精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 Every year, groups of tourists travel to central US states like Oklahoma, Texas and Nebraska for their summer vacation. 1 They’re going to chase storms.

Once an activity only for scientists and adventurous types, storm chasing has now become an increasingly popular pastime for people from all over the world. 2 Storm chasers analyze weather reports and maps to locate an incoming storm before driving hundreds of miles toward it to witness a tornado in action.

The people going on these tours vary from curious first-time chasers looking for something different to storm chasing “addicts” like Nicholas Lee, a weather forecaster from the UK. 3 Now he saves up his vacation days to go storm chasing for three weeks every summer in the center of the US. It is the place well known for producing massive storms.

4 Since then the activity has continued to grow in popularity. Considering its potential dangers, it possesses, it is obviously not for everybody. And yet, more and more people are coming out doing the storm-chasing tours.

The real dangers of storm chasing are not just being swept up by a tornado. When a large tornado is predicted for the day, a number of storm chasers will drive to that high-risk area, causing serious traffic jams, which makes it harder to access the perfect spot to witness a tornado. The escape routes will be too congested as well. 5 Take the tornado that touched down near El Reno, Oklahoma in 2013. More than 150 people were injured, and 20 killed in it, including Tim Samaras, an experienced storm chaser plus his son and another partner.

Despite the increasing interest in storm chasing, it is still a very non-mainstream hobby.

A.Sometimes it can be life-threatening.

B.He went on his first storm-chasing tour in 2015.

C.But these people are not looking for sunshine or sightseeing.

D.He cannot wait to see that happening at any time soon.

E.Storm chasing was first popularized by the 1996 film Twister.

F.It means going to“high risk areas”where severe weather occurs.

G.How did potentially deadly weather become a popular tourist attraction?

【答案】

1C

2F

3B

4E

5A

【解析】

这是一篇说明文。文章主要介绍了追逐风暴这一活动,现在已经成为世界各地人们越来越流行的消遣方式。文章介绍了这一活动流行起来的时间以及面临的危险。

1

根据后文They’re going to chase storms.可知他们将追逐风暴。由此可知,这些人并不是在寻找阳光和观光,而是追逐风暴。故C选项“但这些人并不是在寻找阳光或观光”符合上下文语境,故选C

2

根据后文Storm chasers analyze weather reports and maps to locate an incoming storm before driving hundreds of miles toward it to witness a tornado in action.可知风暴追踪者通过分析天气报告和地图来确定即将到来的风暴的位置,然后驱车数百英里去观察龙卷风的活动。由此可知,追逐风暴意味着要去会发生恶劣天气的高风险地区。故F选项“这意味着要去“高风险地区”,那里会发生恶劣天气”符合上下文语境,故选F

3

根据上文The people going on these tours vary from curious first-time chasers looking for something different to storm chasing “addicts” like Nicholas Lee, a weather forecaster from the UK.可知参加这些旅行的人各不相同,从好奇的第一次追求不同的东西,到暴风追逐“瘾君子”,如Nicholas Lee,来自英国的天气预报员。由此可知,本句承接上文说明Nicholas Lee追逐风暴的经历。上文中Nicholas Lee可对应到B选项中He。故B选项“2015年,他开始了他的第一次追逐风暴之旅”符合上下文语境,故选B

4

根据后文Since then the activity has continued to grow in popularity.可知从那时起,这项活动越来越受欢迎。由此可知,本句是在说明追逐风暴流行起来的原因。故E选项“追逐风暴最初因1996年的电影《龙卷风》而流行起来”符合上下文语境,故选E

5

结合后文Take the tornado that touched down near El Reno, Oklahoma in 2013. More than 150 people were injured, and 20 killed in it, including Tim Samaras, an experienced storm chaser plus his son and another partner.可知以2013年袭击俄克拉荷马州尔里诺附近的龙卷风为例。事故造成150多人受伤,20人死亡,其中包括经验丰富的风暴追逐者Tim Samaras,以及他的儿子和另一名搭档。由此可知,有风暴追逐者丧生,可知追逐风暴可能会有生命危险。故A选项“有时可能会危及生命”符合上下文语境,故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Brook wanted a dollhouse and some sugar cookies. So the 6-year-old asked Alexa to get them. Alex, a vice-activated home assistant powered "by artificial intelligence"(Al), made Brooke's wishes come true. A few days later, much to her parents' surprise, four pounds of cookies and a $170 dollhouse showed up. And that's not the end of the story. When a news anchor told Book's story on TV, Alexa devices in many listeners' homes woke up and tried to order dollhouses!

Alexa isn't the only Al willing to order. Apple HomePod has Siri, Google Home has its Assistant, and the upcoming Galaxy Home device will have Bixby. People who own these devices use them mainly for listening to music, checking the weather and setting timers. But many experts predict a boom in voice shopping in the near future. Is that a good thing?

Convenience is the main benefit of voice shopping. You can shout out an order as soon as you think of it, even if you're cooking, cleaning, or driving. In addition, people with disabilities who are unable to use a keyboard or mouse can shop without assistance.

