精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
11.Mr.Baker lived in an old and low house.His wife was blind in both eyes and the two children were very young.All his family often went hungry(挨饿).He had nothing but a small piece of field.One autumn he grew some wheat in his field.He hoped it would do well because all family would depend on it.The whole winter it often snowed.And the next spring the wheat was doing well.Mr.Baker was happy.One day Mr.Baker went to watch his wheat.To his surprise,a lot of crops were eaten up by a horse.He became angry but could not find out whose horse had eaten them.He thought the horse would go there again.So he decided to stay in his field and tried to catch the horse.
A few days later a yellow horse came in his field again and began to eat the wheat.Mr.Baker ran after it quickly,with a stick in his hand.But the beast ran much faster than he.He tried his best,but could not catch up with it.The next morning,when Mr.Baker was working in his field,he saw the yellow horse pulling carriage on the road.He picked up a stick at once,ran closer to the horse and began to beat it up.
The driver was surprised and stopped him.He asked,"Why are you beating my horse?"
"It has nothing to do with you,"Mr.Baker said angrily."The beast knows why I'm beating him!"
21.What was Mr.Baker?A
A.A farmer        
B.A doctor       
C.A keeper          
D.A driver
22.Why was Mr.Baker happy at first?C
A.Because he found out the beast that ate up his wheat.
B.Because he would soon get a good harvest.
C.Because wheat was doing well.
D.Because his family would not grow any more wheat.
23.Mr.Baker tried his best to catch the horse toD.
A.sell it for some money          
B.find out the ower of the horse
C.make it work for him           
D.beat it up (痛打)
24.Which of the following is true?D
A.The horse knew that it had done wrong.
B.The horse had nothing to do with the driver.
C.The horse knew whose wheat it had eaten up.
D.The horse belonged to the driver.

分析 本文讲述了贝克先生打马的故事.他家里很困难,全家的生活就指望贝克先生种的麦子.一天他发现自己的麦子被一匹黄色的马吃了,很生气,想追它又没有追上.第二天再次遇到黄马时,不顾马主人的阻拦,贝克先生狠狠地打了那匹马.

解答 ACDD
21.A 细节理解题:根据第一段中"One autumn he grew some wheat in his field."一年秋天他在地里种了一些小麦,可知他是农民.故选A.
22.C 细节理解题:根据第一段中"And the next spring the wheat was doing well.Mr.Baker was happy."下一年春天小麦长势很好.贝克先生很高兴.故选C.
23.D 细节理解题:根据第二段最后一句"He picked up a stick at once,ran closer to the horse and began to beat it up."他捡起一根棍子,接近马,开始打它.故选D.
24.D 推理判断题:根据常识可知马是动物,它并不知道它是否做错或是吃的是谁家麦子,故排除A、C.根据倒数第二段中"Why are you beating my horse?"你为什么打我的马,可知这是马主人.故选D.

点评 阅读理解题测试考生在阅读基础上的逻辑推理能力,要求考生根据文章所述事件的逻辑关系,对未说明的趋势或结局作出合理的推断;或根据作者所阐述的观点理论,对文章未涉及的现象、事例给以解释.考生首先要仔细阅读短文,完整了解信息,准确把握作者观点.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

1.What does the man mean?
A.He has broken his keyboard.
B.He needs help with the inputting.
C.He will finish the inputting on time.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

2.What do we know about Jerry?
A.He is leaving law school soon.
B.He is going to law school.
C.He isn't in a law school.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.What's the relationship between the speakers?
A.Teacher and student.
B.Doctor and patient.
C.Shop owner and customer.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

6.Why is the woman sad?
A.She doesn't have enough to eat.
B.She can't help the children.
C.She misses her parents.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

16.Where is the man going?
A.The classroom.
B.The cinema.
C.The library.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

3.What is the teacher's name?
A.Mrs.Pond.
B.Mr.Pond.
C.Miss Bond.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

20.How long are pubs open in busy areas?
A.for six hours           
B.for twelve hours        
C.for ten hours.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

1.When did the man go into the People's University?
A.One year ago.   
B.Two years ago. 
C.Three years ago.

查看答案和解析>>

同步练习册答案