分析 本文是一篇科教类阅读,属于说明文,科学家们宣布,他们发现了这个引力波,证实了一个世纪前由爱因斯坦所做的预测.本文以此展开,主要讲述了有关宇宙的一些发现.
解答 29.D.细节理解题.根据The discovery,made with the Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory,known as LIGO,is the milestone(里程碑)in a decades-long search for signs of this phenomenon."The discovery will open a new window onto the universe,"said David Reitze,executive director of LIGO.可知,因为LIGO的发现为探索宇宙提供了多种方式.故选D.
30.B.细节理解题.根据But they're so tiny that until now it's been nearly impossible to find them,even those caused by something as large as a planet moving around the sun.可知,因为引力波非常弱小,所以没法探测到.故选B.
31.C.推理判断题.根据To pick up this signal,scientists have to look for violent events in the universe.This particular signal appears to have been caused by a collision.可知,科学家会认为黑波之间的碰撞是一场暴力事件.故选C.
32.B.推理判断题.根据Fiona Harrison,chair of Caltesh's division of physics,mathematics and astronomy,guessed that hundreds of new events would be found over the next few years,allowing scientists to perform a range of different types of studies."There are probably many events we haven't dreamed of and this is just the beginning,"she said.可知,探索宇宙的奥秘还有很长的路要走.故选B.
点评 本文是一篇科教类阅读,题目涉及多道主旨大意题,细节理解题,推理判断题.做题时学生应仔细阅读原文,把握文章主要内容,联系文章上下文内容并结合所给选项含义,从中选出正确答案,一定要做到有理有据,切忌胡乱猜测.
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | as three times big as | B. | three times as big as | ||
| C. | as big as three times | D. | as big three times as |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:完形填空
| 21.A.interested | B.angry | C.happy | D.worried |
| 22.A.changed | B.followed | C.dropped | D.arrived |
| 23.A.left | B.repaired | C.increased | D.loved |
| 24.A.wanted | B.made | C.brought | D.broke |
| 25.A.store | B.buy | C.borrow | D.steal |
| 26.A.if | B.after | C.when | D.until |
| 27.A.at | B.through | C.around | D.on |
| 28.A.looking back upon | B.taking care of | C.looking forward to | D.getting ready for |
| 29.A.sunshine | B.wind | C.rain | D.snow |
| 30.A.years | B.days | C.minutes | D.hours |
| 31.A.tall | B.big | C.wet | D.slow |
| 32.A.shaking | B.rising | C.thinking | D.jumping |
| 33.A.won | B.lost | C.failed | D.left |
| 34.A.high | B.funny | C.lucky | D.cold |
| 35.A.worrying | B.watching | C.explaining | D.enjoying |
| 36.A.dry | B.tall | C.big | D.comfortable |
| 37.A.plan | B.branch | C.jungle | D.situation |
| 38.A.bravely | B.angrily | C.worriedly | D.pleasantly |
| 39.A.helpless | B.nice | C.pleased | D.bored |
| 40.A.advice | B.time | C.experience | D.friendship |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:选择题
| A. | used up | B. | run out | C. | been given out | D. | been run out |
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:词汇应用
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com