But voice shopping has its downsides. Unwanted dollhouses aren't the biggest problem. It's usually very easy to cancel an order or return items. The thing that creeps some people out is that these assistants are always listening. They have to be able to respond when you want them. So they listen for "Alexa" or "OK Google" or another command. When they hear it, they start recording the conversation. Some have worried about what happens to these recordings. Should companies be allowed to use them to learn about people's shopping habits? Should police access them to solve a crime? And what if someone hacks the device? The CIA found a way to hack smart TVs to turn them into spies that listen all the time. Others could do the same with any smart device.

1The writer mentions Brook and Alex in the first paragraph to __________.

A.share an interesting experienceB.show Brook's eagerness for cookies

C.introduce the topic of voice shoppingD.show the functions of a new smart device

2What does the underlined phrase "creeps... out" in the last paragraph most probably mean?

A.Terrifies.B.Affects.

C.Impresses.D.Excites.

3According to the passage, what's the major disadvantage of voice shopping?

A.The return policy is complicated.

B.There are safety and privacy concerns.

C.Quality of the goods can't be guaranteed.

D.The device is not smart and reliable enough to process orders.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(一个单词)或括号内单词的正确形式。

The International Olympic Committee took the extraordinary step Tuesday of 1 (postpone) the 2020 Tokyo Games, which 2(schedule) to start on July 24, because of the coronavirus outbreak.

Just how extraordinary was the step? This marks only the 3(four) time since the first modern Olympics in 1896 that the Games have been affected 4outside forces. The other three occasions were cancellations during the first and second World Wars. So this is the first time the Olympics have been postponed, rather than5(cancel).

“The Tokyo Olympics will still be held,” Japanese Prime Minister Shinzo Abe told reporters in Tokyo after a call with International Olympic Committee President Thomas Bach on 6matter.

The IOC later said in a 7(state) that the Games will be “rescheduled to a date beyond 2020 but not 8(late) than 2021!”

This time around, it’s a pandemic(疫情), not a war, 9 is changing the Olympics schedule. The IOC said that “The leaders agreed that the Olympic Games in Tokyo could stand as a beacon of hope to the world during these times and that the Olympic flame could become the light at the end of the tunnel in which the world finds 10(it) at present.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,最近收到你在英国的朋友Sara发来的一封邮件。她说打算春节假期来中国旅行,请你为她推荐一处旅游景点。请根据下面的写作提示,用英语给她回一封邮件。内容包括:

1. 推荐一处景点;

2. 推荐的原因;

3. 祝愿旅途愉快。

注意:1. 词数80左右;

2. 可适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Sara,

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Towner Art Gallerythe contemporary art museumpresents a unique programme of major exhibitions of contemporary and historic visual art. Towner’s new home in the heart of the Cultural Quarter has repositioned its exhibitions and activities where they can be enjoyed by all. Wheelchairs can be provided for visitors with mobility difficulties. Assistance dogs are welcome.

OpeningFrom 1 0 a. m. to 5 P. m.

PricesOne paying exhibition per yearall other exhibitions are free

Location10-minute walk from Eastbourne Railway Station

Here is something you’re likely to enjoy at Towner Art Gallery.

Towner Tours

Enjoy a tour of the exhibitions with the help of your guide. You may also book a group tour for 10 or more people at a time convenient for youfor2 per person.

OpeningDaily except weekends

Towner Cafe Bar

Urban Ground is the perfect spot to enjoy a delicious Direct Trade coffee made from Union Hand Roasted beans. Treat yourself to one of their freshly prepared light lunches.

OpeningDaily except Saturdays and Sundays

Coastal Culture Trail

The De La Wart Pavilion in BexhillJerwood Galleryand Towner—three of the most exciting visual art galleries in the UK—share a 20-mile stretch of East Sussex coastline which—less than 90 minutes from London—is the perfect destination for a weekend getaway. You can start from the Jerwood Gallery in Hastings and follow it to Towner Art Gallery or in reverse(相反).

OpeningDaily

Tiny Towner Drop-in

This is a welcoming space for under-5s and their parents and caregivers to play and explore together.

OpeningEvery Tuesday

1Where is Towner Art Gallery?

A.In Bexhill.B.In Hastings.

C.In London.D.In Eastbourne.

2Which will be a wonderful choice for a weekend tour?

A.Towner Tours.B.Coastal Culture Trail.

C.Tiny Towner Drop-in.D.Towner Cafe Bar.

3What do we know about Towner Art Gallery?

A.Its exhibitions are all charged.B.It is open every day.

C.It favors the disabled.D.It offers free group service.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是英语课代表李华。你们班每节英语课都轮流由一位同学做“One-minute Class Report”,活动坚持了一年。学期末,英语老师要求你作一个报告,总结此活动。请你用英语写一篇稿子,内容包括:

1. 活动情况;

2. 对英语学习的帮助;

3. 你的建议。

注意:可以适当增加细节,以使行文连贯。

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下列短文,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

In general, spoken statements are a major way of 1 (communicate), but body language is also important.

