精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项。

How to be more friendly and social

If you tend to be shy, it can feel uncomfortable to put yourself out there socially. 36 You can make the extra effort to be more friendly and open to others, while still keeping your own personality.

37 The key to connecting to other people is showing interest in them. When you’re truly interested in someone else’s thoughts, feelings, experiences, stories, and opinions, they’ ll like you for it. You’ll make far more friends by showing your interest rather than trying to get people interested in you.

Be genuine (真诚的). 38 If you’re just pretending to listen or care, others will pick up on it.

Rather than promoting greater connection, your efforts will likely have the opposite effect. No one likes to be manipulated (摆布). If you’re not actually interested in the other person, then stop trying to connect.

Pay attention. 39 By paying close attention to what they say and how they interact, you’ll quickly get to know them. 40 Don’t ignore the details, such as remembering someone’s preferences, the stories they’ve told you, and what’s going on in their life.

A. Faking (伪装) takes talent.

B. Focus on others, not yourself.

C. Little things go a long way.

D. Getting to know them is the key.

E. Make an effort to truly listen to the other person.

F. Showing interest in others can’t be faked.

G. But you don’t have to be naturally outgoing or the life of the party to make new friends.

【答案】

【1】G

【2B

【3】F

【4】E

【5】C

【解析】

试题分析:文章讲述的是如何变得更加友好和社会化。

【1】G考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:如果你比较害羞,把自己放在社会上你会感到不舒服。所以前一句的内容是你不用非得变的外向,结交新朋友。故选G。

【2B考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:连接到其他人的关键是显示你对他们的兴趣。所以此处的内容是与他人交流关键在别人焦点不是自己。故选B。

【3】F考查对上下文的理解和推理判断能力。根据上一句:真诚的。根据下一句:如果你只是假装听或关心,别人会不在意。所以此处的内容是对别人要真心,不能假装。故选F。

【4】E考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:通过密切关注他们所说的和他们如何互动,你会很快就了解他们。所以此处的内容是认真的聆听和观察别人。故选E。

【5】C考查对上下文的理解和推理判断能力。根据下一句:不要忽略细节,比如记住别人的偏好。所以此处的内容是小细节也很重要。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据所学语法用正确形式填空

1The project,_____________( accomplish) by the end of 2010, has expanded the city’s telephone network to cover 1,000,000 users.

2He received a medal in reward for his____________ (brave)

3“Didn’t you have a good time at the party?” she looked at me and asked in ___________. ( astonish )

4Antarctica was the last continent ___________. ( discover)

5___________ (establish) in 1990, the HSK test was initially meant for those learners who regard Chinese as a second or foreign language.

【6】On ____________ (see) her mother , she burst into tears.

7After more than ten days of searchingthe missing lady was found at last, ____________(没有意识). ( conscious ).

8Everybody sang high praise for her __________(devote) to the cause of education.

9By the time I got to the station , the train ___________(go).

10The little girl showed no anxiety before the competition. She seemed ______( prepare) for it pretty well.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Journey to the Center of the Earth spoke of a trip to the centre of the earth through a volcano in Iceland. When Professor Otto Lindenbrock,his nephew and the guide they hired 1】 (reach) the volcano, they journeyed underground through a small cave. After many days, they came to a vast room2 a large ocean inside. The three men built a small boat and set sail. 3 (sudden), two dinosaurs rose to the surface and began to fight each other. The small boat was almost sunk by the dinosaurs 4 they were able to get away.

They sailed to shore and explored the forest. They came across huge insects and many strange 5 (creature). As they were wandering around, they noticed a man sitting against a tree in the 6 (distant)—he was at least four meters tall. The men became afraid, and ran back to the boat.

The boat floated down with the water 7 they could only hold on to the boat in terror. Finally, they reached the bottom of the hole. Then the water began to push them up. They floated upwards for miles. The water rushed beneath them, 8 (push) them out into the sunlight. They now found 9 (they) in a volcano in Italy—their adventure was over,but a new one was about 10 (begin).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Do you know what they are whispering about? They look mysterious.

________. None of our business.

A. I am all ears

B. Don’t be a fly on the wall

C. Let the cat out of the bag

D. The wall has ears

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10 处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加: 在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除: 把多余的词用斜线( \ )划掉。

修改: 在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意: 1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10 处,多者(从第11 处起)不计分。

John is a tall man weighing as much as 100 kilogram. Though he is large, but he fears dogs. One day he was taking walk when a dog suddenly appeared from nowhere. He became so nervous that he ran as fast as he can. The dog kept run after him and it was getting closer. In the dangerous situation,John decides to climb up a tree to avoid the dog. Unfortunately, it was not a easy job. He hadn’t gone up very high when the dog stood right above the tree. The dog jumped up and bit it’s teeth into his bottom. John fell right onto the dog’s head, that killed it immediately.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】英语知识运用

