精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.On New Year's Eve,people in Italy throw out all the old things.So there are chairs,beds,clothed and plates in the streets.In Spain,the new year comes in more quietly.In the evening people come together to the streets.Each holds a bag of grapes.When twelve o'clock comes,people start eating the grapes.
In Japan,people eat noodles on New Year's Eve.This food is said to bring long life.Early the next morning,some families climb Mount Fuji.There they watch the first sunrise(日出) of the new year.

51.How many countries are mentioned(提到) in this passageC.
A.One
B.Two
C.Three
D.Four
52.People inAthrow out all the old things on New Year's Eve.
A.Italy   
B.China  
C.Spain   
D.Japan
53.People in Spain welcome New Year byBafter twelve.
A.eating noodles
B.eating grapes
C.throwing the old things
D.watching the sunrise
54.What do people do in both Spain and Japan to bring in the new year?D
A.They throw things away.
B.They get together.
C.They climb a mountain
D.They eat some food.
55.Japanese climb Mount Fuji toB.
A.look at the stars
B.see the sun coming up
C.look for New Year's wishes
D.have a rest.

分析 :本文叙述了在除夕一些国家的习俗.在意大利,人们在除夕是会扔掉所有就得东西.在西班牙,人们聚在街上,等12点以后一起吃葡萄.在日本,人们在除夕吃面条,希望能长寿;人们会在除夕登富士山,为了看新年的日出.

解答 CABDB
51.C细节理解题.根据第一段的On New Year's Eve,people in Italy,In Spain,the New Year,In Japan,people eat noodles on New Year's Eve.可知本文介绍了意大利,西班牙和日本除夕夜的习俗.因此选C.
52.A细节理解题.根据第一段的On New Year's Eve,people in Italy throw out all the old things.可知在意大利,人们在除夕是会扔掉所有就得东西.故选A.
53.B推理判断题.根据第一段的When twelve o'clock comes,people start eating the grapes.可知在西班牙,人们在除夕会吃一些葡萄.故选 C.
54.D细节理解题.根据第一段的When twelve o'clock comes,people start eating the grapes.In Japan,people eat noodles on New Year's Eve.可知在西班牙和日本,人们在除夕会吃一些食物.故选 D.

55.B.细节理解题.根据第一段的some families climb Mount Fuji(富士山).There they watch the first sunrise(日出) of the New Year 可知在日本,人们会在除夕登富士山,为了看新年的日出.故选B.

点评 文章结构明了,内容很平实.首先对文章的大致意思进行了解.对于细节题,学生在理解全文的基础上要对题目中关键字在文章中迅速定位,找到相对应的出处,答题比较备选答案的区别及和文章信息最相关的是哪个,即那个就为正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.如果我们不明智地花钱,不久就会花光.If we don't make good use of our money,we will spend up soon..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-I can't stop playing computer games.
-For your health,you ______ stop it.(  )
A.canB.mayC.mustD.have to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.
The Mid-autumn Festival is a very important Chinese festival.It falls on the 15th day of August.A few days before the festival,everyone in the family will help to make the house clean and beautiful.Lanterns will be hung in front of the house.On the evening there will be a big family dinner.People who work far away from their homes will try to come back for the union.After dinner,people will light the lanterns which are usually red and round.Children will play with their own toy lanterns happily.At night the moon is usually round and bright.People can enjoy the moon while eating moon-cakes which are the special food for this festival.

