The Greens are English. Now they are in Beijing. This is their first visit to China. They are going to stay in China for three weeks. They want to visit some big cities and villages. They want to learn some Chinese.
Mr Green is driver. He likes driving in Beijing very much. Mrs Green is a teacher. She is visiting a middle school near Beijing. Their son Jim is a middle school student. He meets some Chinese students, and he likes to speak English with them.
They take a lot of photos in China. When they are back in English, they are going to show the photos to their friends. They want the English people to know more about China.
1.The Greens are from .
A. America B. England
C. Australia D. Canada
2. The Greens are staying in now.
A. Shanghai B. London
C. Beijing D. Hangzhou
3. Mr Green is a . He likes driving in Beijing.
A. driver B. farmer
C. worker D. teacher
4. Mrs Green’s is a middle school student.
A. daughter B. son
C. sister D. brother
5. The Greens take many photos in China because they .
A. like taking photos
B. want to sell these photos
C. want to take photos to America
D. want English people to know more about China
1.B
2.C
3.A
4.B
5.D
【解析】
试题分析:这篇短文给我们讲述的是Green一家从英国来到北京旅行,他们想参观一些大城市和小村庄,想学习汉语。他们拍了很多照片想带回去给他们的朋友们看,让他们更了解中国。
1.推理判断题。根据短文的第一句话The Greens are English.可知,Green一家是英国人,故由此可推断出他们是从英国来的。故选B。A是美国;C是澳大利亚;D是加拿大。
2.细节理解题。根据短文的开头中Now they are in Beijing,Green一家来自应该,现在他们在北京。故选C。A是上海;B是伦敦;D是杭州,都不符合文意。
3.细节理解题。根据短文第二段中Mr Green is driver. He likes driving in Beijing very much可知,Green先生是一名司机,他很喜欢在北京开车。故选A。farmer 农民;worker 工人;teacher 老师。
4.细节理解题。根据短文第二段中Their son Jim is a middle school student可知,Green夫妇的儿子是一个中学生,故选B。daughter 女儿;sister 姐妹;brother 兄弟。
5.细节理解题。根据短文的最后一段They take a lot of photos in China. When they are back in English, they are going to show the photos to their friends. They want the English people to know more about China可知,Green一家在中国拍了很多照片,他们想回到英国的时候展示给他们的朋友看,让他们更加了解中国。故选D。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都宜陵中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Her father and mother ______ drinking black tea.
A. are both like B. are all like
C. both like D. all like
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体八年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Ten thousand dollars________ quite a lot of money for me.
A. are B. will be
C. is D. will have
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体九年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
--- It’s reported that many people were hurt in Kunming Terrorist Attacks (恐怖事件)on March 1st.
--- _______ bad news!
A. What B. How C. What a D. How a
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体九年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Tom, you play football in the street. ---Sorry, I do it again.
A. needn’t; won’t B. mustn’t; won’t
C. can’t; will D. won’t; can’t
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体七年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:句型转换
1. The big tree is behind the house.. (写同义句)
The house is the big tree.
2.He is my father. (对画线部分提问)
he?
3. It is a box. (改为复数句)
.
4.There is only one library in my school.(对画线部分提问)
How many there in school?
5.They have some apples in the lockers. (改为单数句)
He/She in the locker.
6.Lily has some snacks in her locker.(改为同议句)
some snacks in Lily’s locker.
7. You can see some flowers under the big tree.(对画线部提问)
you see under the big tree?
8.Close the door, please.(改为否定句)
,please.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都仙城联合体七年级10月联考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
- my pencil-box. It’s nice.
A. See B. Look after
C. Look for D. Look at
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏扬州江都七校七年级上第一次联谊英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Mary likes English very much. She works hard. She reads English every morning. She likes speaking English. She often listens to the radio. She watches TV only on Saturday evening. Does she like dancing? No, she doesn’t. But she likes drawing and singing. Her parents like her very much. And all the teachers and her friends like her, too.
1. In the morning Mary .
A. writes English B. reads English
C. draws D. sings
2. She often listens .
A. TV B. to TV
C. the radio D. to the radio
3.Mary watches TV .
A. in the morning B. in the afternoon
C. every evening D. on Saturday evening
4. What doesn’t she like?
A. Singing B. Dancing
C. Drawing D. Speaking English
5. Does her father like her?
A. Yes, he does. B. Yes, he is.
C. No, he doesn’t D. No, he isn’t.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏徐州沛县杨屯中学九年级上第一次段考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Wearing red makes _____easy ____us to take action.
A. this; of B. it; for
C. that; for D. it; of
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com