精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
12.Carbon monoxide(一氧化碳) poisoning kills and injures many people and animals around the world.The gas has been a problem since people first began burning fuels to cook food or to create heat.It is a problem in all parts of the world that experience cold weather.
Carbon monoxide is called the silent killer because people do not know it is in the air.The gas has no color.It has no taste.It has no smell.It does not cause burning eyes.And it does not cause people to cough.But it is very deadly.It robs the body of its ability to use oxygen.
Carbon monoxide decreases the ability of the blood to carry oxygen to body tissues.It does this by linking with the blood.When the gas links with the blood,the blood is no longer able to carry oxygen to the tissues that need it.
Damage to the body can begin very quickly from large amounts of carbon monoxide.How quickly this happens depends on the length of time a person is breathing the gas and the amount of the gas he or she breathes in.
Carbon monoxide poisoning has warning signs.But people have to be awake to recognize them.Small amounts of the gas will cause a person's head to hurt.He or she may begin to feel tired.The person may feel sick.The room may appear to be turning around.The person may have trouble thinking clearly.People develop severe head pains as the amount of the gas continues to enter their blood.They will begin to feel very tired and sleepy.They may have terrible stomach pains.
Medical experts say carbon monoxide affects people differently.For example,a small child will experience health problems or die much quicker than an adult will.The general health of the person or his or her age can also be important.An older adult with health problems may suffer the effects of carbon monoxide more quickly than a younger person with no health problems.People with heart disease may suffer chest pains.They may begin to have trouble breathing.
12.Why is carbon monoxide called the silent killer?B
A.Because it tastes and smells good.
B.Because it is not easily noticed.
C.Because it kills and injures people.
D.Because it always harms people.
13.How does carbon monoxide harm people?D
A.It makes people's blood unable to move.
B.It decreases the amount of blood in the body.
C.It makes body tissues full of blood.
D.It makes the blood less able to carry oxygen.
14.When people breathe in small amounts of the gas,they mayA.
A.feel a little dizzy  
B.suffer a severe headache
C.go around in the room  
D.have a terrible stomachache
15.Which of the following about carbon monoxide poisoning is true?C
A.Adults are affected more seriously than children.
B.Young people are more severely affected than old people.
C.People in poor health may have severer consequences.
D.People with heart problems only suffer from chest pains.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了关于一氧化碳使人中毒的原理和现象,警告读者要小心一氧化碳中毒.

解答 12.B.细节理解题.根据第二段Carbon monoxide is called the silent killer because people do not know it is in the air.The gas has no color.It has no taste可知一氧化碳被称为无声杀手因为它不容易被注意到;故选B.
13.D.细节理解题.根据第三段Carbon monoxide decreases the ability of the blood to carry oxygen to body tissues.It does this by linking with the blood可知一氧化碳使血液输送氧气的能力下降;故选D.
14.A.细节理解题.根据第四段Small amounts of the gas will cause a person's head to hurt.He or she may begin to feel tired.The person may feel sick.The room may appear to be turning around可知当人们吸入少量的气体时,他们可能觉得有点晕;故选A.
15.C.推理判断题.根据最后一段An older adult with health problems may suffer the effects of carbon monoxide more quickly than a younger person with no health problems.People with heart disease may suffer chest pains.They may begin to have trouble breathing可知身体不好的人一氧化碳中毒可能会有更严重的后果;故选C.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.Between Italy and France,there is a mountain  range called the Alps.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

3.Tomorrow's World Book Day has inspired a slew of literary events throughout the capital.Xing Yi and Liu Zhihua report.
As World Book Day,April 23,approaches,vaious reading events are being held by government agencies,libraries and bookstores throughout the capital.
At the launch of the 5th Beijing Reading Season in Great Canal Park in Tongzhou district on Saturday night,81-year-old Yin Zhiguang,head of Beijing Elocution Troupe,led the audience in reciting a poem.
Activities focusing on different readerships will highlight World Book Day in bookstores throughout Beijing,such as picture book sharing for children in Xidan Book Building,conversations with musicians and authors for young people in Sanlian Bookstore,talks with diplomats for people interested in international affairs in Wangfujing Xinhua bookstore,and a 12-hour late-night reading marathon for night owls at One-Way Space bookstore.
Recently,we conducted a survey about how many extra-curricular books students read per year.On average,each student read 5.34books,which is definitely not adequate compared with their counterparts from the Western countries.It is upsetting to see the outcome.When asked what students in our school do in their spare time,they claim that they tend to watch TV and surf the Internet,for they can have great fun.Some students even complain that they are forced to attend some extra make-up classes so that they have no time to play,not to mention reading books.
School authority is planning to launch a campaign to encourage students to read more extra-curricular books.
写作内容
1.用30个左右词概括上文的主要内容.
2.分析学生课外阅读量不足的原因(至少两点).
3.谈谈读书的好处(至少两点); 以及你对增加课外阅读量建议(至少两点).
写作要求
1.作文中可以参照阅读材料的内容,但不得直接引用原文中的句子.
2.作文中不得出现真实姓名和学校名称.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

