精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4."If you want to see a thing well,reach out and touch it!"
That may seem a strange thing to say.But touching things can help you to see them better.
Your eyes can tell you that a glass ball is round.But by holding it in your hands,you can feel how smooth and cool the ball is.You can feel how heavy the glass is.When you feel all these about the ball,you really see it.With your skin,you can feel better.For example,your fingers can tell the difference between two coins in your pocket.You can feel a little drop of water on the back of your hand,too.You can even feel sounds against your skin.Have you ever wanted to know why some people like very loud music?They must like to feel the sounds of music.
All children soon learn what"Don't touch!"means.They hear it often.Yet most of us keep on touching things as we grow up.In shops,we touch things we might buy:food,clothes.To see something well,we have to touch it.The bottoms of our feet can feel things,too.You know this when you walk on warm sand,cool grass or a hard floor.All feel different under your feet.
There are ways of learning to see well by feeling.One way is to close your eyes and try to feel everything that is touching your skin.Feel the shoes on your feet,the clothes on your body,the air on your skin.At first,it is not easy to feel these things.You are too used to them!
Most museums are just for looking.But today some museums have some things to touch.Their signs say,"Do touch!"There you can feel everything on show.
If you want to see better,reach out and touch.Then you will really see!
56.By touching thingsC.
A.you will have a strange feeling    
B.you will learn how to reach out your hand
C.you can learn more about them    
D.you can tell what colors they really are
57.Which of the following can be the best title of the story?C
A.Touching by Feeling         
B.To See or to Feel
C.To See Better----Feel 
D.Ways of Feeling
58.Which of the following parts can tell you the difference between two coins in your pocket?A
A.Your fingers 
B.Your eyes    
C.Your foot      
D.Your back.
59.What can't your skin feel?B
A.sounds 
B.darkness      
C.water     
D.coins
60.Which of the following is NOT true?D
A.Touching is helping us to see better.
B.Our skins may help us enjoy music.
C.Feeling is a good way to learn.
D.Visitors can't feel the things on show in any museums.

分析 全文大意:
"如果你想看清一个东西,伸出手去触摸它!"看似一个奇怪的东西但是通过触摸能帮你更好地看清楚它们.你的眼睛可以告诉你玻璃球是圆的.但是把它拿在手中,你能感受到它的凉爽光滑,还能感受到它的重量.当你感受到玻璃球的这一切时,你就真正看懂它了.用你的皮肤,你可以感受得更清楚.例如你的手指可以区分你口袋里两个硬币的不同之处.你也可以感受到手背上的水滴.你甚至感受到碰触到皮肤的声音.你曾经想知道为什么有些人喜欢很大声的音乐吗?他们一定喜欢感受音乐的声音.所有的孩子都能很快理解"别碰"的意思.他经常听到这句话.在我们成长过程中我们大部分人不停触摸东西.在商店里我们触摸可能要买的东西:食物、衣服.要想看清楚东西,我们要触摸他们.我们的脚底也能感受到东西.当你走在温暖的沙滩、凉凉的草地或者坚硬的地板你可以感受到这一切.在你的脚下都可以感受到不同.有很多通过触摸学会看东西的方法.一种方法是闭上眼睛感受触摸到皮肤的东西.感受你脚上的鞋,身上的衣服,皮肤周围的空气.一开始,不容易感受到这些东西.大部分博物馆只是用来看的.但是今天一些博物馆展出可触摸的东西.他们的指示牌写道"摸一下,你可以感受展出的一切"如果你想更好地看某种东西,伸出手摸一下,你将真正地看到.