Everyone has his own way of saying things and his own special expressions. Many everyday American expressions are based __【1__ colors. Red is a hot color. Americans often use __2__ to express heat. They may say they are red hot about something unfair. When they are red hot they are very __3__(anger) about something. The small hot tasting peppers found in many Mexican foods __4_(call) red hots for their color and their spicy taste. Fast loud music is popular with many people. They may say the music is red hot, __5__(especial) the kind called Dixieland jazz. Pink is a __6__(light) kind of red. People sometimes say they are in the pink __7_ they are in good health. The expression was first used in America at the beginning of the __8_(twenty) century. It probably comes from the fact that many babies are born with a nice pink color __9__ shows that they are in good health. Blue is a cool color. The traditional blues music in the United States is __【10__ opposite of red hot music. Blues is slow, sad and soulful(深情的). Someone who is blue is very sad.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Five years ago, David Smith wore an expensive suit to work every day. “I was a clothes addict(有瘾的人),” he jokes. “I used to carry a fresh suit to work with me, so I could change if my clothes got wrinkled(有褶皱的).” Today David wears casual clothes (便装) to the office. He hardly ever wears a necktie. “I am working harder than ever.” David says, “and I need to feel comfortable.”

More and more companies are allowing their office workers to wear casual clothes to work. In the United States, the change from formal to casual office wear has been gradual. In the early 1990s, many companies allowed their employees to wear casual clothes on Friday. This became known as “casual Friday”. “What started out as an extra one-day-a-week benefit for employees has really become an everyday thing.” said business consultant Maisly Jones.

Why have so many companies started allowing their employees to wear casual clothes? “One reason is that it’s easier for a company to attract new employees if it has a casual dress code.” “A lot of young people don’t want to dress up for work,” says Owen Black, the owner of a software company, “so it’s hard to hire people if you have a conservative (保守的) dress code.” Another reason is that people seem happier and more productive when they are wearing comfortable clothes. In a study conducted by Levi Company, 85 percent of employers said that they believe that casual dress improves employee morale (心境, 士气). Only 4 percent of employers said that casual dress has a negative influence on productivity. Supporters of casual office wear also argue that a casual dress code helps them save money. “Suits are expensive, if you have to wear one every day,” one person said. “For the same amount of money, you can buy a lot more casual clothes.”

【1】David thinks he was a clothes addict” because .

A. he disliked cheap clothes

B. he always kept his suit neat

C. he often cleaned his office

D. he spent a little on clothes

【2】Why does David Smith wear casual clothes now?

A. He feels at ease.

B. He looks handsome.

C. He went to a new company.

D. He can’t afford expensive suits.

【3】What can we learn from the text?

A. Casual clothes can impress others.

B. People fought for “Casual Friday”.

C. “Casual Friday” used to be popular.

D. “Casual Friday” was given as a prize.

【4】What is the advantage of casual office wear?

A. Making workers more easygoing.

B. Making workers more attractive.

C. Improving workers ability.

D. Saving workers’ money.

【5】Which does Owen Black probably agree to?

A. Comfortable clothes are cheap.

B. Nobody like conservative clothes.

C. Young people like casual clothes.

D. U.S. employers like casual office wear.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】"Tired of Working in Your Country"?

With over 500 instructors and 20 years of experience, we are the leader in the field of teaching foreign languages. We now have positions open in Osaka starting September/October 2011 for instructors of English, German, Spanish and French.

●Teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 3 students.

●Accommodation (住宿), and other necessary documents (文件) will be ready before you leave.

●Applicants will teach their first language only.

●Excellent teacher training programs.

If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures, apply now. Experience in teaching is an advantage but not specially required. Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements.

Apply with C. V. and send letters to:

NOVA France, Mr. Sampy (IHT3/2)

34, Bd. Haussmann, 75009 Paris, France

Fax: 33148014804

Or visit our website: www. teachjp. com

The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July.

【1】What is the purpose of the text?

A. To introduce a language school in Japan.

B. To hire language teachers to work in Japan.

C. To describe working conditions in Japan.

D. To make clear the requirements for Japanese teachers.

【2】We know from the text that those who are going to Japan will _______.

A. teach English only in Osaka

B. receive a degree from a university

C. have free accommodation

D. get trained for the job

【3】Before going to Japan, you need _______.

A. to see the manager of NOVA France

B. to take some computer courses

C. to write a letter to Japan

D. to find a place to live

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

随着通信技术的发展,手机愈来愈普及了。同学们几乎人人都有手机。上周你们班就学生是否应该带手机入学校进行了专题讨论。同学们对此各抒己见。请谈谈你的看法。

要求包括以下内容:

1) 赞同和不赞同的理由

2) 你个人观点。

注意:

1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯的。

查看答案和解析>>

同步练习册答案