20.The loss has not yet been calculatedaccurately,but it is believed to be well beyond a hundred million dollars.(accurate)

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

7.Remember you can use it to buy a tree and create a green future for our motherland,our people and you.you改为yourself.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.We walked in so quietly that the nurse at the desk didn't even lift her eyes from the book.Mum pointed at a big chair by the door and I knew she wanted me to sit down.While I watched mouth open is surprise,Mum took off her hat and coat and gave them to me to hold.She walked quietly to the small room by the lift and took out a wet mop.She pushed the mop past the desk and as the nurse looked up,Mum nodded and said,"Very dirty floors."
"Yes,I'm glad they've finally decided to clean them,"the nurse answered.She looked at Mum strangely and said,"But aren't you working late?"
Mum just pushed harder,each swipe(拖一下)of the mop taking her farther and farther down the hall.I watched until she was out of sight and the nurse had turned back to writing in the big book.
After a long time Mum came back.Her eyes were shining.She quickly put the mop back and took my hand.As we turned to go out of the door,Mum bowed politely to the nurse and said,"Thank you."
Outside,Mum told me,"Dagmar is fine.No fever."
"You saw her,Mum?"
"Of course I told her about the hospital rules,and she will not expect us until tomorrow.Dad will stop worrying as well.It's a fine hospital.But such floors!A mop is no good.You need a brush."
21.When she took a mop from the small room what Mum really wanted to do was.C
A.to clean the floor     
B.to please the nurse
C.to see a patient      
D.to surprise the story-teller
22.When the nurse talked to Mum she thought Mum was aD.
A.nurse           
B.visitor   
C.patient    
D.cleaner
23.Which of the following words best describes Mum?C
A.strange        
B.warm-hearted   
C.clever      
D.hard-working.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.When I was in elementary school,I always argued with a boy in my class.I have forgotten what the(61)argument(argue) was about,but I have never forgotten the lesson I learnt that day.
I was convinced that"I"was right and"he"was wrong but he argued that"I"was wrong and"he"was right.The teacher decided to teach us(62)avery important lesson.She(63)brought(bring) us up to the front of the class and placed the boy on the side of her desk and me on the other.In the middle of her desk,there was a large(64)andround object.She asked the boy what color the object was."White",he answered.I couldn't believe(65)whathe said,because it was(66)obviously(obvious) black!Another conflict started(67)between him and me,but this time it was about color of the object.The teacher told me to stand in the place(68)wherethe boy had been standing.We changed the place and now she asked me what the color of the object was.I had to answer,"White".It was an object with two differently colored sides.From(69)hisviewpoint it was white,but from my side it was black.Sometimes(70)looking(look) at a problem from the other person's view,we will come to a totally different conclusion.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

1.在高中学习生活中,内容丰富,形式多样的主题班会常能给我们带来启示和思考,为我们的成长指明方向.请描述高中时期一次令你记忆深刻的主题班会,根据下列要点完成短文.
  1.班会的主题
  2.老师的具体要求和做法
  3.班会对你积极的影响(不少于两点)
注意:1.字数100字左右;        2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
Class meetings of different themes and forms always function as guidance on our life and study.
                              .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

2.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加,删除或修改.
增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
I'm very thank to you for inviting me to stay with you in the come summer vacation.I have been dreamed of seeing you again so that I can get help from you in my English learning.And I'm afraid I cannot go to your place in this summer.I've promised my grandmother,she lives in the country,to spend this summer with her.She misses me too much that I find difficult to refuse her request.I'm busy preparing for my examinations in present.I planned to visit you in winter if it's convenient to you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案