| A.When you want to talk to your parents about something important,When is the best time to do it? B.She decided to discuss it with her parents during TV time to talk to their parents. C.They found that most American teenagers would choose bed time to talk to their parents. D.She used to go back to her home in Cixi every week to get money from her parents. E.The result shows most teenagers in the city would choose meal time to talk to their parents.. F.For most teenagers like Chen talking to parents can be difficult or even worrying.. |
分析 这是一篇说明文.
陈玉洁,十五岁,在宁波一所寄宿学校上学.她常常每周回到在慈溪的家从父母那里取钱.这不是一个短暂的行程,很疲惫.陈希望她的父母可以把钱打到银行卡上,这样她不用经常回家了.她决定看电视时和她的父母商量."通常这是我们的家庭最放松的时间."陈说.她选择了正确时间,在几次游说下,她的父母终于同意了陈.对大多数像陈一样的青少年和父母交谈是很困难的,甚至很担忧.所以他们必须选择一个合适的时间.
美国杂志最近调查了1521名6-12岁的孩子,问这样的问题"当你想和你的父母谈论重要的事情,最佳时间是什么时候?"结果表明,美国孩子似乎知道他们的父母是乐于接受的时间.吃饭时间是他们最喜欢跟父母交谈的时间.睡觉时间是其次,再就是在车里的时间.
中国青少年似乎也有类似的处理问题的倾向.《钱江日报》,一份在浙江的报纸,做了一个调查.结果显示大多数青少年在城市里会选择用餐时间与他们的父母交谈.所以你有东西要跟你的父母谈谈吗?选择一个好时机.
解答 41.D 根据下文中的it was not a short ride home and the trips were tiring.可知,上文提到行程是回家取钱,故选D.
41.B 根据下文的叙述It's usually the most relaxing time for our family.可知,上文提到了一个时间,故选B.
43.F 下文So they have to choose a right time.表述的是结果,那么上文呈现的就是原因,故选F.
44.A 根据上文的asking questions like可知,下文时提出的问题,故选A.
45.E 上文did a survey about it表明要做调查,下文就会承接调查的结果,故选E.
点评 还原短文的解题技巧:细读全文,推敲所给的信息.读完备选句子后,学生应根据短文内容,对空白处前后的句子反复细读,找出关键词语,再根据文章结构、逻辑关系作出正确的选择.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | listen | B. | sound | C. | hear | D. | speak |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:句型转换
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | how | B. | where | C. | when | D. | what |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| DO | DON'T |
| ●Make a study timetable at least three weeks before your exams and follow time to relax and have fun. ●Review little and often. ●While you're studying,have short regular breaks.A short break every 45minutes is good idea.Stand up and walk around-you will feel more awake. ●Try making a weekly plan showing what you do every day(school,travel,meals,etc).You might see where you're wasting time that you could use to study or read. | ●Study for hours every night a week before your exam!Studying for hours the night before will make you tired and your brain won't work well. ●Study for a long period of time without a break.You probably won't remember information very well if you do this ●Worry too much.If you feel nervous,you won't learn as well as if you're relaxed. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | need | B. | can | C. | shall | D. | must |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | smile history | B. | land marry | C. | pencil these |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com