精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.A big umbrella 
Nancy:I saw seven girls in one umbrella and none of them got wet.
Toney:Oh,that  must be  a very big umbrella.
Nancy:No,it wasn't raining.

A good boy
Little Robert asked his mother for two cents (美分).
"What did you do with the money I gave you yesterday?"
"I gave it to a poor old woman,"he answered.
"You're a good boy,"said the mother proudly."Here are two more cents.But why are you so interested in the old woman?"
"She is the one who sells candies."

Break a mirror(镜子)
"What are you so happy about,Jason?"Lisa asked the 98-year-old man.
"I broke a mirror,"he replied.
"But that means seven years of bad luck."
"I know",he said happily."Isn't it wonderful?I can live for another seven years!"

34.The three passages above are allA
A.jokes
B.notices
C.news
D.letters
35.The seven girls didn't get wet becauseC.
A.the umbrella was big enough 
B.the seven girls wore raincoats
C.it wasn't raining at all
D.it wasn't a heavy rain
36.Little Robert spent the moneyB.
A.helping the poor old lady 
B.buying candies for himself
C.helping his mom 
D.buying gifts for his mom
37.D broke the mirror.
A.Nancy
B.Lisa
C.Robert
D.Jason.

分析 一把大伞
Nancy:我看到七个女孩在一把伞下面,她们都没有淋湿.Toney:噢,那一定是一把非常大的伞.Nancy:不,天没下雨.
一个好孩子
小罗伯特向妈妈要了两美分.妈妈问道"你用我昨天给你的钱干什么了?"他回答道"我把它给了一位可怜的老妇人"妈妈自豪地说"你真是个好孩子.这儿还有两美分.但是你为什么对这位老夫人感兴趣呢?"罗伯特回答道"因为她是卖糖果的."
镜子被打碎了
Lisa 问一位98岁高龄的老人"Jason,你为什么这么高兴?".他回答道"我打碎了一面镜子."Lisa说道"但是这意味着你倒霉七年."老人高兴地说"我知道,这难道不神奇吗?我还能再活七年."

解答 答案:
34、A           内容归纳题        根据三篇短文的大意,第一篇讲了七个女孩在一把伞下面,她们都没有淋湿的原因是天没下雨,第二篇讲的是小罗伯特告诉妈妈他把钱给了一位可怜的老妇人,妈妈夸他是个好孩子,又问他为什么把钱给老妇人,原来老妇人是卖糖果的;第三篇讲的是一位98岁高龄的老人,打碎了一面镜子.他很高兴因为他根据打碎镜子倒霉七年的说法认为自己还能再活七年,故事个个令人捧腹.可知讲述的是三篇笑话,故选A
35、C            细节理解题        根据A big umbrella   Nancy:I saw seven girls in one umbrella and none of them got wet.Toney:Oh,that  must be  a very big umbrella.Nancy:No,it wasn't raining.第一个笑话可知七个女孩在一把伞下面,她们都没有淋湿的原因是天没下雨,故选C
36、B             推理判断题         根据第二篇笑话中提到"I gave it to a poor old woman,"he answered."You're a good boy,"said the mother proudly."Here are two more cents.But why are you so interested in the old woman?""She is the one who sells candies."小罗伯特告诉妈妈他把钱给了一位可怜的老妇人,妈妈夸他是个好孩子但是不免好奇又问他为什么把钱给老妇人,原来老妇人是卖糖果的,可推知小罗伯特把钱用来给自己买糖果了.故选B
37、D            细节理解题           根据第三篇笑话"What are you so happy about,Jason?"Lisa asked the 98-year-old man."I broke a mirror,"he replied."Lisa 问一位98岁高龄的老人"Jason,你为什么这么高兴?".他回答道"我打碎了一面镜子"可知是Jason打碎了一面镜子,故选D.

点评 本篇阅读理解是三篇笑话,在阅读中要善于抓住每篇的大意,阅读时,要带着问题去读,有针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,即可选出正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Father's Day is coming.I'll buy a special _____/'present/for my father.(  )
A.presentB.parentC.protectD.provide

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Li Wei is            young that he can't go with us.(  )
A.suchB.soC.too

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-It's a nice day,isn't it?
-Yes.________ going hiking and relaxing ourselves?(  )
A.Why notB.Why don'tC.What about

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Not all the students would rather __________ computer games than __________.(  )
A.play; studyB.playing; studying
C.to play; to studyD.playing; study

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.A computer ______ think for itself.It's always told to do things.(  )
A.mustn'tB.can'tC.shouldn't

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Do you mind if I play the piano?
-______.My baby is sleeping.(  )
A.Don't do thatB.You'd better not
C.Yes,I do   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.It's fantastic to work as______volunteer for the Special Olympics World Games.(  )
A.aB.anC.theD.不填

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.Changjiang River is thelongest (长) river in China.

查看答案和解析>>

同步练习册答案