精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Going green seems to be fad(时尚)for a lot of people these days. Whether that is good or bad, we can’t really say, but for the two of us, going green is not a fad but a lifestyle.

On April 22,2011,we decided to be green every single day for an entire year. This meant doing 365 different things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond the easy things. Rather than recycle and reduce our energy, we had to think of 365 different things to do and this was no easy task.

With the idea of going green every single day a year, Our Green Year started. My wife and I decided to educate people about how they could go green in their lives and hoped we could show people all green things that could be done to help the environment. We wanted to push the message that every little bit helps.

Over the course of Our Green Year, we completely changed our lifestyles. We now shop at organic(有机的) stores. We consume less meat, choosing green food. We have greatly reduced our buying we don’t need. We have given away half of what we owned through websites. Our home is kept clean by vinegar and lemon juice, with no chemical cleaners. We make our own butter, enjoying the smell of home-made fresh bread. In our home office anyone caught doing something ungreen might be punished.

Our minds have been changed by Our Green Year. We are grateful for the chance to have been able to go green and educate others. We believe that we do have the power to change things and help our planets.

1Whatmightbethebesttitleforthepassage?

A. GoingGreen. B. ProtectingthePlanet.

C. KeepingOpen-Minded D. CelebratingOurGreenYear.

2Itwasdifficultforthecoupletoliveagreenlifeforthewholeyearbecause_________.

A. theywereexpectedtofollowthegreenfad

B. theydidn’tknowhowtoeducateotherpeople

C. theywereunwillingtoreducetheirenergy

D. theyneededtoperformunusualgreentasks

3WhatdidthecoupledooverthecourseofOurGreenYear?

A. Theytriedtogetoutoftheirungreenhabits.

B. Theyignoreothers’ungreenbehavior.

C. Theychosebetterchemicalcleaners.

D. Theysoldtheirhome-madefood.

4Whatcanweinferformthelastparagraph?

A. Thegovernmentwillgivesupporttothegreenpeople.

B. Thecouplemaycontinuetheirprojectinthefuture.

C. Somepeopledisagreewiththecouple’sgreenideas.

D. OurGreenYearisbecominganationalcampaign.

【答案】

1A

2D

3A

4B

【解析】试题分析:文章大意:作者通过自己改变自己的生活方式,过绿色生活经历,告诉人们如何通过自己的努力来改变我们周围的环境。

1】主旨大意题。根据文章中作者叙述的自己our green year经历和文章的第一段Going green seems to be fad(时尚)for a lot of people these days.和最后一段进行推断。这篇文章讲的是环保的话题。故A正确。

2】推理判断题。根据文章的第二段This meant doing 365 different green things, and it also meant challenging ourselves to go green beyond easy things.进行判断推理。可知过绿色的生活意味着要做365个环保的事情,这并不容易。故D正确。

3】细节理解题。根据文章的第四段的第一句Over the course of Our Green Year, we completely changed our lifestyle.。可知在Our Green Year中他们要改掉自己的一些不环保的习惯。故A正确。

4】推理判断题。根据文章的最后一段,作者相信自己有能力帮助改变环境,保护地球,当然作者会继续自己的绿色行动。特别注意关键词gratefulbelieve等。故B正确。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】请认真阅读下列各小题,并根据上下文语境和所给首字母的提示,写出下列各句空中的单词,注意保持语义和形式的一致。请将答案的完整形式写在答题卡上相应题号的横线上。

【1】—The Chinese National Football Team failed again. I didn’t see any cooperation between them.

—Whether in the workplace or on the football field, only effective t________ can produce amazing results.

2】—How much do I o________ you, Sir?

—Well, it’s $5.50 plus tax. Thank you.

3】—Did you have a good time?

—It couldn’t be worse. We were held up on the expressway for three hours. On the way back, we found the car got a f________ tyre, and the spare was, too.

4】—Wang Baoqiang’s d________ from his wife quickly became a hot topic in China.

—Absolutely. Chinese netizens seem to have united around Wang, with topics like Baobao Don’t Cry, Wang We Support You...

5】—I cannot afford the big house on my salary.

—Me neither. You see, the housing prices in Suzhou r________ high among those big cities in China.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1He p_______ for a little while and then went on with his work.

2He _______ to(作证)having seen the man enter the building.

3We are sorry to d_______ you here on a Sunday afternoon.

4Sound waves will _______(反射) back from a solid surface.

5He refused to say anything not r_______ to the present question.

6Everyone in the class is expected to p_______ actively in the discussion.

7To tell you the truth, I am ________ (渴望)to go abroad to live.

8Madame Curie is usually a________ to be one of the most outstanding scientists.

9The parents decided to _______(放弃)the plan of travelling to Beijing.

10Having retired from business, he now o________ himself with the welfare of the disabled.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1You can't ________________(欣赏) English poetry unless you understand its rhythm(韵律).

