精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
20.Cell Phones:Hang Up or Keep Talking?
Millions of people are using cell phones today.In many places,it is actually considered unusual not to use one.(36)B They find that the phones are more than a means of communication-having a mobile phone shows that they are cool and connected.
The explosions around the world in mobile phone use make some health professionals worried.Some doctors are concerned that in the future many people may suffer health problems from the use of mobile phones.Mobile phone companies are worried about the negative publicity (负面报道)of such ideas.(37)EOn the other hand,signs of change in the issues of the brain and head can be detected with modern scanning equipment.In one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.(38)FThis man used to talk on his mobile phone for about six hours a day,every day of his working week,for a couple of years.
(39)DThe answer is radiation.Hightech machines can detect very small amounts of radiation from mobile phones.Mobile phone companies agree that there is some radiation,but they say the amount is too small to worry about.
As the discussion about the safety continues,it appears that it's best to use mobile phones less often.(40)GUse your mobile phone only when you really need it.In the future,mobile phones may have a warning label (标签) that says they are bad for your health.So for now,it's wise not to use your mobile phone too often.

A.They will possibly affect their benefits.
B.In many countries,cell phones are very popular with young people.
C.What do the doctors worry about?
D.What is it that makes mobile phones potentially harmful?
E.They say that there is no proof that mobile phones are bad for your health.
F.He couldn't remember even simple tasks.
G.Use your regular phone if you want to talk for a long time.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了过多的使用手机对我们的危害,同时作者告诉我们应该少使用手机.

解答 36.B  细节理解题,根据前文Millions of people are using cell phones today.In many places,it is actually considered unusual not to use one可知有数以百计的人在使用手机,在很多地方,不使用手机被认为是不寻常的,手机也很受年轻人的欢迎,故选B.
37.E  细节理解题,根据前文Mobile phone companies are worried about the negative publicity (负面报道)of such ideas可知手机攻击担心这样的负面报道,他们觉得这种报道是没有证据的,故选E.
38.F  细节理解题,根据前文In one case,a traveling salesman had to retire at a young age because of serious memory loss.可知旅行推销员不得不在年轻的时候退休,因为严重的记忆丧失,此处是举出这样的例子,故选F.
39.D  细节理解题,根据后文The answer is radiation可知手机有害的 答案是辐射,故选D.
40.G  细节理解题,根据前文As the discussion about the safety continues,it appears that it's best to use mobile phones less often可知我们应该尽量少的使用手机,故选G.

点评 考查学生的细节理解和推理判断能力.做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.在做推理判断题时不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.This is only the firstdraftof my speech.这只是我演讲的初稿.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

11.When he was driving home one evening on a country road,he saw an old lady,stranded(抛锚的) on the side of the road.He stopped in front of her car and got out.Even with the smile on his face,she was worried.He looked poor and hungry.He knew how she felt.He said'"I am here to help you,madam.Why don't you wait in the car where it's warm?By the way,my name is Joe."
She had a flat tire(轮胎).Joe crawled under the car,changed the tire.But he got dirty and his hands hurt.She could not thank him enough and asked him how much she owed him.He told her that if she really wanted to pay him back,the next time she saw someone who needed help,she could give that person the help they needed,and Joe added,"And think of me."
She drove off.A few miles down the road the lady saw a small restaurant.She went in.The waitress had a sweet smile,and was nearly eight months pregnant(怀孕) The old lady wondered how someone like her who seemed poor could be so kind to a stranger.Then she remembered Joe.After the lady finished her meal,the waitress went to get her change from a hundred-dollar bill.But she stepped right out the door.
When the waitress came back,she noticed something written on a napkin(餐巾),"I am helping you because someone once helped me.If you really want to pay me back,here‘s what you do--Do not let the chain of love end with you."
That night when she got home,she was thinking about the money and what the lady had written.She and her husband needed money with the baby due (预产期)next month.She knew how worried her husband was,and as he lay sleeping next to her,she whispered,"Everything's going to be all right.I love you,Joe."

