精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

A child who has once been pleased with a tale likes, as a rule, to have it retold in almost the same words, but this should not lead parents to treat printed fairy stories as formal texts. It is always much better to tell a story than to read it out of a book, and? if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the better.

A charge made against fairy tales is that they harm the child by frightening him or making him sad think?ing. To prove the latter, one would have to show in a controlled experiment that children who have read fairy-stories were more often sorry for cruelty than those who had not. As to fears, there are, I think, some cases of children being dangerously terrified by some fairy story. Often, however, this arises from the child having heard the story once. Familiarity with the story by repetition turns the pain of a fear into the pleasure of a fear faced and mastered.

There arc also people who object to fairy stories on the grounds that they are not objectively true, that gi?ants ,witches, two-headed dragons? magic carpets, etc. do not exist and that , instead of being fond of the strange side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history. I find such people, I must say so peculiar(奇异的)that I do not know how to argue with them. If their cases were sound* the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a tele?phone with kisses in the belief that it was their beloved girlfriend.

No fairy story ever declared to be a description of the real world and no clever child has ever believed that it was.

5.    The author considers that a fairy story is more effective when it is .

A.    repeated without any change

B.    treated as a joke

C.    set in the present

D,  made some changes by the parent

6.    The advantage claimed for repeating fairy stories to young children is that it .

A.    develops their power of memory

B.    makes them less fearful

C.    makes them believe there is nothing to be afraid of

D.    encourages them not to have strange beliefs

7.    The author's mention of sticks and telephones is meant to suggest that .

A.    fairy stories are still being made up

B.    there is some misunderstanding about fairy tales

C.    people try to modernize old fairy stories

D.    there is more concern for children's fears nowa?days

8.    One of the reasons why some people are not in fa-vour of fairy tales is that A.    they are full of imagination

B.    they make teachers of history difficult to teach

C.    they are not interesting

D.    they just make up the stories which are far from the truth

【文章大意】本文是一篇议论文,主要阐明了作者对给孩子讲童话故事的看法:作者认为给孩子讲童话故事,特别是经过父母改编的故事,对孩子有好处。

D 细节理解题。根据第一段中的"It is always much better to tell a story than to read it out of a book, and, if a parent can produce what, in the actual situation of the time and the child, is an improvement on the printed text, so much the bet-ter."可推知此题答案为D。

B细节理解题。根据第二段最后一句话"Familiarity with the story by repetition turns the pain of a fear into the pleas?ure of a fear faced and mastered.,,可知答案。

B 推理判断题。从第三段"I find such people, I must say so peculiar(奇异的)that I do not know how to argue with them. If their case were sound, the world should be full of mad men attempting to fly from New York to Philadelphia on a stick or covering a telephone with kisses in the belief that it was their beloved girlfriend."可知作者并不赞同那些认为童话故事不现实,应该让孩子了解现实的说法,认为有些人对童话故事存在误解。

D 推理判断题。从第三段"...and that, instead of being fond of the strange 

side in fairy tales, the child should be taught to learn the reality by studying history."可知一些人认为童话故事里都是虚构的人物或动物等,应该让孩子通过学习历史来了解现实,故选D。

题目来源:加加练高考英语小题综合加大题滚动新课标全国卷地区专用 > 训练32 阅读理解(时文报道)+阅读理解(文化教育型)+阅读填空

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

3. With the d_________ of science and technology, our life is becoming more and more comfortable.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

Nowadays, it is common that more and more high school students open their own microblogs on the Internet. For one thing, microblog can provide a colourful

platform to show their talent. For 25.  ,it is a useful way to release their 26.   (press). And all these make it more and more popular with high school students. 27.   many parents and teachers hold a different view.  

They think that managing

one's microblog will take a lot of time and energy,28.   should be used to study.

In my view, I am greatly in favour 29.     this activity. Today the Internet 30.     (play) an important and essential role in our life. Therefore, as high school students of the Information Age,we need to learn to make use of this 31.  (mean) tool to communicate and display ourselves. What's more, opening and organizing microblogs need various abilities such as writing, designing, being skilful at computer and so on. Only if we master those abilities can we make a successful microblog. As a result, we improve ourselves while 32.      (organize) our microblogs.

In fact, microblog 33.  (oneself) is of little harm. It is your attitude towards it 34.   matters. We should take the advantages and avoid some bad effects.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

6. _________ small  the company has about 1, 000 buyers in over 30 countries.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

13.Hearing that he got the first place, he was surprised__________________ happy.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

I never thought I would have a life-changing experi?ence at Wal-Mart.

Although my thoughts were only on speed, the checkout line I was standing in wasn't moving as quickly as I wanted, and I glanced towards the cashier.

There stood a man in his seventies, wearing glasses and a nice smile. I thought, well, he's an old guy!

For the next few minutes I watched him. He greeted every customer before scanning the items. Sure, his words were usual, " How's it going?" But he did something different~he actually listened to people. Then he would respond to what they had said and engage them in brief conversation.

I thought it was odd. I have grown accustomed to people asking me how I was doing simply out of robotic conversational habit. After a while, you don't give any

thought to the question and just mumble something back. I could say, "I just found out I have six months to live," and someone would reply, "Have a great day!,, But that wasn't the end.

He gave them the change, walked around the counter, and extended his right hand in an act of friend?ship. He looked at the customers in the eyes. "I surely want to thank you for shopping here today," he told them. "You have a great day. Bye.,,

The looks on the faces of the customers were price?less. There were smiles and some sheepish grins. All had been touched by his simple gesture―and in a place they never expected. They would gather their things and walk out, smiling.

Of course, he did the same to me and I got to know his name, Marty.

Who was that guy? It was as if Sam Walton had come back from the dead and invaded this old guy's body.

I had never walked away from that shop feeling like

that.

5.    The checkout line the writer was standing in moved slower than expected because .

A.    the cashier couldn't work as fast as others

B.    there were some big purchases

C.    the cashier did more than scanning the items

D.    the writer was not patient enough

6.    What was most customers' reaction to Marty's behaviours?

A.    They thought it priceless.

B.    They were in some way moved.

C.    They thought it awful and odd.

D.    They felt somewhat offended.

7.    What can we infer about Sam Walton?

A.    He might be Marty's father or grandfather.

B.    He might be friendly and devoted to Wal-Mart.

C.    He might have died while working in the mar?ket.

D.    He might have come back from the dead once be?fore.

8.    What does the writer intend to express through the text?

A.    Our everyday life is always full of surprises.

B.    Most customers enjoy being treated this way.

C.    Being different is a good way of doing business.

D.    A little positive action can make a big difference.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

7.It was _________   (不幸的)that she didn't receive the message in time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

10.We should provide emergency accommodation for the ______ (home).

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

根据中文提示使用恰当的短语完成句子

1. I'll_______________________   (用车接你)at the gate of the hotel tomorrow morning.

查看答案和解析>>

同步练习册答案