精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
A hobby is an investment of time. It also can be an investment of money and commitment. Many people choose to develop more than one type of hobby.   小题1:  When it comes to choosing the hobby, consider the following factors.
Hobbies are usually an activity of some sort that brings out a certain skill that you have. When you have a talent like painting or woodworking, it can be easy to determine which hobby suits your skill.   小题2:  Skill can be developed and challenged as you go along. It is not a necessary requirement. A hobby is fitting because you love it, not because you’re a professional at it.
Some people particularly enjoy taking part in hobbies that they can do in a group with others. It can be a lot more fun to join a hobby group than to sit alone in your basement.   小题3:  It’s important to share interests and network with other hobby enthusiasts that do what you do.
Hobbies are generally an activity that you undertake because of the joy it brings you. Of course many people have discovered the joy that also comes with a hobby that earns you a living.   __小题4: Just make sure you make the choice that fits your lifestyle and personal preference.
  小题5:  But most of the skilled hobbies like art, building or writing have a series of lessons or tutorials that you can take to further your skills. In some cases it’s a really good idea to take lessons, especially if you are clueless as to where or how to begin. Step by step books for most hobbies can often be found in bookstores as well.
A.However, hobbies don’t have to be skill related.
B.Most hobbies can easily be done within your own home, at your leisure.
C.Look one up or start your own.
D.Read hobby books to learn more about your chosen hobby!
E. Make a list of things that you enjoy or don’t know about.
F. It can be a necessary part of selecting the hobby that is right for you.
G. Whether it’s full time, part time or not at all, you must decide if making money you’re your hobby applies to you.

小题1:F
小题2:A
小题3:C
小题4:G
小题5:B

试题分析:本文是一篇说明文。文章介绍了什么是爱好。爱好有时是你拥有的某些技能;有些人喜欢参加爱好小组;爱好能给你带来快乐。
小题1:F考查上下文的语境理解及逻辑关系。根据文章后文的When it comes to choosing the hobby, consider the following factors.可知,上文与选择自己的爱好有关。故选F。
小题2:A考查上下文的语境理解及逻辑关系。根据文章后文的A hobby is fitting because you love it, not because you’re a professional at it.可知,爱好是因为你喜欢,但不是因为你在这方面很专业。这和A选项中的hobbies don’t have to be skill related.相对应。
小题3:C考查上下文的语境理解及逻辑关系。根据文章前文中的to join a hobby group than to sit alone in your basement可知,是加入爱好小组还是自己在家,你可以查查然后开始。
小题4:G考查上下文的语境理解及逻辑关系。根据上文的Of course many people have discovered the joy that also comes with a hobby that earns you a living.可知,此处的a hobby that earns you a living.和选项中的making money相符。
小题5:B考查上下文的语境理解及逻辑关系。根据文章后文的But most of the skilled hobbies like art, building or writing have a series of lessons or tutorials that you can take to further your skills.可知,像艺术、建筑、写作等有一系列的课程或辅导,你可以进一步提高你的技能。句中的but表明,这些需要进一步学习,而有一些在自己家里就能做。此处but是解题关键词。
练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源:不详 题型:阅读理解

阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请将答案填涂在答题卡标号为46~50的相应位置上。
首先,请阅读以下各类网站的信息:
A. www.bbc.co.uk--- the latest information about Britain and from around the world is just a click away at this site. Contains separate section for education, film, sport and business to give the most up-to-date news about any topic as it happens. And best of all, all online services are free!
B. www.chinablog.com --- this is the perfect site for anyone interested about what people in China are thinking about today. Chinablog already hosts the weblogs (blogs-opinion web pages that allow readers to also post comments about the article featured) of over 50,000 people and is growing every day. For a monthly fee of $10 join chinablog and share your opinions with the world.
C. www. alternet.com --- this is a new news and current affairs website containing articles from over 80 different progressive news web-sites from around the world. If you think the major media outlets are not giving you the full story then surf over to altennet.com to find out what's really going on in the world. And if you don't agree with what we say feel free to post a comment saying why.
D.  www.youtube. com --- is a website containing literally millions of video clips posted by the site's users. The videos range from people personal home movies to clips from the latest TV show, news reports, and sports events. Viewing video clips is totally free of charge but to upload your own videos registration (also free) is required. Use the site's powerful search engine to find  whatever you're looking for in seconds.
E. www, chinadaily.com.cn---The website of China's official English language national newspaper, chinadaily.com.cn has all the stories you will find in China Daily plus much, much more. There are sections on sport, traveling in China, entertainment and news plus our free archives (档案) allows you to search for any article that we have published in the last 10 years.
F. www.myspace.com --- is a free social networking website that allows member to get to know each other and communicate through combination of photos, web blogs, user profiles, e-mail, web  forums, and groups, as well as other media formats. My Space is a very active site with over 10 million members, and additions and new features are being added all the time.
请阅读下列人物的信息,然后匹配人物与其拟选择的网站;
小题1:Jessie was out last night and missed the big football match that was shown on TV. He already knows the result of the match but he would like to see the highlights of the game online.
小题2:Robert is a university student studying political science and has a great interest in news and politics from around the world. However, he feels that mainstream news sources do not provide balance analysis of most of these stories so he is looking for a site with a different perspective(角度) where he can also voice his own opinions about the topics discussed.
小题3:Killah is a student planning to travel to China in the summer and wants to find out more about the country, its people and interesting places to visit. Being on a limited budget ,however, he has no money spare to pay for this kind of information.
小题4:Jordan is a business analyst with a large financial company. In order to write a report for the general manager he needs the latest data about the performance of the London Stock Exchange.
小题5:Bluey is a man of many opinions and is interested in what people think about his ideas. He therefore wants to start his own blog where he can tell the world what he thinks and where he can get feedback on his ideas from the readers. However, Bluey is currently unemployed so he can't afford to play for the privilege.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:听力题

