精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
5.If you're encouraged by the tiny house movement and think 160square feet is just enough for your needs,you may want to contact the Academy of Construction and Design (ACAD) at IDEA Public Charter School in northeast Washington.
Students in the program built a micro house with a kitchen,a bathroom,a sleeping loft with space for a queen-size bed and a storage loft,all set on a trailer for mobility.The exterior of the house was part of a continuous living exhibit in 2015and was moved to the IDEA campus so students could work with builders to complete the interior earlier this year.
McMahon said the D.C.government's approval to push companies to hire District residents was at odds with the school system not preparing students for careers in construction,exploring or electrical work.McMahon gathered industry and community leaders to establish ACAD in 2005,and he said 100percent of the companies he contacted responded positively to the idea,including major firms such as JBG,Clark Construction,Hines Construction and Boston Properties.
"When students make the connection between what they are learning a potential career,their academics improve dramatically,"said Carol Randolph,chief operating officer of the D.C.Students Construction Trades Foundation."Some of them who didn't think college was an option now have a better chance because their classes have become relevant to a job."
"We teach them life skills and explain that even if you start as a laborer,there are opportunities to move up quickly,"he said."We rewrite the story for them and explain that they can work for a few years,make good money,get promoted,and start their own business or go to school with less debts."
"Parents and school advisor can be the biggest obstacles because of the negative idea of construction as a blue-collar career,"Karriem said."I get middle-school advisor on board to talk about the opportunities this education provides.These kids are learning lifelong skills that can help them in other fields,provide them with income and allow them to take care of their homes."

32.What might be the main purpose of the first paragraph?C
A.To advise the students to build houses
B.To show IDEA Public Charter School
C.To introduce the tiny house movement
D.To get in touch with the ACAD organization
33.What is the program of building a micro house aimed at?C
A.Experiencing living in the tiny house
B.Improving cooperating with related companies
C.Learning lifelong skills from college classes
D.Providing the opportunities to get a job
34.What does the underlined part"at odds with"mean in the 3rd paragraph?A
A.Inconsistent           
 B.Favorable        
C.Unusual           
D.Satisfactory
35.What can we infer from the words of Karriem?B
A.Students tend to choose the blue-collar career
B.It's hard to make the micro house movement popular
C.Education should provide more job opportunities
D.Life skills help improve students'academics greatly.

分析 本文是一篇科教类阅读,如果您对运动的小房子有兴趣,并且认为160平方英尺足以满足您的需求,则可以联系华盛顿东北部的IDEA公共宪章学院的建筑与设计学院(ACAD).本文以此展开,主要讲述了学生对生活技能掌握的重要性.

解答 32.C.推理判断题.根据If you're encouraged by the tiny house movement and think 160square feet is just enough for your needs,you may want to contact the Academy of Construction and Design (ACAD) at IDEA Public Charter School in northeast Washington.可知,第一段的目的是介绍运动的小房子.
33.C.细节理解题.根据These kids are learning lifelong skills that can help them in other fields,provide them with income and allow them to take care of their homes可知,建造微小房子的目的是学习终身技能.故选C.
34.A.词义猜测题.根据上下文内容可知,McMahon said the D.C.government's approval to push companies to hire District residents was at odds with the school system not preparing students for careers in construction,exploring or electrical work.句意为麦克马洪说,美国政府批准推动公司雇用区居民,与学校制度不符合,不准备学生在建筑,探索或电气工作方面的事业.故at odds with 意为不符合.故选A.
35.B.细节理解题.根据."I get middle-school advisor on board to talk about the opportunities this education provides.These kids are learning lifelong skills that can help them in other fields,provide them with income and allow them to take care of their homes."可知,生活技能有助于改善学生的学术领域.故选B.

点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.误解;误会.misunderstanding(n.)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

16.Volunteering to help people in need combined (41)with travelling to faraway places is (42)a new trend in the travel industry.It is called voluntourism.People travel to other countries,learn languages and other cultures and gain new (43)experiences(experience).Recent statistics show that in the past few years voluntourism(44)has been (be) one of the fastest-growing areas of tourism.More than l.6million people around the world are volunteers in other countries.They work in orphanages(孤儿院),help build schools,assist in hospitals and do farming work in (45)developing (develop) countries.There are many reasons (46)why people want to engage in voluntourism.Students see it as a gap year after school,while others (47)simply (simple) want to take time out from a job and do something else.However,some voluntourists do not see volunteering (48)as what it is.They only think it is a cheap way (49)of travelling/to travel(travel) and don't really want to get (50)involved
(involve) in hard work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

13.They have a lot of different opinions,but they     on this matter.(  )
A.pull each other's leg
B.meet their Waterloo
C.give each other the cold shoulder
D.see eye to eye

