精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】A good memory is a great help in learning a language. Everybody learns his own language by remembering what he hears when he is a small child, and some children—like boys and girls who live abroad(国外)with their parents—seem to learn two languages almost as easily as one. In school it is not easy to learn a second language because the pupils have so little time for it, and they are busy with other subjects, too.

Our mind is rather like a camera, but it takes photos not only of what we see but of what we feel, hear, smell and taste. When we take a real photo with a camera, there is much to do before the photo is finished and ready to show to our friends. In the same way, there is much work to be done before we can keep a picture forever in our mind. Memory is the diary that we all carry about with us.

1We usually begin to learn our own language by_______ it.

A. speaking B. hearing C. saying D. teaching

2If you have a good_______, you’ll have less difficulty in learning something.

A. teacher B. camera C. memory D. family

3The children who live abroad with their parents can learn two languages more easily, because_______.

A. they are very clever

B. they have good teachers

C. they have more chances to use these languages.

D. they have a better life

4____ can take photos of what can be seen, felt, heard, smelt and tasted.

A camera B. Memory C. diary D. A man's mind

5Memory is______ that we keep in our mind and carry about.

A. the best diary B. the best camera

C. a great help D. a beautiful picture

【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【4】D

【5】A

【解析】

试题分析:本文讲述了我们人类的记忆力。

【1】B细节题。根据Everybody learns his own language by remembering what he hears when he is a small child,可知答案为B。

【2】C细节理解题。根据A good memory is a great help in learning a language.如果你有一个好的记忆,你学东西就会有很少的困难。故选C。

【3】C推断题。根据第一段可知,生活在国外的孩子可以通过听来学会语言,而在学校学外语的孩子没有很多机会来学习外语。可知故选C。

【4】D细节理解题。根据文中Our mind is rather like a camera, but it takes photos not only of what we see but of what we feel, hear, smell and taste.,可知故选D。

【5】A细节理解题。根据最后一句话,可知:记忆是我们所有人都随身携带的日记本。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】先通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C、D四个选项中选择可以填入空白处的最佳答案。
I'm Sheila.I 'm only sixteen but I1what I want to do. I make good use of my free time to live a meaningful life.
When the school year started.I joined the school newspaper.I chose to work as a2there because I love talking to people and writing.I have to write an article every week and that keeps3very busy.
Although I'm quite busy, I4to join Greenpeace.My school has a Greenpeace group.The group makes leaflets(小册子)to ask people to save the planet.I love doing this kind of work.
5I'm quite good at French and English,I am often asked to translate
(翻译) some leaflets from French into English.The leaflets are mainly6how to save endangered(濒危的)animals.I feel very7for those animals.They are so cute, but maybe we can't see them years later.I learned a lot from Greenpeace and helped solve some environmental problems in my neighborhood.I'm happy I can8.Also,it's important to9our own interests.I enjoy working for Greenpeace and I get much10from giving my time to it.
(1)A.ask B.cover C.know D.forget
(2)A.reporter B.driver C.pilot D.pianist
(3)A.him B.her C.you D.me
(4)A.refused B.decided C.questioned D.celebrated
(5)A.Because B.Although C.Or D.But
(6)A.by B.in C.with D.about
(7)A.tired B.funny C.sad D.angry
(8)A.get a surprise B.make a difference C.put off D.wake up
(9)A.lose B.stand C.fix D.follow
(10)A.satisfaction B.preparation C.service D.control

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的短文,翻译画线部分的句子。
Tom is from the UK. ⑴他是个英国男孩。He lives with his parents in Hong Kong. He is fifteen years old. He can speak Chinese. ⑵他也会说英语。 He often helps his mother at home. ⑶He can cook food well, and his classmates like the food. He likes Chinese food very much. ⑷He likes to eat Chinese jiaozi a lot. 他有很多好朋友。He often plays with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面的短文在空白处填入合适的单词, 首字母已经给出。
The doorbell rang and Mrs. Carson opened the front floor. Her heart sank w she saw Mrs. Burbridge. W Mrs. Burbridge called; she stayed for hours and hours. "Good afternoon, Mrs. Carson," Mrs. Burbridge said. "Do come in," Just a Mrs. Carson had feared, Mrs. Burbridge stayed for several hours. It was nearly six o'clock a Mr. Carson would be home from work soon……
Mrs. Carson kept wondering h she would ask Mrs. Burbridge to leave without making her angry. "Has your husband got home from work y ," Mrs. Carson asked. "Oh, yes," Mrs. Burbridge answered. "He always gets home at about five o'clock……" "It's nearly six o'clock. Won't he be getting worried about you?" Mrs. Carson said.
"I thought of t ," Mrs. Burbridge said. " b it's so pleasant here. We've had such a lovely afternoon. You know w I'll do?" I'll ring up my husband a tell him to come round, too. May I use your phone, please?"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解
Hello! My name is Steve. Lunch time is my favorite time. I love the school lunch. Some students don't like the school. They bring(带来) their lunch to school . Their mothers make hamburgers or salad for them for lunch. Some students bring leftovers(剩饭) for lunch. But I don't. The lunch is very cheap. For only 1.35 dollars, I can eat a lot of good and healthy food. I can take my food to my lunch table and sit down with my friends. We like to talk about (谈论) sports and TV shows when we have lunch. We talk about our favorite subjects, our favorite teachers and our favorite days, too.
At school, I love lunch time. For me it is the best time of my day.
(1)_____is Steve's favorite time.
A.Lunchtime
B.TV time
C.Dinner time
(2)Some students bring ________to school for lunch.
A.bread
B.fruit
C.hamburgers
(3)The school lunch is _______dollars
A.1.35
B.1.53
C.2.35
(4)They don't talk about _________at lunchtime.
A.sports
B.subjects
C.families
(5)Lunchtime is the best time for Steve because he can______.
A.have lunch with his mother
B.eat a lot of good and healthy food
C.talk about his favorite teachers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】从右栏中找出左栏各句的恰当答语。
What's your telephone number? A. Sure.
Cindy, are these your parents? B. It's 0867-8532.
What's your name? C. I'm Gina.
Let's play computer games! D. Yes, they are.
Can I ask you some questions? E. Sounds interesting.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】根据汉语提示完成下列句子。
(1)你介意我把窗户打开吗。?
(2)上海的人口比北京的要得多。The population of people in Beijing than in Shanghai。
(3)他说, 早晨练习讲英语对学好英语是有好处的。He said English in the morning good learning English well.
(4)山不在高, 有仙则名. the mountain is, its name will spread far and wide if there is a fairy.
(5)在我的成长过程中, 我的父母总是随时给予我帮助。My parents were always for me when I was up.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达。假设你叫Jack。 请根据表格中所提供的信息,写一篇小短文介绍一下你自己。要求:不少于50词。

Name

Jack

Age

14 years old

Hobbies爱好

play basketball with his classmates

Reason原因

interesting

breakfast

milk, bread and eggs

lunch

vegetables, chicken and rice

dinner

fruit, ice-cream and hamburgers

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】用所给词的适当形式填空。
(1)(相信)it or not, I did the work on my own.
(2)We are getting ready for my little brother's (九)birthday.
(3)Taiwan is in the (东南) of China.
(4)The rabbit ran quickly (穿过) the garden.
(5)Weifang became (著名的)for making kites.

查看答案和解析>>

同步练习册答案