解答 答案:
56、C        细节理解题        根据第一段If you want to see a thing well,reach out and touch it"如果你想看清一个东西,伸出手去触摸它!"可知通过触摸能帮你更好地看清楚东西,故选C
57、C         主旨大意题        根据第一段"If you want to see a thing well,reach out and touch it!"可知如果你想看清一个东西,伸出手去触摸它以及最后一段If you want to see better,reach out and touch.Then you will really see!可知如果你想更好地看某种东西,伸出手摸一下,你将真正的看到.可知本文主要讲了触摸能帮你更好地看清楚一个东西,结合选项故给个短文拟个最佳题目为To See Better----Feel即"为了更好地看-----触摸",故选C
58、A         细节理解题        根据第三段your fingers can tell the difference between two coins in your pocket可知你的手指可以区分你口袋里两个硬币的不同之处,故选A.
59、B          细节理解题       根据第三段With your skin,you can feel better.For example,your fingers can tell the difference between two coins in your pocket.You can feel a little drop of water on the back of your hand,too.You can even feel sounds against your skin"用你的皮肤,你可以感受得更清楚.例如你的手指可以区分你口袋里两个硬币的不同之处.你也可以感受到手背上的水滴.你甚至感受到碰触到皮肤的声音"可知皮肤可以感受到硬币、水和声音,结合选项短文中并没有提到darkness"黑暗",故选B
60、D           推理判断题       根据题目要求可知找出不正确的选项,根据第一段If you want to see a thing well,reach out and touch it!"可知如果你想看清一个东西,伸出手去触摸它,结合选项A的意思"触摸能帮我们更好地看"与原文意思一致,故判断该项正确,故排除A;再根据第三段中You can even feel sounds against your skin.Have you ever wanted to know why some people like very loud music?They must like to feel the sounds of music."你甚至感受到碰触到皮肤的声音.你曾经想知道为什么有些人喜欢很大声的音乐吗?他们一定喜欢感受音乐的声响"结合选项B的意思"我们皮肤能帮助我们欣赏音乐."与原文意思一致,故判断该项正确,故排除B;根据第五段There are ways of learning to see well by feeling可知有很多通过触摸学会看东西的方法,结合选项C的意思"触摸是一种好的学习方法"与原文意思一致,故判断该项正确,故排除C;根据第六段But today some museums have some things to touch可知今天一些博物馆展出可触摸的东西,结合选项D的意思"参观者在任何博物馆不能触摸展出的东西"与原文意思不符,故判断该项错误,故选D

点评 这篇文章通过许多例子告诉我们触摸的重要性.只有触摸才能真正地、更好地了解物体.题目主要是细节题和推理题,答题时在文章找到对应的地方,用笔进行标记,这有利于后期有时间检查时可以立刻找到答案的位置.仔细理解作者所讲的意思,再结合选项,通过排除法和自己对全文的把握,选出正确答案

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.他们正在为运动会做准备.
Theyare getting ready for the sports meet.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.Our hometown is much _____ than before.(  )
A.beautifulB.more beautiful
C.most beautifulD.the most beautiful

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.我的确不知道他来这儿多久了.
I really don't knowhow long he has been here.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

19.Thefifth (five/fifth) room on the left is a reading room.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.从中选择适当的单词,并用其适当的形式完成短文,每词只能用一次,每空一词.
       to,city,five control,heavy,know,take,rapid,large,many
   In 2005,the world's population was about 6.5billion.(76)Morethan three billion people live in Asia now.That's almost half of the world's population.
   China has the(77)largest population in the world,and about one (78)fifth of the people in the world live in China.Because of the large population,there's less living space for each family.And it's difficult for lots of people to find jobs.The large population also causes many other difficulties for the whole nation.For example,we are short of energy and water.Most(79)cities are more crowded than before,and the traffic is much (80)heavier.The large population has become a serious problem.So far,our government has (81)takenmany measures to control the population.One is (82)known as the one-child policy.It has worked well in (83)controlling China's population.Thanks (84)tothe policy,China is developing quickly and people's living conditions are improving (85)rapidly.However,the population problem is still serious in China.We still have a long way to go.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.own/clean up/keep up/regret/strict/hug
71.It's common tohug when people meet in the US.
72.Pleaseclean up the classroom.It's a real mess everywhere.
73.I don't think kids should be allowed to choose theirown clothes.
74.I think students should havestrict rules at school.
75.All of you willregret for such a stupid decision.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.My father started to work in the factory when he was 17years old.He ________ for 30years in it.(  )
A.has workedB.workedC.worksD.will work

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-Who sings ______,Lily or Jane?
-Jane,of course.(  )
A.wellB.betterC.bestD.the best

查看答案和解析>>

同步练习册答案