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.Nowadays,millions(61)of  lonely singles are now going online instead.(62)The  World Wide Web is quickly becoming the world's most popular matchmaker(媒人).
Singles are flocking(涌向) to the Internet(63)mainly (main) because their busy lifestyles leave them little time to look for a significant other.Using dating sites(约会网址) is quick and convenient.Many singles say the regular dating scene (64)has led (lead) them from one bad experience to(65)another and are ready to try something else.Dating sites also make(66).it easy to avoid someone (67)who/whom you are not interested in.In the real world,(68)however,ignoring someone you don't like can be difficult.
Despite all the advantages,online dating also presents its own set of problems.People aren't always those who they declare to be in their online (69)description (describe).Safety is another concern.You are just (70)likely (like) to find a criminal online as you are Mr.or Miss Right.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:解答题

10.Dear Sir/Madam,
I am writing with reference to the article entitled"Everything's jut perfect,thanks!"which appeared in the June issue of your magazine.Following a discussion of the article in our English class,I have been chosen to express our disagreement with some of the views contained in the article.
First of all,we find it difficult to believe that such a large number of people are satisfied with the education system and with their working conditions.This is certainly not the case here,where many people have complaints about the poor standards of education.In fact,lack of job satisfaction is known to be among the greatest causes of stress in this country.
Secondly,it certainly is not true that most people are happy with public transport,either in our cities or in the country.Furthermore,one of the most commonly heard complaints is that there are insufficient buses and trains to serve on ever-increasing population.It's a well-known fact that our public transport system is seriously under-funded and our roads are heavily crowded.And,as far as city life is concerned,a significant percentage would move if they had the opportunity.
Finally,we feel it is unrealistic of you to claim that most people have enough money to live on.Were this so,we would have none of the financial problems faced by most people and widespread poverty would not be an issue.
To conclude,we found your article to be extremely inaccurate in its assessment of living conditions.Since your magazine claims to represent students from all over the world,we look forward to reading more objective reporting in future issues.
Yours faithfully,
Mark Wiseman.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

17.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Today is Sunday,I've been in Russia for two months.This is the first time that I've been away my family for such a long time.With the help of Katia,a roommate of me,I soon get used to live without my parents around.Katia,like many other Russian girls,are nice and lively.We became friends shortly after we meet each other.Although her English is a little hardly to understand,we enjoy chatting and we usually talk a lot about our own family.We're both surprised that Chinese culture or Russian culture are so different.Now,we are planning a small party for the next Sunday.There,Katia will introduce me to some of her friends,one of who has been to China several times.I just can't wait.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.You are entering a world far different from the one my generation entered.My generation grew up with no MTV,no college loan,no $175sneakers,no underwear worn in public and very little jewelry worn on the tongue.Yet somehow we broke through and,achieved all these things,and more.I believe that your generation is far more elegant and caring than my own.You ask questions:"What is the meaning of life?""How can I make a fortune with almost no money down?""Why do we have to sit round in the hot sun listening to an opening speech?"
I do not recall who it was that spoke at my own graduation.Whoever it was,I know I looked to him for wisdom and guidance,just as you now look to me.I suppose if there is one single suggestion I'd like to leave with you,it is like this:concentrate on what you are doing.If you have decided to do it well,you will be successful,no matter how hard your situation is.
Act bravely.Do not fear making mistakes; if you make one,look out.
Make a contribution to our society.Even though 70 percent of you will be lawyers,still I say to you:Try to do something useful with your life,if only in your spare time.
In a very real sense,your graduation here today is not an ending but a commencement.If I may say so,this is,in fact,the first day of the rest of your lives.I realize it is a bit shocking to look at graduation this way,but I believe we must.Thank you,and lots of luck.You'll need it.

9.The underlined word"commencement"in the last paragraph might meanA.
A.beginning       B.ending
C.contribution    D.graduation
10.Where and how are the students listening to the speaker?B
A.They are standing in the open air.
B.They are sitting in the open air.
C.They are sitting in a classroom.
D.They are sitting in an auditorium.
11.The speech is given toC.
A.praise the graduates for what they have done
B.tell the graduates how to make a fortune
C.offer the graduates some useful advice
D.guide the graduates how to become good lawyers
12.The speaker encourages the graduates to do the following EXCEPTD.
A.concentrate on what they are doing
B.face and avoid their possible mistakes
C.do something useful for the society
D.try their best to seek a good fortune.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.-Can I really get a car as a reward if I win the race?
-Absolutely._______.(  )
A.It all depends.B.I mean it.C.I'm sorry.D.Not really.

查看答案和解析>>

同步练习册答案