20.We always convince ourselves that life will be better after we get married,have a baby…Then we are frustrated that the kids aren't old enough and we'll be more content when they are.After that we're frustrated that we have teenagers to deal with.We will certainly be happy when they are out of that stage.
We always tell ourselves that our life will be complete when our spouse(配偶) gets his or her act together,when we get a nice car,and are able to go on a nice vacation and when we retire.The truth is,there's no better time than right now.If not now,when?Our life will always be filled with challenges.It's best to admit this to ourselves and decide to be happy anyway.
One of my favorite quotes comes from Alfred Souza.He said,"for a long time it had seemed to me that life was about to begin----real life.But there was always some obstacle in the way,something to be gotten through first,some unfinished business,time still to be served,a debt to be paid.Then life would begin.At last it dawned on me that these obstacles were my life."This perspective has helped me to see that there is no way to happiness.Happiness is the way.So treasure every moment that you have.
And remember that time waits for no one.So stop waiting until you finish school; until you go back to school; until you get married; until you get divorced; until you have kids; until you retire; until you get a new car or home; until spring; until you are born again to decide that there is no better time than right now to be happy…
Happiness is a journey,not a destination.So,work like you don't need money,love like you've never been hurt,and dance like no one's watching.
5.Why do we always convince ourselves that life will be better after we get married,have a baby…?B
A.Because happy life is always in the future.
B.Because we don't realize treasuring every moment means happiness.
C.Because no one will be happy until he gets married.
D.Because only if we get to a destination,we can lead a happy life.
6.What does the writer want to tell us?A
A.Time and tide waits for no man,so treasure every moment.
B.Will is power,so do what you want to do.
C.A thousand words will not leave so deep an impression as one deed,so do not talk,just do it.
D.So said,so done.So do what you said.
7.According to the text,which of the following is correct?D
A.Life is bound to become better as we expect.
B.You should work because you really need money.
C.You shouldn't dance while others are watching you.
D.You should love as if you had not been hurt.
分析 短文主要讲了我们如果想做什么事情,不要想着等到以后某一时间再做,活在当下,珍惜现在的每一时刻.
解答 5.B,推理判断题,根据句子The truth is,there's no better time than right now可知,我们总是认为以后的日子会好,那是因为没有意识到珍惜现在的时光才是快乐,故答案为B.
6.A,主旨大意题,根据句子Happiness is the way.So treasure every moment that you have可知,短文主要告诉我们时光一去不复返,要珍惜现在的每一时刻,故答案为A.
7.D,细节理解题,根据句子love like you've never been hurt,可知要像从未受过伤那样去爱别人,故答案为D.
点评 解答任务型阅读理解题,首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.因为阅读理解题一般没有标题,所以,速读全文,抓住中心主旨很有必要,在速读的过程中,应尽可能多地捕获信息材料.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.最后,要善于抓住每段的主题句,阅读时,要有较强的针对性.对于捕获到的信息,要做认真分析,仔细推敲,理解透彻,只有这样,针对题目要求,才能做到稳、准.