精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Do you know something about the holiday camps in Hong Kong?The students in Hong Kong used to take part in an English holiday camp in their holidays.And their parents weren't with them.Though they were very young.
Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents.Many parents let their children take part in some kinds of holiday camps in order to learn some practical knowledge in their life.And also learn some knowledge about living skills,science,reading and writing…The most important for the children is to learn to look after themselves.
Holiday camps in Hong Kong are not so expensive.Most of the families can afford to send their children there for further study,for making their bodies strong…And the government never charges (收费) for them.
It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things.Perhaps it has something with the kinds of holiday camps.
51.Students in Hong Kong like to take part in theA.
A.holiday camps                   B.English holiday camps
C.science holiday camps            D.Chinese holiday camps
52.When students in Hong Kong are in the holiday camps,their parentsD.
A.must be with them               B.have to look after them nearby
C.must stay at home                D.aren't with them
53.The most important thing for the students to take part in the holiday camps hi Hong Kong isC.
A.to make their bodies strong        B,to learn much knowledge about many things
C.to learn to look after themselves   D.to have a further study about many subjects
54.The cost to take part in a holiday camp isD.
A.very dear      B.not cheap       C.very high       D.low
55.The students who often take part in the holiday campsA.
A.must have much knowledge about many things
B.must he very thin
C.must he very tall
D.must be very beautiful.

分析 本篇短文给我们讲述了关于香港假期野营,一些家长喜欢让孩子去参加假期野营,让孩子在那里学习很多东西.

解答 51 A 细节理解题.根据第一段Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents.现在他们喜欢参加许多没有父母陪的假期野营.故选A.
52 D 细节理解题.根据第一段Now they still enjoy taking part in many kinds of holiday camps without their parents.现在他们喜欢参加许多没有父母陪的假期野营.故选D.
53 C  细节理解题.根据第二段The most important for the children is to learn to look after themselves.可知对孩子最重要的是他们照顾好他们自己,故选C.
54 D 细节理解题.根据第三段Holiday camps in Hong Kong are not so expensive.可知香港的假期野营不是这么贵.也就是便宜或价格低.故选D.
55 A 细节理解题.根据第四段It is said that students in Hong Kong have much knowledge about many things.据说在香港的学生拥有关于许多事情的知识.故选A.

点评 阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力.学习英语的一个重要目的在于获取信息.通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力.这些能力的提高,需要同学们多多训练,多多积累.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2017届内蒙古满洲里市九年级上期末检测英语试卷(解析版) 题型:任务型阅读

左栏是五个人的信息,右栏是七个活动介绍。请将左栏的个人信息与相应的活动配对。

1.Miss Li is a famous doctor. She likes reading the medical magazines.

2.Marcia is a fan of Jacky Chan. She likes his movies very much.

3.Lydia is a good college student. Next month she will go to Canada to study. She is afraid of the language.

4.Wendy is a Chinese girl. This winter she wants to go to Canada on vacation.

5.Julia prefers the fashion but cheap clothes. She doesn’t want to spend too much money on them.

A. Big Star House

It is a big store. It sells the things that have been used. It is going to hold an end-of-season sale. The price of them will be lower than usual.

B. Children’s Cinema

Some kinds of movies are on show every weekend, e-g. Rush Hours ( Role actor: Jacky Chan)

C. Spring Art

More than 100 artists get together and sell the works of painters and photographers(投影师). There are many famous pictures for sale, too.

D. English Corner in the Open air

The students from the English department of Foreign Language University hold an English Corner in the People’s Square in the evening.

E. Chinese Medicine

It is a magazine that introduces a lot of medicines. You can find some information about Chinese Medicine.

F. Dance Together

A dancing ball will be held in the Happy Square this weekend.