2He ________________(成功) in passing the exam.

3She couldn't erase the ________________(发生的事情) from her memory.

4Her raincoat gave her ________________(保护) from the rain.

5It is said that, in China, the number of young people has been on the ________________(减少) as a result of the one-child policy.

6The government should listen to the society and ________________ (反应) to its needs.

7The enemy suffered heavy ________________(损失) during the war.

8What ideas do you have if we ________________(雇用) you?

9He is fortunate enough to have an i________________(收入) of 9,000 yuan a month.

10Word came that Napoleon himself was coming to ________________(视察) them.

11It is important to eat fruit and vegetables, as they ________________(含有) vitamins (维生素).

12On just the second day of the trip, I was ________________() on the leg by a snake.

13The change in climate may ________________(影响) your health.

14The station is two miles ________________(遥远的) from the school.

15It is a great ________________(安慰) to have rain after a long time of drought.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

I used to getting nervous about doing maths at school. I was worried about making mistakes and I often think I wasn’t as well at maths as some of the boys in my class. Besides, I was terrible afraid that I would be laughed by others. My mother told me that my problem lay in the fact that I cared too much about how others saw her and suggested I believed in myself. Now I always put my hands up in class to answer a question. I know that there is something to be afraid of because of even if I get the answers wrong, I can learn from my mistakes.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】— I bought a new PC yesterday.

— Oh, ______

A. how do you like it?

B. thank you so much.

C. why do bad things happen to good people?

D. I really have no idea.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】He knew his colors and shapes, he learned more than 100 English words, and with his own brand of one-liners he established (确立) himself in TV shows, scientific reports, and news articles as perhaps the world’s most famous talking bird.

But last week, Alex, an African parrot, died, obviously of natural causes, said Dr Irene Pepperberg, an expert at Brandeis University and Harvard who studied and worked with the parrot for most of its life and published reports of his progress in scientific journals. The parrot was 31.

Scientists have long debated whether any other species can develop the ability to learn human language. Alex’s language ability was, in some ways, more surprising than the efforts of those animals that have been taught, like Koko, the gorilla (猩猩) trained by Penny Patterson at the Gorilla Foundation in Woodside, or Washoe, another gorilla studied by R. Allen and Beatrice Gardner at the University of Nevada in the 1960s and 1970s.

When Dr Pepperberg, who was then a doctoral student in chemistry at Harvard, found Alex was good at remembering words in a pet store in 1977 and bought it, scientists had little expectation that birds could learn to communicate with humans. Most of the research had been done on pigeons, and was not promising.

But by using novel methods of teaching, Dr Pepperberg taught Alex to learn about 150 words, which he could put into categories. He could count small numbers and tell colors and shapes. “The work changed the way we think of bird brains,” said Diana Reiss, a psychologist at Hunter College who works with dolphins and elephants. “We used to look down upon those birds, but now we look at those brains — at least Alex’s — with some awe.”

1Alex is very famous because ________.

A. it died of a strange disease

B. it lived longer than any other parrot

C. it hosted many famous TV shows

D. it has a special talent in learning human language

2What was the direct reason why Dr Pepperberg bought Alex?

A. He found it was good at remembering words.

B. He liked its colors and shapes.

C. He wanted to do research on birds.

D. Diana Reiss asked him to do that.

3What does the underlined word “novel” mean in the last paragraph?

A. Special. B. New.

C. Great. D. Unique.

4According to the last paragraph, we can learn that ________.

A. people used to think dolphins were the cleverest

B. Alex’s ability of learning human language has changed some researchers’ ideas about birds

C. elephants are better at learning human language

D. birds’ great ability in learning human language has already been noticed before

5What would be the best title for this passage?

A. Who are cleverer, birds or gorillas?

B. A famous talking bird died

C. Have you ever talked with a bird?

D. The keeper of a famous bird

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】

1The tour companies ______ to be allowed to hunt for a fee, which made a lot of money for the farmers.

2The drug has an immediate __________ on the patient.

3People held completely different views, and__, the discussion came to nothing.

4They did not want to protect us ________ tourists love to see us。

5He’s ___________________ his father being a famous scientist.

6National natural _____ should not be opened to tourists. Do you agree?

7Daisy hurried to ____________ and put on her jeans and sweater.

8I believe that you ____________ animals and plants disappearing.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】As they walk down the halls during their years together at Shady Side, our boys and girls —— so soon to become men and women —— are learning to think, to work, to question, to be 1 and 2, to 3with others, to laugh at their mistakes and to act 4 when 5 comes their way.

Sir William Osler, a famous Canadian doctor, 6 the value of 7 by saying, "No man is really happy 8 a hobby, and it makes precious little 9 what the outside 10 may be."

查看答案和解析>>

同步练习册答案