精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
19.-Mum,I want to change my job.You know I haven't achieved anything since I took it.
-Really?There is not a job considered the best one!As we all know,______.(  )
A.all is well that ends well
B.misfortune tells us what fortune is
C.every profession produces its own best
D.all that is worth doing is worth doing well

分析 --妈妈,我想换份工作,你知道自从我从事这项工作以来,我没有任何成就.
--是吗?没有一个工作被认为是最好的!正如我们都知道的,行行出状元.

解答 答案:C 考查语言交际.A项:吉人自有天相;B项:;不幸让我们知道何为幸运.C项:行行出状元.D项:所有值得做的事情都值得做好.根据语境,应是妈妈劝子女对工作的态度是:干一行,爱一行,行行出状元.故正确答案是:C.

点评 语言交际是灵活多变的,要注意根据语言环境具体问题具体分析.要做好这类题,需从以下三个方面着手:1.仔细审题,明确大意:首先要仔细审题,即在对话不完整的情况下,尽量弄懂该篇对话的大意和情景(如购物、看病、问路和应答、约会、口语应用等).2.分析对话,试填答案:在解题过程中,要根据具体语境和上下文,分析对话中所缺部分、判断所缺的句子.3.全文复读,融会贯通:在试填好答案之后,应从头至尾再把对话读一遍,按照对话情境,中心内容,推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

9.Little _________ about her own safety,though she was in great danger herself.(  )
A.did Lucy careB.Lucy did careC.Lucy does careD.does Lucy care

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

10.-Why are you crying?Today is your birthday!
-____________.I am so excited with so many friends surrounding me.(  )
A.Just can't help itB.Don't mention it
C.None of your businessD.That's all right

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

7.Dad promises to buy me a bike if I do well in the exam,but I want a mobile phone badly!
Dad promises to buy me a bike if I do well in the exam,but Iam dying/eager/longing/anxious to have a mobile phone!

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.He has lived in the years when attitudes towards matters,such as poverty,unemployment were nothing like ____ in our times.(  )
A.itB.oneC.thoseD.them

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.She would never do anything that was not      of by her parents in order not to make them unhappy.(  )
A.consistedB.allowedC.approvedD.informed

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

11.A1l flights _________ because of the heavy storm,so we decided to take the train.(  )
A.have canceledB.have been canceled
C.had canceledD.had been canceled

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

8.Google,the leading company in self-driving technology,has completely renewed its development program.Previously,Google had cars built by other companies,but now it will start building its own cars.
      For the past four years,Google's technicians had been working on a way to return control to the human driver's steering wheel (方向盘) in a dangerous situation.However,Google now says that the switch from automation to human control will not be possible anytime soon.Google's heads realized that relying on a human that may be reading,working,or sleeping to take over in an emergency wouldn't work.So what's the solution?
      Google has started to build a series of 100 experimental electric cars that look like a Smart car or Fiat 500.The only difference?There is no steering wheel,gas pedal (油门) and brake (刹车).The only things a human passenger controls are a red"e-stop"button for panic stops and a start button.The car's face is designed to make it seem friendly and help people accept self-driving te chnology.
      Google employees had taken part in a long experiment,in which they used self-driving vehicles to work every day.There were no crashes.This is a major change from competing self-driving projects.Mercedes Benz,BMW and Volvo have all developed some self-driving cars,but none completely eliminate  the driver.For example,the Mercedes Benz cars will stop if the driver takes his hands off the wheel for over ten seconds.
      Google will limit its early cars to a top speed of 25 miles per hour for safety reasons.These cars are designed to drive in or around cities,not on highways.However,a Google engineer commented that once their safety has been proven,there will be no limit to the speed.In the near future,Google's self-driving cars may make our roads much safer,and of course drivers may feel more relaxed on the way.
32.Unlike a Smart car,Google's electric carsC.
A.can run not only on land but also under water
B.are equipped with an unusual steering wheel
C.just offer two control buttons for a passenger
D.are environmentally friendly and run faster
33.The underlined word"eliminate"in Paragraph 4 can best be replaced by"C".
A.train                              
B.employ
C.remove                               
D.frighten
34.We can infer from the text that GoogleB.
A.will change the top speed of cars completely
B.may bring about a big change in transport
C.has made great progress in improving road safety
D.gives more attention to the experiences of drivers
35.What would be the best title for the text?A
A.Driverless cars:closer to reality
B.Crash testing & highway safety
C.How do self-driving cars work?
D.The future of Google Search.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.I'll makearrangements(安排) for somebody to meet you at the airport.

查看答案和解析>>

同步练习册答案