G. Global Hotel

It is a hotel offering services for long-distance travellers to Canada, in which you can use a telephone to keep in touch with your family and children for free.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Passage 2
                                    Animals United
  Animals United is a 3D German(德 国 的) cartoon which is directed by Reinhard Klooss and Holger Tappe.It is a story about animals that get together to find water.Along their journey,lots of funny things happen,and of course,they have a lot of adventures.
  The animals in the grasslands in Africa are waiting for the coming flood(洪 水).However,this year's flood seems to come later than in other years.The animals become upset and worried.At the same time,some animals from other places come to the grasslands to look for peace.However,the situation seems worse because the water is becoming less and less.So they decide to look for the river.
  Finally,they find the reason why they don't have any water to drink.A dam(拦 河 坝)has been set up so that humans can have a better life.After a long fight with humans,they let the world know that animals are in danger.
  This film is about environmental matters.The humans are the bad and the animals are the good.This film is to give humans a warning that they must not destroy the homes of animals or damage nature in order to improve their own life.Humans should know that animals also have their own world.
32.The story of Animals United took placeB.
A.in Asia         B.in Africa        C.in America       D.in Germany
33.The animals become worried,becauseB.
A.the year's flood is coming
B.they will have no water to drink
C.there is going to be a fight with humans
D.their grasslands were taken up by other animals
34.Along their journey to look for the river,the animals findA.
A.humans set up a dam
B.the river is becoming dry
C.all the animals are in danger
D.the world is getting warmer
35.Humans are warned not toA.
A.damage nature      B.kill any animals
C.pollute the environment
D.do harm to the grasslands
36.The story of the cartoon film mainly tells usC.
A.it's our duty to protect animals
B.humans and animals should live in peace
C.humans should care about the environment
D.it's time to think about animals'living environment.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.Different gestures(手势) mean different things in different countries.Sometimes a gesture that is polite in one country is not polite in another an should not be used.Different meanings of gestures can also cause problems in understanding what another person is trying to say.A gesture that many people do not understand is one that uses the thumb.Most westerners will sometimes show that they like something by holding out a closed hand with the thumb lifting in the air.This is called give someone or something"the thumb up".Often,only one thumb is used,so it should be"the thumb up".
The usual explanation(解释) for the origin of this gesture is not really correct.It says that in ancient Roman times,when people werwe pleased with the way a gladiator(角斗士) had fought,they showed their thumbs up.When they were not pleased,they gave the thumbs down.When a gladiator was given the thumbs up,the emperor allowed him to live.When a gladiator was given the thumbs down,the emperor ordered hme to be killed.
The truth is,however,it was translated into a wrong meaning by mistake.If people wanted to save the gladiator,they put out their hands and hid their thumbs in their hands.If they wanted the gladiator to die,they pointed their thumbs stright at him.
46.Westerners lift their thumbs when theyC.
A.want someone to die                          B.want to go to a play ground
C.like something                               D.want someone to live
47.Most people think that in ancient Rome,"thumbs up"meant thatB.
A.the emperor could die                     B.the people wanted the gladiator to live
C.the fighting could continue                 D.the people were not pleased
48.In fact,if people wanted a gladiator to live,theyA.
A.hid their thumbs                          B.pointed their thumbs down
C.lifted their thumbs up                      D.pointed their thumbs at him
49.From the article we know thatA.
A.different gestures have different meanings in different countries
B.a friendly gesture is always the same in different countries
C.the meaning of"thumbs up"is the same both now and the past
D.we should often use the thumbs
50.The main idea of this article is aboutD.
A.gestures around the world                B.closed thumbs
C.gestures in ancient Rome                 D.the thumbs-up gesture.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.The EURO Cup made this June a season for football.But do you know that the word football means different things in different places?Here's a quick guide to some of the world's many games called football.
Association Football
         Association football is also called soccer.It is the world's most popular kind of football.Players try to kick(踢) the round ball into the other teams'goal(球门).None of the players,except goal keepers,are allowed to touch the ball with their hands.
Rugby Football
         Modern rugby is played in many countries.In this game,players use their hands and feet to move the ball to ward the other teams'goal line.
American Football
         American football is most popular in the US.To score,players must kick or carry the ball over the other team's goal line.Different from rugby players,the players of American football all wear helmet(头盔) and shoulderpad(护肩) when playing.
Judge the following sentences True(T) or False(F).
51.There are only three games in the world called football.F
52.American football is the world's most popular kind of football.F
53.When you play rugby,you need to wear helmet and shoulderpad.F
54.Players of rugby and American football can touch the bal with hands.F
55.All the players of the three different football games can kick the balls.T.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.阅读下面的短文,将划线部分的句子译成汉语或英语.
Everyone likes gifts.Some little kids think they don't get enough gifts.(71)Some old people think they get too many gifts.Different people like different kinds of gifts.Some presents are never too small.A little child may give his mother a leaf from a tree.It is enough to make her very happy.
=(72)送礼在不同的国家也不一样.In Japan,people sometimes give special gifts.But they are not opened.Later,the same gift may be given away to someone else. (73)1nCanada,many people will not give bigflies to someoneelse.They will pay for a park bench or a tree to help remember a person. (74)1ntheUSA,some people ask their families and friends to give money to charityrather than buy them gifts.In Sweden,doing something for someone is the best gift.(75)人们用不着花太多的钱. Instead,making a meal is enough.