Father's day is celebrated on the third Sunday of June both in the USA and the UK.Ms.Sonora Smart Dodd,a loving daughter from Spokane,had the good idea that society must celebrate a day to honor the father,because he made an important contribution to the raising of children.People celebrate the festival by honoring their fathers and expressing love for them by giving popular gifts like cards,flowers,chocolate and ties,Little children often give handmade gifts to their father.
51.What will people do before the mid-autumn festival?C
A.Light the lanterns.
B.Have a big family dinner.
C.Clean their houses and hang the lanterns.
D.Enjoy the moon.
52.What does the moon usually look like on the light of the mid-autumn festival?B
A.Red and round.
B.Round and bright.
C.Red and bright.
D.Red and small.
53.When is father's day in the USA?A
A.On the third Sunday of June.
B.On the second Sunday of June.
C.On the third Saturday of June.
D.On the second set the date of June.
54.Who came up with this idea of celebrating fathers day?C
A.Some little children.
B.A father.
C.Ms.Sonora Smart Dodd.
D.A lovely son.
55.Why did people set up Father's day to honor the father?D
A.Because he wanted to get together with his children.
B.Because he expressed great love for his children.
C.Because he gave popular gifts to his children.
D.Because he made contributions to the raising of children.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.阅读下面短文,把A-D 四个句子还原到文中空缺处,然后完成第55题.
When I was about 12,I had a classmate,a girl who liked to point out my shortcomings (缺点).Sometimes she said I was lazy.(51)C Sometimes she said I talked too much,and so on.I tried to put up with her as long as I could (52)B I ran to my father with tears in my eyes.
He listened to me quietly,and then he asked,"Are the things she said true or not?Go and make a list of everything she said and mark the points that are true.Pay no attention to the other things she said."
I did as he told me.(53)D I brought the list back to my dad.He refused to take it."That's just for you,"he said,"When something said about you is true,you'll find it will be helpful to you.Listen to them all,but hear the truth and do what you think is right."
(54)A.The situation often appears in my mind.In our life we often meet with some trouble and we often go to someone and ask for advice.For some advice you will remember all your life!
A.Many years have passed.
B.At last,I became very angry.
C.Sometimes she said I wasn't a good student
D.To my surprise,I discovered that about half the things were true.
55.Which of the following is TRUE according to the passage?B
A.My best friend always pointed out my shortcomings
B.My father told me to pay no attention to what she had said
C.I tried to get along with the girl as long as possible.
D.If someone said something about you,you should follow them all.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.Three students are talking about the New Year tradition of their own country.
A.Christina from Spain
On the last day of the year,the 31st of December,people wait till l2pm.Everybody must have l2grapes to eat at midnight.At each sound of the clock,we must eat a grape.But we can't ever finish eating the grapes on time!Usually when people still have some grapes in their mouths,they look at each other and start to laugh.This tradition started in Spain long ago.One year,when there were a lot of grapes,the king of Spain decided to give grapes to everybody to eat on New Year's Eve.
B.Cordon from Britain
On New Year's Day in Britain,people have parties.At l2o'clock,the music stops,and we listen to the radio.On the radio we hear Big Ben,the famous clock in London.Then everybody sings a song about friendship and kisses their friends.We say"Happy New Year"to each other.It's lucky if a tall man with dark hair is the first person to come to the house in the New Year.So I go and visit as many friends as I can.They all give me a drink.
C.Angela from Brazil
In all cities in Brazil,we have a big party on New Year's Eve,especially in Rio de Janeiro.People in this city go to the beaches to watch fireworks(焰火).We put flowers in the sea and think about things we want for ourselves or others.We usually wear white clothes for good luck during the New Year.
56.which is NOT mentioned(被提到)in the passage?C
A.Have l2grapes to eat.    B.Have parties.
C.Give flowers to others.    D.Watch fireworks.
57.Who have parties during the New Year?D
A.People in Spain.    B.People in Britain.
C.People in Brazil.    D.Both B and C
58.From the paragraph of"Cordon from Britain",we know thatB.
A.Cordon can't drink much
B.people hear Big Ben on the radio
C.people sing a song about good luck
D.everybody in Britain goes to watch fireworks
59.On New Year's Day,Brazilians usually wear white clothes becauseA.
A.they hope that can bring them good luck
B.that reminds them of their happy life
C.they think that they look beautiful in white
D.that's what they have to do during the New Year
60.This article mainly tells usC.
A.what people in Britain do on New Year's Day
B.when and where people have New Year parties
C.what people in different countries do on New Year's Day
D.why people around the world like the New Year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

9.根据提示和要求,写一篇英语短文,词数80左右.
假设你是李明,李华是你的同学,她家境贫穷,体质较弱,成绩不甚理想,想放弃 上学.请你根据以下建议,用英文给她写一封信,鼓励她要克服困难,继续上学.
"三要""三不要"
1.要明白努力学习是富裕起来的最佳途径1.不要整天都想着自己的困难
2.要明白身体健康最重要2.千万不要浪费时间
3.要明白好方法是提高成绩的关键3.千万不要放弃上学
[写作要求]
一句子结构准确,信息内容完整,可适当发挥,篇章结构连贯.
2.文中不能出现真实姓名和学校名称.
3.文章开头和结尾已为你写好,但不计入总词数. Dear Li Hua,
How is everything with you now?I am sorry to hear that you are thinking about leaving school.
                        
I hope my advice could be helpful to you,and I believe all of your difficulties will soon be solved.
Yours,
Li Ming.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.David 很自信.他认为如果他尽力他能做任何事.他不害怕在众人面前演讲.他从不忘记自己需要做的事.他学会了使用电脑让自己更有效率.如果我们缺课,他也会帮助我们学习功课.
David is very confident.He thinks he can do anything if he tries his best.He is not afraid of making a speech in front of many people.David is organized and never forgets the things he needs to do.He has learnt to use the computer to get himself more organized.he will help us with our lessons if we are absent from school..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.Jim and his friends flew kites last weekend.

查看答案和解析>>

同步练习册答案