精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
16.The dyed bun scandal (染色馒头丑闻) deals another blow to shoppers'confidence in buying food products,as well as the reputation of local sellers.Li Zhen reports on shoppers'reactions in Shanghai.
A survey by the municipal government revealed that Shanghai Shenglu Food Company produced more than 3,000steamed buns daily.These were then sold across the city,including large supermarkets such as Hualian,Lianhua and Dia.
Fewer steamed buns were for sale at this Lianhua Supermarket.More than 32,000buns were taken off store shelves when the scandal emerged(出现).
Mr.Wang,Sales Manager of Lianhua Supermarket,said,"We removed the dyed steamed buns produced by Shenglu as soon as we learned of the incident.We gave customers who had bought the steamed buns from our shops refunds with their receipts(收据).Despite the scandal,our sales volume has been fine so far."
However,most customers we met remained concerned about food safety.Steamed buns are a regular breakfast food for Ms.Gao.She used to buy them mostly from supermarkets because she felt it was in a clean and safe environment.
But now,she has second thoughts about buying the popular snack.
Ms.Gao,Shanghai shopper,said,"I can't believe that even steamed buns from the supermarkets are no longer safe.The only places I trusted to shop at were major supermarkets and specialist shops.But now even there,product quality cannot be guaranteed.I really don't know where to buy my goods from in the future."
Shoppers at supermarkets who still bought steamed buns said they had few options."I feel like giving up supermarkets.But I really don't know where to do my food shopping.I can't make these things myself."said Ms.Tang,Shanghai shopper.
28.The colored buns were sold in some large supermarkets EXCEPTC.
A.Hualian   
B.Lianhua   
C.Shenglu   
D.Dia
29.What Ms.Gao and Ms.Tang said suggests thatD.
A.they will make food by themselves
B.they will never go to supermarket
C.they still trust major supermarkets when shopping
D.they feel confused about where to buy safe food
30.The underlined word in the last paragraph can be replaced byA.
A.choices
B.ideas        
C.changes
D.marks
31.What is the main idea of this passage?B
A.Major supermarkets removed the dyed steamed buns.
B.Dyed bun scandal hurts consumers'confidence.
C.Famous supermarkets are involved in the bun scandal.
D.Dyed steamed buns brought great loss to major supermarkets.

分析 本文主要写了染色馒头事件使得顾客在购买食品的信心又一次被打击了.人们对于能买到安全食品感到困惑.

解答 28.C 细节理解题.从第二段Shanghai Shenglu FoodCompanyproduced more than 3,000steamedbuns daily一句可知,Shenglu是一家食品公司的名字,而不是超市的名字,所以选C.
29.D 推理判断题.从I really don't know wheretobuy my goods from in the future和But Ireally don't know where to do my food shopping两句话可以推知,这两位顾客对于到哪里能够买到安全的食品感到非常困惑.所以答案选D.
30.A 词义猜测题.根据下文的两句话可知,Ms.Tang不想在超市买食物了,但却又不知该上哪里买安全的食品,故可知是几乎没有"选择"了.所以答案选A.
31.B 主旨大意题.根据第一段中第一句The dyed bun scandal (染色馒头丑闻) deals another blow toshoppers'confidence in buying food products染色馒头事件(染色馒头丑闻)顾客在购买食品的信心的又一次打击了.可知答案为B.

点评 本文讲述的是一个事件引起的反响,在阅读时要抓住文章的主题和细节,分析文章结构,根据上下文内在联系,挖掘文章的深层含义,对于暗含在文章中的人物的行为动机,事件中的因果关系及作者未言明的倾向、意图、态度、观点等要进行合乎逻辑的判断、推理、分析,进一步增强理解能力,抓住材料实质性的东西.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

6.When choosing the perfect house,many people choose high ceilings and a sense of space,despite high price and the higher cost of heating expense in the winter.Now a new study suggests that tall rooms excite the brain and encourage people to explore space,based on previous research that high ceilings are linked to a sense of freedom.A psychologist thinks that the combination of a room that promotes free thinking and is stimulating to the senses,explains why people choose that kind of homes.
Dr.Oshin Vartanian of the University of Toronto-Scarborough,told Fast Design:"On the one hand,rooms with high ceilings improve exploration."An international study,led by Dr.Vartanian scanned the brains of volunteers while they looked at images of 200 rooms,half of which had high ceilings.Participants indicated whether each image was beautiful or not while in the MRI scanner and the experts found that people were more likely to find spaces with high ceilings attractive,than those with low ceilings.This suggests that high ceilings capture people's attention and improve the senses,encouraging people to explore the space they are in.But because the results didn't show any difference in brain regions linked to pleasure or emotion,the study,published in journal of environmental psychology,hints that high ceilings don't instantly put people in a good mood.
In 2007,another study,published in Journal of Consumer Research,revealed that the height of ceilings affects how people think.Marketing experts Joan Meyers-Levy and Rui Zhu modified the height of ceilings in rooms to study how participants responded.They discovered that high ceilings seem to cause people to think more freely,encouraging creativity and abstraction,while lower ceilings promoted confined thinking.For example,one experiment placed volunteers in a room with a high 3-meter ceiling,while asking them to solve anagrams.They were able to complete work puzzles faster than those in a room with a lower ceiling.
Dr.Vartanian said,"Knowing that people's preference for rooms with higher ceilings might be driven by the ability of those spaces to promote visuospatial exploration helps partly explain why people opt to live in such spaces."
33.What is the bes t title of the passage?A
A.Why do we love high ceilings?
B.What caused high house price?
C.How do we feel in the winter?
D.When will people feel excited?
34.From the passage,we can know high ceilings make peopleB.
A.explore the cost        
B.think more freely
C.see more colors          
D.get more homes
35.Dr.Vartanian carried out his study byB.
A.promoting visuospatial exploration
B.comparing volunteers'scanning pictures of brains
C.looking at images of 200 rooms
D.capturing attention and stimulating the senses.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Mo Yan is one of the greatest novelistsin China.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.-You seem a little upset.What's the trouble?
-Nothing serious.The TV play       me of those sad days.(  )
A.recoversB.remembersC.requiresD.reminds

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

11.Walkingdoes need(确实需要) a bit of practice now that gravity has changed.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.Flight Q28501 crashed into the sea,______ more than 100 people.(  )
A.killingB.killC.killed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

8.上周六下午四点左右,学生会搞了一次环保活动.30名学生到团城山公园拾垃圾.请根据下列提示写一篇小组长工作总结演讲.
内容包括:目的 提高公众的环保意识
效果1.吸引了一些人的参与和支持.
2.因为时间太晚.参与的人不多.
3.有些人甚至不知道我们在干什么.
建议…
注意:1.词数120左右,2.行文应连贯.内容应完整,3.开头语与落款已为你写好.
My fellow students,As head of the group,I would like to report to you on the event.
                                                         
…Thank you.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

5.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用斜钱(\)划掉.修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
Nowadays,almost every family have a TV set,and almost everyone likes watching TV.TV has become part of our lives.TV has much advantages,for example,it informs us the latest news that is happening in the world; it can open our eyes,enlarge our knowledge and also helps us to see more about the world. Therefore,it also has some disadvantages.People waste too much time in watching TV and his normal life and work are affected.To the children who they spend too much time in watching TV,it can do harmful to their sight and healthy.So we should control the time of watching TV.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.sicknessn.疾病; 恶心; 呕吐; 弊病.

查看答案和解析>>

同步练习册答案