精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.There are a lot of different people in he world,but despite(尽管)our differences we all want to get along.Humans are social beings,and we enjoy being treated nicely.Getting along with someone,regardless of (不管)their passions,isn't about being their best friend or sharing all their hobbies.(36)E
◆Be a good listener.
(37)F Don't start to have a chat immediately when you have just arrived.First,examine the situation and the conversation,and then say whatever you think fit.It is better to say something valuable,rather than meaningless jokes.So it is better to listen to what the conversation is about before speaking.
◆(38)B
It is not your job to change any one else.Let other people live how they want to live.You can only change how you interact(沟通)with people.If you do not like how someone acts,you can arrange things so that you interact with them as little as possible.
◆Keep your sense of humor.
A little laughter goes a long way,and a smile eases tension(紧张),while a frown can create tension.If someone makes fun of you,try t laugh it off.(39)D Be mindful of your facial expression.If you are always cheerful and optimistic,people will cheer up when they see you coming.
◆Do things for others.
Being kind is its own reward.It could be as simple as bringing in hamburgers for people or offering to help someone who is struggling to carry something.(40)G.

A.Try to interact with others.
B.Never try to change people.
C.Laughter is the best medicine.
D.If someone is frowning,smile at them.
E.It is about treating people with respect and care.
F.To start a conversation,it is important to listen first,especially when you are in a group.
G.This will show you care about others and this will also make them want to be around you.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了如何与人好好相处的一些方法.

解答 36.E.推理判断题.根据前文Humans are social beings,and we enjoy being treated nicely.Getting along with someone,regardless of (不管)their passions,isn't about being their best friend or sharing all their hobbies可知这是关于尊重和关心人的;故选E.
37.F.推理判断题.根据后文Don't start to have a chat immediately when you have just arrived.First,examine the situation and the conversation,and then say whatever you think fit可知开始谈话时,先倾听是很重要的,尤其是当你在小组中时;故选F.
38.B.推理判断题.根据后文It is not your job to change any one else.Let other people live how they want to live可知永远不要试图改变别人;故选B.
39.D.推理判断题.根据前文A little laughter goes a long way,and a smile eases tension(紧张),while a frown can create tension.If someone makes fun of you,try t laugh it off可知如果有人皱眉,要向他们微笑;故选D.
40.G.推理判断题.根据前文Being kind is its own reward.It could be as simple as bringing in hamburgers for people or offering to help someone who is struggling to carry something可知这会显示你关心别人,这也会让他们想和你在一起;故选G.

点评 七选五阅读是完成性阅读,和完形填空很类似,不同的是一个选词,一个选句子.解题时,要注意上下文语境,充分考虑信息词(选项中和空格前后句子中相同或相近的词),选出最符合语境的句子.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.Muhammad Ali was one of the (61)best (good) boxers i n the world.Hi s death on June 3 (62)led(lead) to a lot of sadness and appreciation.He was a symbol of excellence and charm.Ali almost seemed (63)like a ghost in the US for years.As he shook while (64)lighting(light) the Olympic flame to open the Summer Games in Atlanta in 1996,those (65)whohad seen Ali grow from a charming boxing superstar into a beloved civil rights icon (代表) struggled,too.
Ali(66)was born (bore) in Kentucky in 1942.His boxing skills got (67)him(he) a gold medal at the 1960Rome Olympics,and in 1964,he won the world heavyweight championship,living up to his prediction that he (68)would"shock the world".
He refused to join the army and take part in the Vietnam War.He became one of the lasting symbols of the civil rights and anti-war movements of the 1960s."I am (69)confident(confidence) that justice will come my way,for the truth must (70)eventually(eventual) prevail (获胜),"he said in 1967.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

7.So many of us hold on to little complaints that may have come from an argument,a misunderstanding,the way we were raised,or some other painful event.Stubbornly,we wait for someone else to reach out to us-believing this is the only way we can forgive or rekindle a friendship or family relationship.
A friend of mine,recently told me that she hadn't spoken to her son in almost three years.She said that she and her son had had a disagreement about his wife and that she wouldn't speak to him again unless he called first.When I suggested that she be the one to reach out,she said,"I can't do that.He's the one who should apologize."After a little gentle encouragement,however,she did decide to be the first one to reach out.To her amazement,her son was grateful for her willingness to call and offered an apology of his own.As is usually the case when someone takes the chance and reaches out,everyone wins.
Whenever we hold on to our anger,we tum"small stuff(问题)"into really"big stuff"in our minds.We start to believe that our positions are more important than our happiness.They are not.If you want to be a more peaceful person you must understand that being right is almost never more important than allowing yourself to be happy.The way to be happy is to let go,and reach out.Let other people be right.This doesn't mean that you're wrong.Everything will be fine.You'll experience the peace of letting go,as well as the joy of letting others be right.
You'll also notice that,as you reach out and let others be"right",they will become less defensive and more loving toward you.They might even reach back.But,if for some reason they don't,that's okay too.You'll have the inner satisfaction of knowing that you have done your part to create a more loving world,and certainly you'll be more peaceful yourself.

