【题目】 Lifelong learners never think of themselves as the greatest experts in anything. They continue to lean and bring a great deal to the groups they belong to. What is a lifelong learner like? Here are some of their main characteristics (特征).
● They are knowledge seekers. They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new experience or opportunities (机会) to improve their knowledge or skills.
● They are social and self-directed learners. They like taking different courses and taking part in discussions around subjects they are interested in. ________ They also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses. They can plan and organize their own learning.
● They are critical (批判性的) thinkers. They always use a lot of ways to analyze (分析) and synthesize (合成) information. From their research they judge the information to see if it is useful for the question at hand.
● They are problem solvers. They will meet different problems while learning. However, they usually regard problems as challenges and life experiences and try to stand above them.
【1】What does the underlined “knowledge seekers” mean?
A.Persons who are testing knowledge.B.Persons who are teaching knowledge.
C.Persons whose jobs are inventing knowledge.D.Persons who are looking for knowledge.
【2】What can be put in the blank (空白处)?
A.They invite each other to parties.B.They learn both from and with others.
C.They learn from plants and animals.D.They don’t like learning on society.
【3】Which of the following most clearly shows you are a critical thinker?
A.You ask others for help when you can’t correct your own mistakes.
B.You believe in the information you get and use it in your study.
C.You correct mistakes someone makes as soon as you find them.
D.You always use a lot of ways to analyze and synthesize information.
【4】How is the passage organized? (P= Paragraph)
A.
B.![]()
C.
D.![]()
【5】What is the purpose of the passage?
A.To introduce some of the main characteristics lifelong learners have.
B.To explain the relationship between common people and lifelong learners.
C.To suggest lifelong learners become experts.
D.To describe the height, clothes and hairstyle of a lifelong learner.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】D
【4】C
【5】A
【解析】
本文是说明文。介绍了终身学习者具备的四个特征:1.搜索知识者;2.自我指导的学习者;3.社会批判的思考者;4.解决问题者。
【1】词义理解题。根据后面They are always searching for much information on a topic they’re interested in and looking for new experience or opportunities (机会) to improve their knowledge or skills.可知,这些人总是搜索更多他们感兴趣的信息,寻找经验和机会提高能力,故选D。
【2】根据上一句They like taking different courses and taking part in discussions around subjects they are interested in.他们喜欢学习不同课程,参加他们感兴趣的话题的讨论,和后一句They also know their own learning styles, and their strengths and weaknesses.他们还知道自己的学习风格和学习强项和弱项。可知中间说明的是他们既喜欢向他人学习,也喜欢和别人一起学习,故选B。
【3】推理判断题。根据第四段They always use a lot of ways to analyze (分析) and synthesize (合成) information.可知,一个批判性的思想者具备的特征是:总是用很多办法分析与核查信息,故选D。
【4】篇章结构题。分析短文结构可知,第一段总的介绍了终身学习者持续学习;后面四段(2到5段)分别介绍他们的特征:一是知识探究者;二是社会的自主学习者;三是批判性的思想者;四是他们是解决问题的人,所以是总分结构,故选C。
【5】主旨大意题。综合分析短文内容可知,短文介绍了主要的终身学习这具备的特征,故选A。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Becoming a Minimalist
![]()
I have loo many things. My bedroom is often very messy. I have shelves with dirty books I never read and CDs 1 don't listen to. My drawers are filled with clothes I never wear. I was getting upset that I never had any space in my bedroom.Then I read about minimalism. Minimalism suggests that you only keep the most necessary and important things and get rid of (处理掉)everything else .After reading about minimalism I felt encouraged to solve my problem.started clearing out a lot of the things which I didn’t use. I collected bags of clothes to give to charity. I sold some of my CDs and books online.Although I know that I would never need these things again ,I still found it very difficut to get rid of them.My brain tried to stop me from letting them go. I said lo myself §I might need them in ihc fulure!¨ or §won’t I be sad if I lose that?¨But the things was,I knew I couldn’t keep everything.
After getting lots of thing out of my room, I actually became quite excited to see the tidy room with some fresh space. And on organized bedroom also makes me have a clear and organized mind! The main idea behind minimalism is to cut down what you own, and by doing this you can really value the things you have, It’s not easy to be a minimalist. We are often told that it is better to have more things. Advertisements try to make us believe that we will only be happy by spending more money to buy more things. Of course I’m not a perfect minimalist—I’ve only just started I still own a lot of things which I don’t really need , but 1 think this was a good start. In the future f I will be more mindful of what I buy. And I will continue to make an effort to get rid of what I don#l need.
【1】What does minimalism suggest?
【2】How did the writer get rid of some of her CDs and books?
【3】How did the writer feel after getting lots of things out of her room?
【4】Why is it hard to be a minimalist?
【5】What are the advantages of being a minimalist?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Choose the best answer (根据文章内容,选择最恰当的答案):
![]()
I'm very thankful to the cat and it always makes me think of the time I was with him.
Five years ago, when my father was dying, I travelled a thousand miles from home to be with him in his last days. I felt very sad and it was one of the most difficult and painful times in my life. After he passed away, I stayed alone in his flat. There were so many things to deal with. I was lonely and I hated the silence of the flat.
But one evening the silence was broken: I heard crying outside. I opened the door to find a little cat on the steps. He was thin and poor. He looked the way I felt. I brought him inside and gave him a can of fish. He ate it and then almost immediately fell asleep.
The next morning I checked with neighbors and learned that the cat had been left by his owner. His owner had moved out, so the little cat was there all alone, just like I was. As I walked back to the flat, I tried to work out what to do with him. Having something else to take care of seemed like the very last thing I needed. But as soon as I opened the flat door, he ran to me and jumped into my arms. It was clear from that moment that he didn't want to go anywhere. I started calling him Willis in order to remember my father's best friend.