Last week, I went to the airport 2 (meet) an international student, Tony Garcia from Columbia. After a half hour’s waiting, I got sight of him and quickly approached to greet him. To my surprise, he touched my shoulder and kissed me on the cheek. I felt so 3 (embarrass) that I stepped back and put up my hands, as if to defend 4. I guessed that there 5 (be) some misunderstanding between us.

As I get to know more foreign friends, I learn that not all cultures greet each other the same way. English people, for example, don’t 6 (usual) touch strangers when they meet. 7, people from places like Spain, Italy and South American countries get close to others and likely to touch them.

8 the development of society, international exchange is becoming 9 (much) frequent, so we should learn about the different customs and behave properly 10 meeting international friends.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Cryonics is the practice of cooling dead organic tissue. This is used on humans or animals that have recently died. The hope is to bring them back to life in the near future. By law, it can only be performed on humans after they are legally dead. Many scientists and doctors think cryonics is totally morally unacceptable. However, there are also many who support cryonics.

Supporters of cryonics hope that future technology will improve. Molecular technology is especially hoped to reverse (逆转) the early stages of clinical death. It is hoped that this will enable the repair of tissue on a very tiny level. It could also allow damaged tissues and organs to regenerate. They also assume that disease and aging will one day be reversible.

These supporters want to store the memory and identity from the brain of people who have recently died. Cryonics attempts to do this by using liquid that preserves the brain. If this is done before cooling, it will prevent injury. This cooling liquid saves the fine cell structures of the brain where memory and identity exist.

Critics of cryonics think this process is a waste of time and money. They base their opinions on the current level of science. It is true that cells, tissues, blood vessels, and some small animal organs can be reversibly preserved. Some frogs can even survive for a few months in a partially frozen state if they are kept a few degrees above freezing. But this is not true cryopreservation. There is no proof that the identity and memory of a person can be restored after death has occurred.

Critics also think that if it were possible to bring dead people back to life, it would cause many social problems. Critics worry it would cause a huge overpopulation problem. Many also think trying to reverse death is immoral because it is against the will of their God.

1What can we know about cryonics from paragraph 1?

A.Cryonics is used before people's death.

B.All scientists aren't in favor of the use of cryonics.

C.Laws forbid the use of cryonics on legally dead people.

D.Cryonics tries to cool dead organic tissue by using liquid.

2What does the underlined word 'regenerate' in paragraph 2 mean?

A.copy.B.return.

C.freeze.D.regrow.

3Why do critics oppose the use of cryonics?

A.It will make people's memory lost.

B.Injury will occur during the process.

C.There is scientific uncertainty about it.

D.It goes along with their religious belief.

4What is the main idea of the text?

A.The use of cryonics has a bright future.

B.Cryonics is still a controversial practice.

C.The practice of cryonics is limited by law.

D.There is an advance in medical technology.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 The following properties which the World Heritage Committee (世界遗产委员会)has decided to include on the List of World Heritage are under threat.

Cultural Landscape and Archaeological Remains of the Bamiyan Valley Afghanistan

The cultural landscape and archaeological remains of the Bamiyan Valley stand for the artistic and religious developments which from the 1st to the 13th centuries characterized ancient Bakhtria. The area contains a number of Buddhist monastic ensembles, as well as strong buildings from the Islamic period.

Historic Centre of Vienna Austria

Vienna developed from early Celtic and Roman settlements into a Medieval and Baroque city, the capital of the Austro-Hungarian Empire. It played an important role as a leading European music centre, from the great age of Viennese Classicism through the early part of the 20th century. The historic centre of Vienna is rich in architectural buildings, including Baroque castles and gardens, as well as the late-19th-century Ringstrasse lined with grand buildings, monuments and parks.

Okapi Wildlife Reserve Democratic Republic of the Congo

The Okapi Wildlife Reserve occupies about one-fifth of the Ituri forest in the north-east of the Democratic Republic of the Congo. The Congo river basin, of which the reserve and forest are a part, is one of the largest drainage systems in Africa. The reserve contains threatened species of primates and birds surviving in the wild. It also has some amazing scenery, including waterfalls on the Ituri and Epulu rivers. The reserve is inhabited by traditional nomadic pygmy Mbuti and Efe hunters.

1Which of the following heritage sites is located in Asia?

A.Okapi Wildlife Reserve.

B.Historic Centre of Vienna.

C.The Austro-Hungarian Empire.

D.Cultural Landscape and Archaeological Remains of the Bamiyan Valley.

2Who may get interested in Historic Centre of Vienna?

A.Music composers.

B.Birds researchers.

C.Modem building lovers.

D.Natural Scenery Photographer.

3What do the three world heritage sites have in common?

A.They are all in danger.

B.They are closed to the public.

C.They feature lots of ancient buildings.

D.They are to be removed from the World Heritage List.

查看答案和解析>>

同步练习册答案