精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
13.In 1978,I was 18and was working as a nurse in a small town about 270km away from Sydney,Australia.I was looking forward to having five days off from duty.Unfortunately,the only one train a day back to my home in Sydney had already left.So I thought I'd hitch a ride (搭便车).
I waited by the side of the highway for three hours but no one stopped for me.Finally,a man walked over and introduced himself as Gordon.He said that although he couldn't give me a lift,I should come back to his house for lunch.He noticed me standing for hours in the November heat and thought I must be hungry.I was doubtful as a young girl but he assured (使…放心)me I was safe,and he also offered to help me find a lift home afterwards.When we arrived at his house,he made us sandwiches.After lunch,he helped me find a lift home.
Twenty-five years later,in 2003,while I was driving to a nearby town one day,I saw an elderly man standing in the glaring heat,trying to hitch a ride.I thought it was another chance to repay someone for the favor I'd been given decades earlier.I pulled over and picked him up.I made him comfortable on the back seat and offered him some water.
After a few moments of small talk,the man said to me,"You haven't changed a bit,even your red hair is still the same."
I couldn't remember where I'd met him.He then told me he was the man who had given me lunch and helped me find a lift all those years ago.It was Gordon.
51.The author(作者) had to hitch a ride one day in 1978becauseB.
A.the town was far away from Sydney            
B.she missed the only train back home
C.she was going home for her holidays          
D.her work delayed her trip to Sydney
52.Which of the following did Gordon do according to Paragraph 2?C
A.He bought sandwiches for the girl.
B.He gave the girl a ride back home.
C.He helped the girl find a ride.
D.He watched the girl for three hours.
53.The reason why the author offered a lift to the elderly man was thatD.
A.she realized he was Gordon
B.she had known him for decades
C.she was going to the nearby town
D.she wanted to pay back the help she once got
54.What does the author want to tell the readers through the story?A
A.Sometimes giving produces nice results.
B.Those who give rides will be repaid.
C.Good manners bring about happiness.
D.People should offer free rides to others.

分析 本文主要告诉大家要在生活中付出,付出就会收获美好的结果.

解答 51.B  细节理解题.用题干中"hitch a ride…1978"定位到第一段,答案在第一段最后两句Unfortunately,the only one train a day back to my home in Sydney had already left.So I thought I'd hitch a ride (搭便车)可知答案选B.
52.C 细节理解题.根据文章第二段第三句话He said that although he couldn't give me a lift,I should come back to his house for lunch可知B项错误;根据倒数第二句话When we arrived at his house,he made us sandwiches可知是他为我们制作了三明治,而不是买的,因此A项错误;根据第三段中间He noticed me standing for hours in the November heat…可知他注意到这个小女孩好几小时,不是三个小时,因此D项错误,根据最后一句话After lunch,he helped me find a lift home可知是他找人把我送回了家,因此答案选C.
53.D 细节理解题.用题干中的信息"the elderly man"可知根据文章第三段第二句和第三句I thought it was another chance to repay someone for the favour I'd been given decades earlier.I pulled over and picked him up明确体现.答案选D
54.A 主旨大意题.文章主要告诉大家要在生活中付出,付出会收获美好的结果,故选A.

点评 本文是人物故事类阅读理解.做这类题材阅读理解时要求考生对文章通读一遍,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.假设你是李华,你的朋友张明来信说,他对即将到来的期末考试感到压力很大.请你根据以下要点给他写封回信,帮助他克服困难.
1.首先要有正确的态度,告诉他多数同学考试前都有些紧张;
2.重要的是平时努力学习,做好准备,别太在意最后的结果;
3.同时注意适当调节心情,如听音乐,散步等;
4.考前要有充分的睡眠,有助于发挥;
注意:1.词数:120-150;
      2.可适当增加细节,以使行文连贯.
                                                                                  
                                                                                 
                                                                                 
                                                                                 
                                                                                 

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.The Western holiday Halloween also had its origin in old ____ about the return of the spirits of dead people.(  )
A.beliefsB.reliefC.briefD.chiefs

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

1.German electronic products are popular in China,where they have the reputation(名声) of being ________ and of good quality.(  )
A.generousB.stubbornC.reliableD.straight

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

8.The teacher will call your parents to _____ whether you have imitated your parents'voices on the cell phone.(  )
A.consultB.concludeC.convinceD.confirm

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

18.My study plan         and I got high scores in the exam.(  )
A.workedB.helpedC.didD.played

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

5.As an excellent teacher,Miss Wang is       thought by her students.(  )
A.highB.reallyC.hardlyD.highly

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

2.Mr.Black is an _____ teacher with 20years of teaching _____.(  )
A.experienced; experiencesB.experience; experienced
C.experience; experiencesD.experienced; experience

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

3.Now teachers and students in our school are becoming more__ with each other.(  )
A.relaxB.relaxingC.relaxedD.relaxes

查看答案和解析>>

同步练习册答案