精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

Cold weather can be hard on pets, just like it can be hard on people. Sometimes owners forget that their cats are just as used to the warm shelter (住所) as they are. Some owners will leave their animals outside for a long period of time, thinking that all animals are used to living outdoors. This can put their pets in danger of serious illness. There are things you can do to keep your animal warm and safe.

 Keep your pets inside as much as you can when the weather is bad. If you have to take them out, stay outside with them. When you're cold enough to go inside, they probably are too. If you must leave them outside for a long time, make sure they have a warm, solid shelter against the wind, thick bedding, and plenty of non-frozen water.

  If they are left alone outside, dogs and cats can be very smart in their search for warm shelter. They can dig into snow banks or hide somewhere. Watch them closely when they are left outdoors, and provide them with shelter of good quality. Keep an eye on your pet's water. Sometimes owners don't realize that a water bowl has frozen and their pet can't get anything to drink. Animals that don't have clean and unfrozen water may drink dirty water outside, which may contain something unhealthy for them.

1. What do we learn about pets from Paragraph 1?

A. Thy are often forgotten by their owners

B. They like to stay in warm places.

C. They build their own shelter.

D. They are used to living outdoors.

2.. Why are pet owners asked to stay with their pets when they are out in cold weather?

A. To keep them company

B. To keep them from eating bad food.

C. To know when to bring them inside

D. To help them find shelters.

3. If pets are left on their own outdoors in cold weather, they may ________.

A. run short of clean water B. dig deep holes for fun

C. dirty the snow nearby D. get lost in the wild

4.What is the purpose of this text?

A. To give practical advice.

B. To solve a problem.

C. To tell an interesting story.

D. To present a research result.

 

1.B

2.C

3.A

4.A

【解析】

试题分析:本文是一篇说明文,介绍了人们应该如何去照顾宠物。宠物和人一样需要温暖的环境,干净的饮用水,如果被弃于寒冷的户外或者是饮用了不干净的水都会对宠物的健康造成影响。

1. 主旨大意题。根据第一段主题句Cold weather can be hard on pets,可知寒冷会对动物造成伤害,然后作者在段中具体分析人们对宠物的错误做法,引出如何让动物安全温暖的话题,故答案选B。

2.细节理解题。根据第二段中 When you're cold enough to go inside, they probably are too.可知作者建议人们和宠物一起在户外的原因是可以感知什么时候应该把宠物带回室内,选C。

3. 细节理解题。根据文章末段内容Keep an eye on your pet's water……可知如果让宠物独自呆在户外会缺少干净的饮用水,选A。

4.推理判断题。文章开头段的末句There are things you can do to keep your animal warm and safe.

引出如何照顾宠物这一话题,然后在下文中分段进行介绍,由此可知文章中心内容是给养宠物的人们一些建议,故A选项正确。

考点:考查社会生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:2016届陕西省西安市高一下学期期末英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

单词拼写:

1.He thinks it _____________( 值得的) to devote all his life to teaching since he has won great respect from his students.

2.__________( 鼓舞 ) by the speech , the little girl made up her mind to work even harder.

3.If you just spend time __________ ( 权衡) advantages and disadvantages , you may get nothing in the end.

4.___________(扩展)your knowledge by reading more books is a wise choice.

5.The disease spread _________ ( 遍及 ) the country , getting most people into a panic.

6.______________ ( 幸运地 ) , everything worked out all right in the end.

7.The library is ________( 起作用 ) as a temporary hospital to cope with people injured in the earthquake.

8.At the meeting they discussed three different _______( 方法 ) to the study of mathematics.

9.Thanks to science , we have learned to tell the difference between _______( 幻想) and reality.

10.Each person’s fingerprints are _________( 独特的) , so the police often solve the crime according to the fingerprint..

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届辽宁葫芦岛市高一上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Remember to ______ the pockets before you put those trousers in the washing machine.

A. get through B. pass through

C. go through D. get along with

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届辽宁沈阳铁路实验中学高一下期末英语试卷(解析版) 题型:信息匹配

Although problems are a part of our lives, it certainly doesn’t mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, you’ll have to stand up and say – problem, I don’t want you in my life.

1. Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children – the list goes on. Apart from these, the inner conflicts within ourselves work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings.

But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems.

Talk, it really helps. What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help.   2.   Talking helps you move on and let go.

Write your problems.   3.   When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life.

Don’t lose faith and hope. No matter what you lose in life, don’t lose faith and hope. Even if you lose all your money, family… you should still have faith. 4.

Your problems aren’t the worst. No matter what problem you get in life, there’re another one million people whose problems are huger than yours. 5. Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed.

Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out.

A. But the truth is that when you talk about it, you’re setting free the negative energies that have been gathering within you.

B. When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life-threatening problem, how do we try and solve it?

C. Tell yourself: when they can deal with them, why can’t I?

D. Of course, we’ve been fighting troubles ever since we were born.

E. We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.

F. Having a personal diary can also be of huge help if you don’t want a real person to talk with.

G. With faith and hope, you can rebuild everything that you lose.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届甘肃省高一下第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单词拼写

 

1. Do you know there are seven______ in the world? (州,大陆)

2. Having a ____ diet is quite good for our health(平衡的).

3. It ’said that the plane flying to Canada __ last weekend (坠毁).

4.When she came to China, she brought _ (行李)with her.

5.They were selling everything at a ________(折扣).

6.Though he was hurt ____ (轻微地), he still lay on the bed all the day.

7.Not long ago a ____ (剧烈的)earthquake occurred off the coast of Indonesia.

8.The three?star hotel offers a friendly ________ (气氛)and personal service.

9.Li Bai and Du Fu were both Chinese _____ (诗人).

10.The biologist likes _____ with his students(闲聊).

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届甘肃省高一下第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It’s uncertain ____ the fashion show will be held next week.

A. what B. why

C. whether D. that

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届甘肃省高一下第二次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

The Government has promised to take ____ to help the unemployed.

A. measures B. means

C. methods D. measurement

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届甘肃省高一下学期期中考试英语试卷(解析版) 题型:其他题

语法填空:(共10小题,每小题1分,满分10分)

Nowadays, quite a lot of parents are in a dilemma(窘境). On the one hand, they want to provide 1.___________(comfort) living and learning conditions for their children. On the other hand, 2.__________ worries them is that too cozy(舒服的) conditions might lead to spoiled children 3.___________ good qualities like perseverance(毅力), determination, and so on.

I firmly believe that hard life is good for children. Children from poor families are usually independent and have a strong will. Hard life makes them understand that their future lies in their own 4.___________. They are grateful to whatever 5.__________(give) to them by their parents. They 6.___________ complain because they know complaints can only result in disappointment. 7.___________, most of them are determined to change their present situation through hard work.

So I 8.___________(strong) recommend that parents should create 9.___________ for children to experience hard life, thus letting them realize the 10.___________ of valuing the present life and make good use of every minute to be prepared for the future.

 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:2016届湖南省衡阳市高一下五科联赛英语试卷(解析版) 题型:单项填空

By the 1920s, Howard Carter ____ an explorer.

A. has become B. had become

C. became D. would become

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案