精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
9.There was once a lonely girl who longed so much for love.One day while she was walking in the woods she found two starving songbirds.She took them home and put them in a small cage,caring them with love.Luckily,the birds grew strong little by little.Every morning they greeted her with a wonderful song.The girl felt great love for the birds.
One day the girl left the door to the cage open accidentally.The larger and stronger of the two birds flew from the cage.The girl was so frightened that he would fly away.So as he flew close,she grasped him wildly.Her heart felt glad at her success in capturing him.Suddenly,she felt the bird go weak,so she opened her hand and stared in horror at the dead bird.It was her desperate love that had killed him.
She noticed the other bird moving back and forth on the edge of the cage.She could feel his strong desire-needing to fly into the clear,blue sky.Unwillingly,she lifted him from the cage and threw him softly into the air.The lucky bird circled once,twice,three times.The girl watched delightedly at the bird.Her heart was no longer concerned with her loss.What she wanted to see was that the bird could fly happily.Suddenly the bird flew closer and landed softly on her shoulder.It sang the sweetest tune that she had ever heard.Remember,the fastest way to lose love is to hold on it too tight; the best way to keep love is to give it wings!

21.After the girl found the two birds,sheB.
A.became frightened at once
D.fed them and raised them
C.greeted them happily
B.began to treat them badly
22.Why did the girl grasp the stronger bird wildly?B
A.Because the bird was ill.
B.Because the girl loved the bird deeply.
D.Because the bird intended to find some food.
C.Because the girl disliked the bird any longer
23.What can we learn from the passage?D
A.Rome wasn't built in a day.
D.East or west,home is best.
C.A bird in the hand is worth two in the bush.
B.Going too far is as bad as not going far enough.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了爱需要空间,缺乏空间的爱只会让爱窒息.

解答 21.B.细节理解题.根据文章首段中的第二句"she found two starving songbirds.She took them home and put them in a small cage,caring them with love."可知小鸟是饿的要死,然后她把他们带回家养了起来;故选B.
22.B.推理判断题.从第二段的第三句"The girl was so frightened that he would fly away"可推知,她怕心爱的鸟儿飞走了,因此才用力的抓住了它;故选B.
23.D.归纳概括题.从文章过程及文章的主旨段Remember,the fastest way to lose love is to hold on it too tight; the best way to keep love is to give it wings可知:要给爱以空间,否则会过犹不及;故选D.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.The servant said,"Would you please come in?Permit(允许)me to lead the way."

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

16.如你是学生会主席,请根据下面图表,用英语写一则关于春游的通知.
参加者高中一、二年级的学生
活动内容1.去博物馆看《人与自然》的展览
2.参加泉山植物园
集合地点学校大门前
集合时间1.4月25日上午乘校车前往;
2.早上七点集合,七点二十分开车.
注意事项1.参观展览时保持安静;并认真记笔记,准备 回来后讨论.
2.在山顶野餐,要自带午餐和饮料.
3.参加者在本周四前到学生会报名.
注意:
1.通知必须包括表内所列内容,可以适当调整内容的顺序和增加细节,使其连贯、完整;
2.词数:100左右;
3.通知时间:4月24日;
4.生词:植物园the batanical garden;报名 sign up for;学生会 the Students'Union
Notice
The students of Senior Grade One and Grade Two will go out for a visit on March 28.We'll first go to the museum to see an exhibition of Man and Nature.When you're in the exhibition hall you should keep silent and make careful notes because we're going to have a discussion after we come back.After that we plan to visit the botanical garden on the Dragon Hill and have a picnic on the top of it.So please bring lunch and some drinking water with you.
Our school bus will take us there.The school bus will leave at 7:20.Please gather at our school gate at 7:00 a.m.
Those who want to take part in the activity should sign up for it at the Students'Union before Thursday.
The Students'Union
March 20.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.In the past decade the popularity of rock climbing has greatly increased,and so has the number of injuries.It has been estimated that rock climbing is now enjoyed by more than 9million people in the US each year.Study findings revealed a 65% increase in the number of patients that were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991and 2012.
The study,published in the online issue of the American Journal of Preventive Medicine,found that about 40,000patients were treated in US emergency departments for rock climbing-related injuries between 1991and 2012.The most common types of rock climbing-related injuries were fractures(骨折) and sprains (扭伤).The ankle was the most common body part to be injured (40%).Climbers in the study ranged in age from 2to 74,with an average age of 26.The study also found that women took up a quarter of the injuries.
Falls were the primary reason for injury with over three-quarters of the injuries occurring as the result of a fall.The severity of fall-related injuries had a lot to do with the height of the fall.Patients who were injured after falling from a height over 20feet were 10times more likely to be treated than patients who were injured falling from 20feet or lower.
"We found that the climbers who fell from heights higher than 20feet took up 70 percent of the patients treated for a rock climbing-related injury,"explained the study author Lara McKenzie,PhD,director at the Center for Injury Research and Policy at Nationwide Hospital."This trend,combined with the fact that rock climbers have a higher hospitalization rate than other sports and recreational injuries,demonstrates the need to increase injury prevention efforts for climbers."