From then on, things grew easier. With Willis in my lap, time seemed to pass much faster.
When the time finally came for me to return home, I had to decide what to do about Willis. There was absolutely no way I would leave without him.
It's been five years since my father died. Over the years, several people have said how nice it was of me to rescue the cat. But I know that we rescued each other. I may have given him a home but he gave me something greater.
【1】The writer felt ______ after her father passed away.
A. happyB. lonelyC. nervousD. relaxed
【2】As soon as the writer saw the cat, she ______.
A. had pity on himB. showed no interest in him
C. felt very frightenedD. felt angry with his crying
【3】The underlined sentence in the fourth paragraph means that the writer ______.
A. was too busy to keep the cat as a petB. was used to staying alone in the flat
C. needed something to fill my empty flatD. needed something to look after to kill time
【4】The cat rescued the writer by ______.
A. telling her what real life wasB. helping her tidy the flat every day
C. helping her finish the tasks on timeD. making her feel better in her hard times
【5】According to the passage, which of the following statements is True?
A. The cat didn't like staying in the writer's flat.
B. The writer and the cat were both homeless.
C. Willis was also the name of the writer’s father’s friend.
D. The cat was left by his owner because of an accident.
【6】What's the best title for the passage?
A. A lovely catB. My father and a cat
C. What I got from a catD. How to take care of a cat
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】---A: Sorry, I didn’t return your book on time.
---B: _______.
A. I agree with you. B. It doesn’t matter.
C. You’re welcome. D. That’s a good idea.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 When you are waiting on a phone call with a pen in your hand or feeling bored on a train,you may probably doodle(涂鸦).Consultant Graphology(笔迹咨询师)Tracey has studied the most common doodles and their meaning in a new piece of research.Here she shares the psychology(心理学)behind those doodles.
|
|
Triangles If you're drawing triangles,his shows you are an energetic and powerful nature. |
Flowers If your flower has a large round centre,this expresses confidence and the enjoyment of a good social life. |
Hearts Hearts have always been symbols of love.It clearly expresses that you pay much attention to feelings,but easily get sad as well. |
Coils(线圈) Drawing these complicated(复杂的)shapes means the doodlers have a colorful life and the ability of creativity.What unusual doodles they are! |
Webs This kind of doodles may be unusual and complicated,but drawing webs shows special personalities that are good at leading people to a special situation. |
|
【1】Doodling most probably happens when you are___.
A.driving a car
B.feeling bored on the train
C.having a sleep
D.cooking a meal at home
【2】The doodles of hearts express that you___.
A.need to love and be loved
B.pay much attention to feelings
C.are a practical nature
D.have a colorful life
【3】___ are unusual and complicated doodles.
A.Coils and webs
B.Circles and boxes
C.Hearts and flowers
D.Squares and triangles
【4】Tracey believes the doodles of___ can be a sign of materialism.
A.circles
B.webs
C.boxes
D.flowers
【5】The writer wrote this passage to___.
A.spend the boring time
B.teach people how to doodle
C.make people know each other
D.share the psychology behind doodle
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】用括号内所给词的适当形式填空。
______ is bad for your health. You must give it up. (smoke)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Danny _____ Li Lei go there _____ their teacher.
A. and, and B. with, and
C. and, with D. or , and
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】The price of books is ______ than before.
A. more expensive B. very expensive
C. much higher D. more higher
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 National Day is coming soon. Where will you spend your holiday?
Welcome to Nanchong, a beautiful city with a long history. You will have a wonderful time here. There are many places of interest. Now let’s look through some of them.
Langzhong Ancient City
There are many old houses like Lee's Courtyard. Youl can also enjoy Zhang Fei Temple, Huaguang Towerl and so on.
Location: Langzhong City
Opening time:
9:00 a.m.-4:30p.m. on weekdays
8:30a.m.-5:30p.m. on weekends
Price:¥120
Telephone number:0817-6587391
Zhu De Memorial Hall
Zhu De is a great person. Here you can learn about his whole life. You can also visit his old house about 2 kilometers away from the Hall.
Location: Ma' an Town, Yilong
Opening time:9:00 a.m.-4:30 p.m.
Price: Free
Telephone number:0817-8162563
Yuping Park
Here you can know the famous historical person named Chen Shou and his book Records of the Three Kingdom. You can also enjoy beautiful scenery here.
Location: Jialing District
Opening time:9:00 a.m.-5:30 p.m.
Price: Adults:¥10
Old people over 60:¥5
Children:¥7
(Children under 6: Free)
|Telephone number:0817-3650928
Zhang Lan Old House
Zhang Lan is a great educator. You can learn about his achievements in Chinese education in this memorial hall. Also, you can visit his old house.
Location: Lianchi Town, Xichong
Opening time:9:00 a.m.-5:00p.m.
Price: Free
Telephone number:0817-4224984
【1】The proper time to visit Langzhong Ancient City is
on Monday.
A.7: 00 a. m.B.2: 00 p. m.
C.8: 30 a. m.D.6: 30 p. m.
【2】If you want to visit Zhu De Memorial Hall, You can call
.
A.0817-4224981B.0817-8162563
C.0817-3650928D.0817-6587391
【3】If Mr Black goes to Yuping Park with his 5-year-old son and 65-year-old father, how much will they pay?
A.¥30.B.¥22.
C.¥15.D.¥10.
【4】Who is a great educator according to the passage?
A.Zhang Fei.B.Zhu De.
C.Chen Shou.D.Zhang Lan.
【5】Where may you read this passage?
A.In a picture book.B.In a love story.
C.In a travel magazine.D.In a health magazine.
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com