精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】The Score: Looking for Jobs Online

Analysis shows that record numbers of Americans are visiting Job Search sites; younger women make up the biggest audience.The recent flood of advertisements from Monster.com and Career Builder has reminded us that the New Year is a time to re-evaluate one's current job and perhaps seek a better career.

In Search of Skilled Workers, Employers Go to Summer Camp

With skilled-labor shortages looming, some employers are moving to solve the problem by winning the hearts and minds of the young -- the very young. In an effort to tap future workers in middle school or earlier, big employers, including IBM and Boeing, are increasing their backing of career-driven summer camps. The camps promote kids' interest in all kinds of fields. The efforts are yielding new opportunities for families, and insights into how to help kids explore promising careers.

More Women Decide to Extend Careers

Three years ago, after a long career with FedEx, Anne made a difficult decision: She accepted an early retirement offer when the company was downsizing.

"It was a bit of an identity crisis for me," says Anne, who is in her early 60s and divorced. "I wasn't sure what I wanted to do." After a lengthy search, she found another position in public relations at the University of Tennessee Health Science Center in Memphis. "I needed the structure of a full-time job, the stimulation of working with others, and the reward of being productive," she says. "The income was also welcome.”

1On the website “Monster.com” we can see lots of advertisements about .

A. clothes B. foods

C. monsters D. jobs

2In order to get skilled workers for the future, most big companies .

A. go to world-famous universities to hire employees

B. begin to support the career-driven summer camps

C. begin to train middle school students even earlier in many ways

D. spend much money on training their employees

3From the last paragraph we can know that .

A. Anne really didn’t want to retire early

B. Anne enjoys a higher salary than before

C. Anne was very happy to retire and found a new job

D. Anne found the present job easily

【答案】

1D

2B

3A

【解析】文章介绍了当前的几种求职和招聘的现状。

1细节理解题根据第一段的句子The recent flood of advertisements from Monster.com and Career Builder has reminded us that the New Year is a time to re-evaluate one's current job and perhaps seek a better career.现在来自于Monster.comCareer Builder的大量广告提醒我们,新年是一个重新评价你当前工作或许是寻找更好职业的时间。可知在Monster.com网站,我们可以看到很多关于工作的广告。故选D。

2细节理解题。根据第二部分In Search of Skilled Workers, Employers Go to Summer Camp内容big employers, including IBM and Boeing, are increasing their backing of career-driven summer camps.可知为了将来获得熟练的工人,很多大公司开始支持职业驱动的夏令营。故选B。

3推理判断题。根据最后一段内容,三年前,由于公司减员,Anne做了困难的决定接受了早退的要求,在一段长时间寻找之后她找到另外一份工作,并且对拥有工作的状态很满意可推断Anne当时是不想早退的。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,最近在英语学习上遇到了一些问题。你给笔友Allen写了一封信,希望得到他的帮助。内容如下:

1.学习热情减退;

2.作业太多,疲于应付;

3.……

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

参考词汇:减退weaken

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

_________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】下面这篇短文共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符合(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划—横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

My mother is always ready to help the others. I still remember one afternoon two year ago when my mother invited a poor woman in our home for a meal. She asked me prepare a meal for the woman. I didn’t understand my mother. Why should I make a meal for such poor a woman? I thought deep about it at that moment. See that I was unhappy, Mother calls me to her room. She said to me, “I know you are unhappy. But everyone need others’ help, and maybe you will have troubles tomorrow. Unless you can help somebody today, why not just do it?”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假设你是李华,你的英国笔友Chris刚刚转学,感到一切都很陌生。他在邮件中向你询问如何尽快融入新环境,请你根据以下信息回信。

1.多跟同学交流沟通;

2.积极参加学校活动;.

3.向老师寻求帮助。

注意:1.词数100左右;

2.可适当增加细节,以使行文连贯;

3.开头已给出,不计入总词数。

Dear Chris,

I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school._______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

Once a year, a race is held for old cars. A lot of cars entered for this race last year and there was a great deal of 【1】 (excite) just before it began. One of the most handsome cars was a Rolls-Royce Silver Ghost. 2 most unusual car was a Benz 3 had only three wheels. 4 (build) in 1885, it was the oldest car taking part. After a great many loud explosions(轰响), the race began. Many of the cars 5 (break) down on the way, so some drivers spent 6 time under their cars than in them! A few cars, 7 , completed the race. The winning car reached a speed of forty miles an hour much faster than any of 8 (it) rivals. It sped downhill at the end of the race and the driver had a lot of trouble 9 (try) to stop it. The race gave everyone a great deal of pleasure. It was very different 【10 modern car races but no less exciting.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Most people don’t notice I’m polite, which is the point. I am big and look less energetic. Still, every year or so, someone takes me aside and says, “You actually are polite, aren’t you?” I’m always thrilled. They noticed. That’s the thing. Actually, when we talk about politeness, we usually think of please; thank you; I like your hat; etc. All we need to do is to hear, not to notice.