29.When Joe stopped to help the lady,sheB.
A.became excited       
B.was afraid to be hurt
C.refused his offer              
D.thanked him
30.Why did the lady leave the restaurant without getting her change?D
A.She forgot it.
B.She wanted to help Joe.
C.She would get it later.
D.She wanted to give the waitress some help.
31.We can learn from the text thatC.
A.Joe's boss fired him.
B.Joe worked as a driver.
C.Joe's wife was the waitress.
D.Joe had an unhappy marriage.
32.By telling the story,the writer tries to show thatB.
A.helping others made oneself happy.
B.kindness can be spread
C.poverty is not a threat to a happy marriage.
D.a happy family depends on a happy marriage.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

8.The house is surroundedwith many mountains.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

15.Mr.Black,as well as the professor who_______ from Beijing University,________ to attend our school meeting.(  )
A.come;  isB.comes;  areC.comes;  isD.come;  are

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

5.假段定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.删除:把多余的词用(\)划掉.
修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
It is very important for we to be careful about diseases all the time.If you pick up a diseases,see a doctor at once but make sure you don't carry the disease everywhere.In our daily life,don't drink water that is not boiling,for it is very easy to caused a disease from water that is not clean.When you are out of,don't eat food that has kept outside for a long time.You'd better also make sure what the bowls and spoons have been washed in a properly way.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

12.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.答案写在答题纸上
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线〔\〕划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Last Friday we have a discussion about whether it is the only way out for senior students to go to college.Views vary from person to person.The majority of us consider this very necessary to go to college.They think it can be widen their knowledge and improve their qualities.Only in this way can they find better jobs before graduation.Very few students think it no use go to university,because the tuition is too high for their family to afford.What's more,it's rather hard for college graduates to seek satisfied jobs.Thirty percents of the students,however,believe"All roads lead Rome."Therefore,it doesn't make some difference whether they go to college or not.
In my opinion,we can better themselves through college education so that we can serve society better in the future.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

9.I've found a bounch of keys,but I don't knowwhose they are.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:完形填空

17.It was the last day of final examination in a large Eastern university.On the steps of one building,a group of engineering senior students waited together,talking about the exam (36)C begin in a few minutes.On their faces was  (37)B.This was their last exam,and then they'll find jobs.
Some talked of jobs they already had; others (38)Bjobs they would get.(39)A all this learning of four years of college,they felt ready and able to conquer the world.
The coming exam,they knew,would be very easy.The professor had said they could(40)D any books or notes they wanted,(41)Bonly that they did not talk to each other during the test.
(42)B they crowded into the classroom.The professor (43)A the papers.And smiles became (44)Das the students found there were only five questions.
Three hours passed.Then the professor began to (45)Cthe papers.The students no longer looked confident.On their faces was a frightened (46)D.No one spoke as,papers in hand,the professor faced the class.
He looked at the worried faces before him,and then asked:"How many completed all five questions?"
Not a hand was (47)A.
"How many answered four?"
Still no hands.
"Three?Two?"
The students moved (48)C in their seats.
"One,then?Certainly (49)A finished one."
But the class kept silent.The professor put down the papers."That is exactly what I (50)D,"he said.
"I just want to (51)Dupon you that,(52)C you have completed four years of engineering,there are (53)A many things about the subject you don't know.These questions you could not answer are very common in everyday practice."Then,smiling,he added:"you will all(54)B this course,but remember-even though you are now college graduates,your education (55)C."
The years have made the name of this unclear,but not the lesson he taught.

36.A.wouldB.about toC.due toD.was to
37.A.trustB.confidenceC.certaintyD.belief
38.A.forB.ofC.withD.over
39.A.WithB.AmongC.By way ofD.By means of
40.A.fetchB.getC.carryD.bring
41.A.requiringB.askingC.insistingD. demanding
42.A.HurriedlyB.HappilyC.SadlyD.Fortunately
43.A.passed outB.sent outC.hand overD.gave off
44.A.smallerB.sweeterC.louderD.bigger
45.A.checkB.gradeC.collectD.gather
46.A.appearanceB.mindC.faceD.expression
47.A.raisedB.putC.liftedD.risen
48.A.impatientlyB.lazilyC.restlesslyD.calmly
49.A.somebodyB.everybodyC.anybodyD.nobody
50.A.hopedB.wishedC.thoughtD.expected
51.A.expressB.warnC.teachD.impress
52.A.asB.evenC.even thoughD.as though
53.A.stillB.yetC.alreadyD.however
54.A.failB.passC.succeedD.overtake
55.A.has already completedB.has just continuedC.has just begunD.has almost finished

查看答案和解析>>

同步练习册答案