71.有些老年人认为他们得到太多的礼物
72.Giving gifts is different in different countries.
73.在加拿大,很多人不会拿太大的礼物送人
74.在美国,有些人宁愿让家人或朋友把钱捐给慈善机构也不愿让他们给买礼物
75.人们用不着花太多的钱.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2. Halloween is a strange holiday.It started several centuries ago in Europe.It began as"Hallow Evening"which me ans"holy night".At that time November 1st was called"All Saints'Day"( 万生日 ) and people honored all the saints who did not have their own special day.People believed that all the spirits of dead people were active on the night of October 31st.So people would play all sorts of tricks on each other.
     Black is one of the traditional Halloween colors,probably
because Halloween festivals and traditions took place at night.Pumpkins are a symbol of Halloween,so orange has become the other traditional Halloween color.Making lanterns out of pumpkins is a Halloween custom.
    Halloween is great fun for children.They dress up as ghosts (鬼) or witches (女巫).Small children go"Trick-or-Treating".They wear costumes,knock on doors,and shout,"Trick or Treat!"People almost always choose to give them candy as a treat,instead of choosing to receive a trick from the children.Adults sometimes"trick or treat"their friends,too.Usually the"treat"is a glass of"wine or some small gifts.

106.Halloween is a holiday which startedhundredsof years ago inEu rope.
107.It was believed that the spirits ofdeadpeople were active on the night"All Saints'Day".
108.Blackandorangeare both traditional Halloween colors.
109.People,especiallychildren,have great fun playing"Trick or Treat"tocelebrateHalloween.
110.According to the custom,people always treat file children withcandyinstead ofreceiving.a trick from them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A school bus is one that is used to take children to and from school.In the USA,about 450,000school buses take more than 25million children to and from school.The yellow school bus is a US icon (象征).Yellow became the color of school buses in the USA in 1939.Dr.Frank got the good idea.He said it was easy for people to see yellow buses and the black letters on them in early morning or late afternoon.That would make children safer.
There are not many school buses in Britain,and they are not yellow.They have trackers (追踪器) on them,so kids are being tracked while they travel
to and from school by bus.The trackers let parents know where the school bus is and whether their kids are on the bus.
Kindergarten (幼儿园) is a difficult time for some kids.It's the first time for them to go away from their parents.To make kids love their school,Japanese kindergartens and schools have colorful buses.The buses can easily make children want to take them--and then,go to school.Even some parents want to take them,too!
School buses are becoming more and more popular in China now.It saves a lot of time for students to take a school bus.It's said that there will be 3,000yellow school buses on the road by the end of this year in Chongqing.


48.According to Dr.Frank,A school buses are safer for the students.
A.yellow         
B.black          
C.white         
D.colorful
49.Children in Japan may easilyCby taking the school bus.
A.save time                        
B.play games
C.love their school                
D.do their homework
50.Chinese students will save a lot of time toDto school.
A.walk                             
B.take a taxi
C.ride a bike                      
D.take a school bus
51.This passage is mainly aboutC.
A.popular colors                   
B.school life
C.school buses                     
D.students'safety.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

20.One morning last summer Joyce Andrews made some sausage(香肠) sandwiches for her husband's lunch.There was one sausage left over.Mrs.Andrews gave it to Henry,their little (56)A.Henry ate it up quickly.
During the morning the dog got ill.He wouldn't (57)C shaking his head,and couldn't stand properly.Joyce thought,"He must have eaten something (58)A.Maybe that sausage…"she suddenly remembered her husband's lunch.She ran to the (59)D and called Jim.
"Jim,I (60)B you haven't eaten any of those sandwiches yet.""Yes,I have …""You have?Well,listen-don't eat any more.I gave Henry the last sausage,(61)B now he's ill.Go to the doctor,Jim.""But I feel all right.""Jim,don't take a chance with your health.I'm sure the sausages are bad.Go to the doctor and tell him (62)D the dog.Get some medicine."
Jim came back at lunch time and went to bed."I had a very uncomfortable hour at the doctor's,"he told Joyce,"and the medicine made (63)A very sick."
The next morning Jim was (64)C.Henry seemed quite well again,too.At eleven o'clock the milkman came with the milk.
"Morning,Mrs.Andrews,"the milkman said"(65)B is your dog this morning?I've been thinking about him…"
"Have you?Well,he seems all right now,but…"
"Yesterday morning he and I had a little accident.He jumped up at me,and I dropped a bottle of milk on his head."

56.A.dogB.sonC.catD.sister
57.A.likeB.mindC.stopD.enjoy
58.A.badB.newC.coldD.easy
59.A.clockB.photoC.radioD.telephone
60.A.findB.hopeC.hearD.agree
61.A.ifB.andC.thoughD.because
62.A.toB.fromC.withD.about
63.A.meB.himC.herD.them
64.A.sadB.illC.fineD.lazy
65.A.WhoB.HowC.WhereD.What.

查看答案和解析>>

同步练习册答案