分析 我们看一下为什么人们会穿制服以及各种穿制服的人.孩子们必须穿校服有很多原因,可以区分学校,校服也很舒适也很便宜.警察,公交车司机,服务员等等也要穿制服,是为了工作,也能让人们能一眼认出他们.还有其他的人也要穿制服,穿什么样的衣服能告诉人们自己是做什么工作.衣服与工作,社会地位甚至态度有关,那么你想通过衣服告诉别人什么?
解答 88.No,they aren't.推理判断题.根据:Let's look at some of the reasons why people wear uniforms and the types of people that wear uniforms.让我们看一下为什么人们会穿制服以及各种穿制服的人吧.说明有很多种人会穿制服,并不仅限于学生.所以答案是No,they aren't.故答案为No,they aren't.
89.Because people know which school they go to and the children are proud of their school.推理判断题.根据They know they must be on their best behaviour because people know which school they go to and the children are proud of their school.他们知道他们必须拿出最好的行为举止因为人们知道他们是那个学校的,而孩子们已自己的学校为傲.故答案为:Because people know which school they go to and the children are proudof their school.
90.Because they wear special clothes for their jobs.自由发挥题.警察之所以穿制服是因为工作要求,故回答为Because they wear special clothes for their jobs.答案只是参考,言之有理即可.故答案为:Because they wear special clothes for their jobs.
91.Blue jeans,colourful T-shirt and baseball caps.自由发挥题.这道题可以学生自己发挥,描述一下自己的校服.根据文中Boys and girls must wear the same coloured clothes and a school tie.可能的答案如:Blue jeans,colourful T-shirt and baseball caps.故答案为:Blue jeans,colourful T-shirt and baseball caps.
92.Teenagers'clothes tell me that they are young.自由发挥题.这道题可以学生自己回答,言之有理即可.如:Teenagers'clothes tell me that they are young.故答案为:Teenagers'clothes tell me that they are young.
93.I wear special clothes for my study.自由发挥题.这道题可以学生自己回答,答案只是参考,言之有理即可.重要的是学生要明白制服的存在是有它积极的意义的.可能的答案:I wear special clothes for my study.
点评 主要考查阅读表达,做此类题目,首先要通读全文,了解大意.然后根据各个小题的具体要求,再进行解答.所给的题主观性非常强,学生只要正确写出即可,答案不唯一.
科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | is used to | B. | used to | C. | is used for | D. | used up |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| Passage outline | Detailed information |
| Introduction | Shortsighted opinion:Music is only a way of entertainment,not the top choice for education. Truth:Music education is necessary and important for all students. |
Main Body | A way to tell who we are: Music not only reflects the social environment it came from but also expresses people's thinking and (37)values |
| A way to know the world: We can't discover and respond to our world in just one way. Science explains how nature(38)works. Music explores the emotive meanings of nature. | |
| A way to communicate with others: We use music to (39)express our feelings,our discoveries,our ideas,our imagination and our hopes with others. Music,(40)differentfrom science,tells us what it means to be human. | |
| Conclusion | Music education is necessary. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com