When I was in high school, I read etiquette manuals(礼仪手册). No one noticed my politeness except for one kid. He yelled at me about it. “It’s strange that you are always so polite,” he said. I took that as praise and made a note to hide my politeness further. Real politeness, I believed, was invisible(看不见的). It adapted itself to the situation.

Politeness leaves door open. I’ve met so many people whom, if I had trusted my first impressions, I would never have wanted to meet again. Yet many of them are now great friends. One of those people is my wife. On our first date, she told me in detail that she had an operation to remove a cyst(囊肿) from her body. Of course, it killed the chemistry. But when I walked her home, I told her I’d had a great time. We talked a little after that. I kept everything pleasant and brief. Much later, I learned that she’d been having a very bad day in a very bad year.

People silently suffer from all kinds of terrible things. The good thing about politeness is you can regard these people exactly the same and wait to see what happens. You don’t have to have an opinion. You don’t need to make a judgment.

Last week, my two-year-old son, Abraham met a foreign woman in the playground. Out of curiosity, I suppose, he asked, “What’s your name?” The woman told him. Then he put out his little hand and said, “Nice to meet you!” Everyone laughed and he smiled. He shared with his firmest handshake, like I taught him.

【1】Why do many people think the author is impolite?

A. Because he doesn’t look polite.

B. Because he seldom says polite words.

C. Because he doesn’t listen to others politely.

D. Because he doesn’t behave politely towards strangers.

【2】What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?

A. The author’s good mangers.

B. The author’s strange behavior.

C. The author always making notes.

D. The author reading etiquette manuals.

【3】What can we learn about politeness according to Paragraph 3?

A. It can help people make friends.

B. It can keep everything pleasant.

C. It can be good for people’s health.

D. It can give people second chances.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Music is magic! Music speaks louder than words and it is a “language” that the whole world can understand. A piece of music can produce a response in the heart and mind. Like feeling an electrical current or receiving a personal radio signal, music has a spiritual effect on a person. Different kinds of music influence people in different ways.

I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up. Maybe young people today cannot understand the influence of the Beatles when they exploded across America. Their influence changed the way we dressed, looked, acted and spoke... even our culture. The Beatles arrived in America from the UK just three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression. And the freshness and lively spirit of the Beatles was exactly what the country needed to refresh itself.

Music links the heart of the hearer with that of the composer. This means that it mixes the spirit of the composer with your spirit when you listen to it. And the music can take your spirit out of your body and transport you into another world. Music has a great way of touching people. Music can make you laugh, cry or shout. It's also a great source of inspiration.

Try this one day and notice what happens: make yourself a cup of tea, sit on your sofa and play one of your favorite songs. Close your eyes, and soon you'll find yourself creating vivid mental imagesmatching the music that you are listening to.

【1】Music has magical power because it ________.

A. is a kind of language

B. can be played much louder than words

C. receives a personal radio signal

D. can influence a person's spirit

【2】What can we learn about the Beatles from the passage?

A. They were the biggest band in American history.

B. They are not accepted by modern American people.

C. They appeared at a special time in American politics.

D. They represented the roots of American culture.

【3】Music influences people in the following ways except ________.

A. connecting the listener and the composer mentally

B. transporting people from one place to another

C. allowing people to express their emotions

D. touching and inspiring people

【4】What does the writer suggest people do in the last paragraph?

A. Relax and listen to their favorite music.

B. Enjoy drinking in spare time.

C. Create vivid pictures.

D. Notice everything happening around.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】The Dragon Boat Festival has been marked by eating zongzi and racing dragon boats for thousands of years. It 1 (fall) on the fifth day of the fifth month according to the Chinese lunar calendar in honor of Qu yuan, 2 is said to have committed suicide by drowning himself.

Qu was minister of the state of Chu 3 (situate) in the present-day Hunan and Hebei provinces during the Warring States period. He was upright., loyal and 4 (high) respected. 5, he was fired from office due to his suggestion to fight against Qin in cooperation with other states. During his stay in other states, he wrote many poems to express his strong love for his country. When Chu 6 (defeat) by Qin. He realized 7 he could do about it was nothing. Qu jumped into Miluo River on the fifth day of the fifth month.

After the 8 (dead) of Qu Yuan, people of Chu went to Miluo River to mourn (悼念) over the great poet they loved so much. People threw eggs and rice wrapped in leaves 9 the river to feed the fish to keep them away from Qu Yuan. Now the Dragon Boat Festival has become 10 traditional festival for the Chinese people.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】文中共有10处错误,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜钱(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词

2. 只允许修改10处,多者(从11处起)不计分。

Last week, we watched an excited basketball match in our school. It is between Grade 1 and Grade 2 students. During a match, the players from all teams played very hard. Grade 2 was a stronger team. However, for our surprise, Grade 1 won at last. The player jumped and hugged to celebrate their success. Just then, the players from the other team that approached and said “Congratulations!” to them. They wore smiles on faces and you couldn’t tell from their expressions that they lost the match. We were touching by the scene and felt what important a role sport plays in daily life.

查看答案和解析>>

同步练习册答案