精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】阅读理解
Winters are long and unforgiving in North Dakota. The winter of 1996 was especially brutal. It was a hard time in my own life too, A neck injury had kept me flat in bed for nearly a year. “Just in time for Easter,” my husband, Dick, said. But how could I feel the joy when the snow was four feet deep and I had months of painful physical treatment ahead?
I was doing the dishes one day, feeling hopeless when there was a tap against the glass. It was a branch of the troublesome cottonwood (棉白杨).Back in the fall of 1979, it was a new subdivision (分支) then, an eight-foot stick. The people who'd briefly occupied the house before us had placed the pipe from the pump next to it. The earth was so wet that the poor thing had fallen down, most of its bare root system pointing skyward, and blowing hopelessly back and forth in the cold wind. Dick decided to pull it out one day, but I disapproved of it.
“Look at how hard it's trying!” I said, pointing to the way it strongly kept hold of the earth. “It deserves a chance.”
Dick borrowed some tools. We packed dry soil around the tree and put up some stakes (桩) into the ground, making it stand upright. That winter was still terrible. Surprisingly, in the spring my “rescue stick” put forth a few leaves, then with lots of branches. The year after that, we were able to remove the stakes. By the 1990s that little stick was a giant, towering over the house.
Now the tapping at the window continued, louder as the wind picked up, almost as though to tell me to look up. At last, I did. I caught ray breath. In the window against the icy blue sky, thousands and thousands of fresh red buds were waving in the wind.
The tree was bursting with life and I had a wonderful Easter.
(1)What is the meaning of the underlined word “brutal” in Paragraph 1 probably mean?
A.busy.
B.hard.
C.long.
D.warm.
(2)How did Dick rescue the new subdivision?
A.By supporting the stick firmly.
B.By watering the stick regularly.
C.By distributing chemical fertilizer.
D.By gathering sticks day and night.
(3)What is the author's purpose in writing the last paragraph?
A.To inform us of the current condition of her cottonwood.
B.To imply that she'd spent the hardest time and felt hopeful.
C.To tell us that the tree had survived from the awful winter
D.To suggest what she was going to do for the coming festival.
(4)Which of the following can serve as the main idea of the passage?
A.A friend in need is a friend indeed,
B.There is no garden without its weeds.
C.Success is the accumulation of sweat,
D.Where there is life, there is hope.

【答案】
(1)B
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】本文是一篇记叙文,主要讲了作者在生活的低谷时,注意到曾经垂死的树枝已经变得枝繁叶茂,那是自己和丈夫亲手救活的树枝,作者从中受到启发,她又对生活重新充满希望。
(1)考查词义猜测。根据第一段中的“Winters are long and unforgiving in North Dakota. 以及It was a hard time in my own life too. A neck injury had kept me flat in bed for nearly a year. ”可猜出"brutal"的意思是艰难,所以选B。
(2)考查细节理解。根据倒数第三段中的“We packed dry soil around the tree and put up some stakes (桩) into the ground, making it stand upright. 以及Surprisingly,in the spring my ‘rescue stick’put forth a few leaves,then with lots of branches.”可知Dick通过用一根棍子牢牢地支撑新的分支,而救了它,所以选A。
(3)考查推理判断。根据最后一段中的“The tree was bursting with life and I had a wonderful Easter. ”可知作者写最后一个自然段的用意是暗示她已经度过了最艰难的时期,现在她满怀希望,所以选B。
(4)考查主旨大意。这篇文章主要讲了作者在生活的低谷时,注意到曾经垂死的树枝已经变得枝繁叶茂,那是自己和丈夫亲手救活的树枝,作者从中受到启发,她又对生活重新充满希望,所以这篇文章的主题思想是有生命的地方就有希望,所以选D。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请就父母与子女的良好关系发表你的看法,包括如下要点:

(1)父母与子女关系良好的重要性;

(2)你希望与你的父母之间的关系是怎样的;

(3)如何才能建立这种关系?

注意:无需写标题,文章第一句已经给出。要求词数110左右,可以适当增加细节,以使行文连贯。

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】_____he once felt like giving up,he now has the determination to push further and keep on going.
A.Where
B.As
C.In case
D.Now that

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你叫李华。最近,你收到美国笔友Tom发来的邮件。在邮件中,Tom说最近自己体质较差总是感冒,经常缺课,因此他非常担心即将到来的考试。请你给他回一封邮件。内容包括:

1. 表示安慰;

2. 提出三点以上建议;

3. 祝他早日康复。

注意:1. 词数100左右;

2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________

_________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

Last night it snowed heavy. When Susan and I got up in this morning, we found the whole garden was covered with thick snow. So we decided clear the path. We got two spades but began our work at once. We both worked so hard that the path was clear soon. Seen this, our father felt very surprising. He smiled happily at us, telling us that we have done a good job and that he was proud for us. Finally Father gave us some pocket money as a reward for the Spring Festival. Susan and I was happy because we had all got the money through labor.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1His novel ______ (translate) into English recently.

2The teacher tried to ______ (简化) the theory for the students.

3He said it was because of his strong determination that he s______ the earthquake.

4His son ______ to a famous university, which made the whole family excited.(admit)

5The house b______ to the old man was built hundreds of years ago.

6Even though the bill is ______ (正在讨论中) now, it will be passed soon.

7You had a wrong turn, so you should be r______ for the accident.

8—Why didn’t you buy the reference book yesterday? It was a real b______.

9His ______ (apply) for the membership of the organization was turned down.

10The ______ (外观)of the ancient castle has totally changed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处错误,每句中最多有两处。每处仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Animal bites are like dog and cat bites are most common nowadays. It will cause signs and symptoms such as pain, swelling and bleeding, that bring the victim a lot of suffering. First aid (急救) can make difference before emergency (紧急的) medical help arrives. It can be used for animal bites that cause scratches () on the skin but did not cause a serious reaction. You should do with follows. Firstly, wash the bite area immediate with soap and warm water for 5 minutes. If the bite is deep, place the wound under gently run water for 10 minutes. Then dry the wound with a dean towel. Secondly, if the wound is swollen (肿的), put ice covering in a towel for several minute. Thirdly, get medical care.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你叫李华你的美国笔友 Wilson决定暑假来中国学习汉语了解中国传统文化时间一个月。他向你询问附近大学开设培训班的情况请你按照下列要点给他回一封信内容包括

1.报名、班额、价格

2.住宿、吃饭、交通

3.交友

注意:1.开头结尾已给出不计入总词数

2.词数100左右

3.可以适当增加细节以使行文连贯

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

______________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】New Zealand is an island nation1(locate) in the South Pacific Ocean. Made up of two islands--North Island and South Island, and a group of smaller ones, New Zealand has a amazing range of breathtaking(惊人的) scenery.

The history of New Zealand2(go) back to about 800 to 1000 years ago when Polynesian3(settle) began and at that time it got its name as “Land of the Long White Cloud”.

The beautiful city, Auckland, with plenty of4(attract) is one of the world’s premier(首要的) holiday destinations. As a city of charming diversity(多元化) with people of different cultures5(live) there and amazing scenery, it is the most exciting city with romance and a lot to do,6(include) dancing with Maoris, whale watching and so on. Since Maoris arrived, the city7(see) great changes with great development and now it has modern area in the8(suburb) and is a center for protest9nuclear testing in Asia Pacific.

Besides Auckland, in this country you can travel the rest of the land which10(offer) you more to see and feel, so head on over to New Zealand. You will have an amazing time!

查看答案和解析>>

同步练习册答案