Grace, like many renters, is tired of renting.   小题1: .reason is that her annual rent keeps going up. Every year her landlord raises the rent by five percent. Another reason is her neighbors. She finds it hard to get      小题2: well with them. “ New neighbours  always seem to care less about other people’s feelings than the ones小题3: moved out,”she said, “My first neighbour liked closing his door loudly; I always knew when he came home or left home. _小题4: he moved out, a saxophonist moved in. He practiced two hours every day. On Saturday his friends小题5: come over and I’ d get to listen to a whole band. I once called the police, 小题6: they said saxophone playing was permitted in apartments for up to four hours小题7:day, they told me I was lucky that the guy was  小题8:playing two hours!”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

He comes here on Mondays, Wednesdays and Fridays — ________, to be exact.
A.every second daysB.every other days
C.every other dayD.every two day

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Three Healthy Ways to Help Your Kids Excel in School
  小题1:    Follow these golden rules to help ensure that your kids succeed this school year—and beyond.
1. Add exercise to their routine.
According to recently published research, the parts of children’s brains that are associated with memory and learning are larger in those kids who are more active.   小题2:     In other words, if you want your kids to get better grades as a result, make sure to schedule in frequent exercise along with piano practice and Mandarin lessons.
2. Feed them healthy food.
Children’s brains need much more nutritious materials to keep developing. A great amount of fish, eggs, nuts, berries, fruits, and vegetables in your kids’ diet will lead to well-nourished (营养良好的) brains as well as bodies.   小题3:    Limiting sweets prevents sugar rushes and low-blood-sugar crashes that can cause kids to become absent-minded and behave irregularly.
3.  小题4:    
While their bodies are asleep, children’s brains are hard at work going over the new information. Kids who don’t get enough sleep or are frequently interrupted while sleeping have been shown to have difficulty remembering what they’ve learned in school.   小题5: That will go far towards helping them be at their best throughout the school d
A.Make sure they get a good night’s sleep.
B.Powerful brains come from healthy bodies.
C.Help your kids go over their lessons before they go to bed.
D.Eating more sugar is key to helping them regulate their behavior as well.
E.Help your kids relax in the evenings and go to bed at a reasonable hour.
F.Cutting down on sugar is key to helping them regulate their behavior, too.
G.Studies have shown that children involved in more exercise improved in math, reading, and spelling.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

--Did the film ________ your expectations?
--Yes, I have never seen such an interesting film like that before.
A.take part inB.live up to
C.make ends meetD.look forward to

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

There was no_________ about it that they had got the news.
A.affairB.doubtC.matterD.problem

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:完形填空

阅读下面短文,并按照题目要求用英语问答问题(请注意问题后词数要求)。
Some countries are better than others at looking after the environment. In Europe, Germany(德国)and northem European countries work very hard to improve the environment. The people in Germany put their rubbish into different bags-paper in one bag, plastic in laws that do not allow people to burn too much coal. In the 1970s ,as people learned more about environmental problems, the “Green” movement(运动)began and soon spread all over Europe. The “Green ”movement tries to get governments to protect the environment. It collects information about how industry is damaging(毁坏)the environment and tells newspapers. 
小题1:Which countries in Europe work very hard to improve the environment? (within 5 words)
                                                                                          
小题2:Who put rubbish into different bags? (within 4 words)
                                                                                           
小题3:Can the people in Germany burn too much coal? (within 1 words)
                                                                                           
小题4:When did the “Green “movement begin? (within 3 words)
                                                                                           
小题5:What does the “Green”movement try to do?  (within 6 words)
                                                                                           

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源:不详 题型:单选题

A driver should         __ the road when           .
A.concentrate on; drive B.concentrate in; driving
C.concentrate to; drove D.concentrate on; driving

查看答案和解析>>

同步练习册答案