32.The underlined word"rekindle"in Paragraph 1 probably means"A.
A.recover    B.develop    C.accept    D.replace
33.In the author's opinion,we hold on to our anger often because we thinkC.
A.we can turn small issues into big ones
B.our happiness is more important
C.our own opinions matter most
D.others will be less defensive
34.The best thing to do after a quarrel is toD.
A.let go of our own fights
B.realize that you are wrong
C.expect others to give in
D.apologize to others first
35.What would be the best tide for the passage?B
A.Be Peaceful
B.Reach Out and Give
C.Small and Big Stuff
D.Enjoy Your Friendship.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.I had just visited my best friend in hospital with my mum,(61)whohadn't seen my friend since she'd gone into hospital six months earlier.
I knew where she was coming from as she was(62)gravely(grave)ill,but as I'd been visiting her every week I had stopped seeing the obvious; my friend(63)had lost(lose)most of her body weight and her hair was falling out,it wasn't looking good.
After the visit I took my mum to the station(64)to see(see) her off on her train; the mood was understandably bleak but I stayed positive as well you do,don't you?I went to get (65)us(we) some coffee and my mum some food for the journey.I misread the amount of my purchase and didn't have enough money.
(66)Forsome reason,this was the straw that broke the came's back; I burst into uncontrollable(67)tears(tear)as a massive queue was gathering behind me.A woman came up to me and offered to pay,putting an arm round my shoulder,no questions(68)asked(ask).
I could barely say thank you through the confusion and the flood of emotion that was pumping through me(69)beforerunning off in embarrassment.After composing myself I ran round the station (70)trying(try)to find this kind lady to thank her properly but never did.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Since a university education in the United States (61)is(be)very expensive,most students work in addition to studying.Students (62)usually(usual)work part-time,but some students take full-time jobs.
A typical job for a students would be working (63)asa waiter or waitress.Other typical off-campus jobs would include being a clerk in a store or delivering pizza.Sometimes students also find jobs on campus such as cleaning,working in a cafeteria or library or answering (64)telephones(telephone).Most student jobs are entry-level and low paying,but have flexible schedule(65)allowing(allow) students to attend classes.
Sometimes students also hold more responsible positions such as managers,or if they are lucky,positions in their area of study,(66)whichthey hope will help them find employment after they graduate.
(67)Thedouble responsibilities of working and studying result in a very busy,(68)stressful(stress)life for some students.(69)However,it is the only way for many people to finance their college educations.Some Americans believe that the work experience is good for the students (70)themselves(they)since it gives them a taste of"the real world"outside the school.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

1.The man put forward a solution of the problem at the meeting.将of改为to.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

8.The girl is old enough to take care of her.将her改为herself.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

5.I was on my way to work on a two-wheeler one day when a truck rammed (撞上) into me and completely crushed my leg.It wasn't the driver's fault----there was a pillar that blocked his view.
People around immediately took me to the hospital and even though it happened around 9:30am I was only operated on at 5:30pm.The doctors tried to save my leg,but after a few days it got infected and it had to be amputated (截肢).When the doctor told me,I asked him,"Why did you take so long?I knew for a while that this would happen."
What got me through all this suffering was acceptance----that this is my fate,and now I can either choose to cry about it,or take it positively and push myself …I chose the latter.In fact,when people used to come to visit me in the hospital and get emotional,I would tell them jokes to make them laugh!
So I took the physiotherapy (物理疗法),and began to learn how to walk all over again.My biggest fear was that I wouldn't be able to play badminton,which has been my passion since childhood----but somehow even while I was facing difficulty in walking …I could still play.
I began winning corporate badminton tournaments,and on the suggestion of one of my amputee friends,I decided to try out a national level.I went on to win several medals at the national level,and this year I won silver in the Para Badminton World Championship held in England.I've trained for five hours a day,while doing my job as a software engineer,almost completed my training in scuba diving and travelled pretty much all over India.
When people ask me,"How do you do so much?"I just ask one question,"What's stopping you?"

24When the author first knew her leg would be amputated,sheA.
A.couldn't accept what was happening to her
B.quarreled with the doctors because it was their fault
C.couldn't forgive the driver who made her disabled
D.accepted the fact calmly and willingly
25.With the suffering caused by the accident,the authorB.
A.stopped having further treatment   
B.picked herself up positively
C.behave in a negative way           
D.couldn't accept the comfort offered by her friends
26.What can we learn about the author from the passage?C
A.She began playing badminton after the accident.
B.She was a software engineer before the accident.
C.She made friends with some disabled people.
D.Her best performance is at the national level.
27.Which of the following can best describe the author?B
A.Determined    
B.Optimistic.
C.Sympathetic     
D.Courageous.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.They set up amonument(纪念碑)to those who died in the attack.

查看答案和解析>>

同步练习册答案