21.Which body part is most likely to get injured for a climber?C
A.The arm            B.The knee        C.The ankle          D.The hand
22.How many women climbers in American got injured while climbing a rock between 1991and 2012?D
A.About 40,000        B.About 30,000    C.About 20,000       D.About 10,000
23.The severity of climbers'fall-related injures is mainly related toA.
A.the height of the fall.
B.the climber's age.
C.the climber's health condition      
D.the climber's climbing experience.
24.The underlined word"demonstrates"in the last paragraph can be replaced byB.
A.denies              B.proves         C.prevents            D.describes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.When she saw the snake in her room,she was almostscared (害怕的) to death.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

14.Many of themhave a gift for(有…的天赋) riding wild horses and can win thousands of dollars in prizes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

1.Food serves as a form of communication in two fundamental ways.Sharing bread or other foods is a common human tradition that can promote unity and trust.Food can also have a specific meaning,and play a significant role in a family or culture's celebrations or traditions.The foods we eat-and when and how we eat them-are often unique to a particular culture or may even differ between rural and urban areas within one country.
Sharing bread,whether during a special occasion or at the family dinner table,is a common symbol of togetherness.Many cultures also celebrate birthdays and marriages with cakes that are cut and shared among the guests.Early forms of cake were simply a kind of bread,so this tradition has its roots in the custom of sharing bread.
Food also plays an important role in many New Year celebrations.In the southern United States,pieces of corn bread represent blocks of gold for prosperity in the New Year.In Greece,people share a special cake called vasilopita.A coin is put into the cake,which signifies success in the New Year for the person who receives it.
Many cultures have ceremonies to celebrate the birth of a child,and food can play a significant role.In China,when a baby is one month old,families name and welcome their child in a celebration that includes giving red-colored eggs to guests.In many cultures,round foods such as grapes,bread,and moon cakes are eaten at welcome celebrations to represent family unity.
Nutrition is necessary for life,so it is not surprising that food is such an important part of different cultures around the world.

32.According to the passage,sharing breadA.
A.can help to develop unity             
B.indicates a lack of food
C.is a custom unique to rural areas
D.has its roots in birthday celebrations
33.What does the coin in vasilopita signify for its receiver in the New Year?D
A.Trust.           B.Togetherness.
C.Health.          D.Success.
34.The author explains the role of food in celebrations byC.
A.analyzing causes        B.making comparisons
C.using examples          D.describing processes
35.What is the passage mainly about?B
A.The custom of sharing food.
B.The importance of food in culture.
C.The role of food in ceremonies.
D.The specific meaning of food.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
HIGHFIELD COMPREHENSIVE SCHOOL
SCHOOL REPORT
Form Teacher:G.Baker            Pupil's Name:Simon Watkins
Term:Summer 2014            Form:ⅣB 
SubjectExamClass workComments
English             5961Simon has reached a satisfactory standard but now needs to apply himself with more determination.
Mathematics7785Sound work and progress throughout the year.Well done!
History4653A disappointing exam result.He is unable to give attention to this subject for long.
Chemistry7885His obvious ability in the subject was not fully reflected in his exam work,but I have high hopes for him nevertheless.
Physics8694An excellent term's performance.He goes from strength to strength.A born scientist,I feel.
Biology5760This time next year he will be taking the"0"exam.He needs to concentrate on the work,not on class conversation.
French4146Clearly he didn't bother to revise.His general attitude is far too casual.
Physical
Education
/31Weak.It's time he exercised his body more and his voice less.He should try to work with a team.
FORM TEACHER'S REMARKS                            HEADMASTER
Basically satisfactory work and progress I shall be keeping an eye on his though he will now have realized,I hope,that progress in his weaker subjects in certain subject areas he needs to make speedy though his success in the improvement.science is most pleasing.
5.According to the comments of the Physical Education teacher,SimonD.
A.becomes weak because he doesn't exercise at all.
B.likes to work with his classmates
C.doesn't exercise his body at the right time
D.is too talkative in the class
6.Which of Simon's subjects will attract the headmaster's attention in future?A
A.History and French.
B.Biology and Maths.
C.English and Chemistry.
D.Physics and Physical Education.
7.Which of the following statements best describes Simon?C
A.He has made great progress in language classes.
B.His potential has been fully reflected in science classes.
C.He needs to improve his attitude on certain subjects.
D.His grade in maths makes him a born scientist.
8.Based on the school report,which of the following statements is true?B
A.Simon didn't bother his teacher to revise French.
B.Basically,Simon did a good job in science.
C.Simon is a determined learner in English.
D.Simon is able to pay attention to history for long.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

19.If Confucius(孔子)were still alive today and could celebrate his September 28birthday with a big cake,there would be a lot of candles.He'd need a fan or a strong wind to help him put them out.
While many people in China will remember Confucius on this special day,few people in the United States will give him a passing thought.It's nothing personal.Most Americans don't even remember the birthdays of their own national heroes.
But this doesn't mean that Americans don't care about Confucius.In many ways he has become a bridge that foreigners must cross if they want to reach a deeper understanding of China.
In the past two decades,the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities.More recently,the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80countries.These schools teach both Chinese language and culture.The main courses of Chinese culture usually included Chinese art,history and philosophy.Some social scientists suggest that Westerners should take advantages of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Westerners philosophy.Students in the United States,at the same time,are racing to learn Chinese.So they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States.Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.
So the old thinker's ideas are still alive and well.
Today China attracts the West more than ever,and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West.
As for the old thinker,he will not soon be forgotten by people in the West,even if his birthday is.

54.The opening paragraph is mainly intended toB.
A.provide some key facts about Confucius
B.attract the readers'interest in the subject
C.show great respect for the ancient thinker
D.prove the popularity of modern birthday celebrations
55.We can learn from Paragraph 4that American studentsC.
A.fight for a chance to learn Chinese
B.try to get high scores in Chinese exams
C.have a great interest in studying Chinese
D.take an active part in Chinese competitions
56.What is the best title for the passage?B
A.Forgotten Wisdom in America        
B.Old Thinker with a Big Future
C.Chinese Culture for Westerners        
D.Huge Fans of the Chinese Language
57.The passage is likely to appear inC.
A.a biography
B.a history paper
C.a newspaper
D.a philosophy textbook.

查看答案和解析>>

同步练习册答案