700kilometres wide.The Great Green Wall will stop the wind from (8)D.blowing the earth away.It will stop the sand from moving towards the rich farmland.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.This pair of sports is too small.Please show me        pair.(  )
A.anotherB.otherC.the otherD.others

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.John usually has his breakfast on his way to school.(改为一般疑问句)
Does John usuallyhave his breakfast on his way to school?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Whenever the sun dropped and the blue sky came up,my father and I used to climb the mountain near my house.Walking together,my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his life.He always told me,"You should have goals like climbing the mountain."Without the mountain-climbing that we both enjoyed,we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy.I really got a lot from mountain-climbing.It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience(耐力)
Once we climbed a very high mountain.It was so challenging for me because I was only ten years old.During the first few hours of climbing,I enjoyed the flowers,trees,and the birds'singing,but as time passed,I got a pain in both of my legs.I wanted toquit climbing.In fact,I hated it at that moment,but my father said to me,"You can always see a beautiful sky at the top of the mountain,but you can't see it before you reach the top.Only there at the top,can you see all of the nice things,just like in life.
At that time,I was too young to understand his words.But later after that,I got new courage and confidence(勇气和信心).I found myself standing at the top of the sky,which was as clear as crystal(水晶).
Choose the best answer (根据短文内容,选择最恰当的答案) 
56.The passage tells us that mountain-climbing wasBfor Father and Son.
A.hard  B.enjoyable        C.boring     D.comfortable
57.The writerD as he was climbing the mountain.Which answer is not right?
A.was in deep thought
B.enjoyed the flowers,trees,and the birds'singing
C.developed his patience
D.made a plan for himself
58.The word"quit"in the passage means"C".
A.go on        B.put out        C.give up      D.pick up
59.Which of the following is the same meaning as the father's words underlined in the second paragraph?.D
A.You will get all you need at the top of the mountain.
B.The sky is always as clear as crystal.
C.You can find life is full of bad things.
D.Never give up half-way.
60.We can infer(推断)from the last paragraph thatA.
A.the writer was very successful in his life
B.the writer didn't reach the top of the mountain
C.though the writer was young,he could understand his father
D.the writer used to stop half-way as he was climbing the mountain
61.The best title for the passage is"D".
A.Father and Son were walking
B.Enjoying the Beautiful views
C.Conversations between Father and Son
D.Reaching the Top of the Mountain.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.My father always sets out early in the morning. (对划线部分提问)
When does your father always set out?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.They enjoy       football every weekend.(  )
A.playB.playingC.to playD.plays

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.The population of Shanghai_____than______of Chongqing.(  )
A.is smaller,itB.are larger,thatC.is smaller,thatD.is larger,that.

查看答案和解析>>

同步练习册答案