精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
2.The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place.Now it is an ecological disaster area.Nauru's heartbreaking story could have one good consequence-other countries might learn from its mistakes.
For thousands of years,Polynesian people lived the remote island of Nauru,far from western civilization.The first European to arrive was John Fearn in 1798.He was the British captain of the Hunter,a whaling ship.He called the island Pleasant Island.
However,because it was very remote,Nauru had little communication with Europeans at first.The whaling ships and other traders began to visit,bringing guns and alcohol.These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island.A ten-year civil war started,which reduced the population from 1,400to 900.
Nauru's real troubles began in 1899when a British mining company discovered phosphate (磷酸盐)on the island.In fact,it found that the island of Nauru was nearly all phosphate,which a very important fertilizer for farming.The company began mining the phosphate.
A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a strip mine.When a company strip-mines,it removes the top layer of soil.Then it takes away the material it wants.Strip mining totally destroys the land.Gradually,the lovely island of Nauru started to look like the moon.
In 1968,Nauru became one of the richest countries in the world.Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate.
Unfortunately,the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars.In addition,they used millions more dollars for personal expenses.Soon people realized that they had a terrible problem-their phosphate was running out.Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing.By 2000,Nauru was financially ruined.Experts say that it would take approximately $433,600,000and more than 20years to repair the island.This will probably never happen.
28.What might be the author's purpose in writing the text?B
A.To seek help for Nauru's problems.
B.To give a warning to other countries
C.To show the importance of money     
D.To tell a heartbreaking story of a war.
29.The ecological disaster in Nauru resulted fromB.
A.soil pollution
B.phosphate overmining
C.farming activity 
D.whale hunting
30.Which of the following was a cause of Nauru's financial problem?A
A.Its leaders misused the money
B.It spent too much repairing the island
C.Its phosphate mining cost much money
D.It lost millions of dollars in the civil war.
31.What can we learn about Nauru from the last paragraph?A
A.The ecological damage is difficult to repair.
B.The leaders will take the experts'words seriously.
C.The island was abandoned by the Nauruans
D.The phosphate mines were destroyed.

分析 本文主要讲述太平洋上的岛国Nauru过度使用自己的资源导致最后资源枯竭,国家陷入破产的实例,以警告我们在发展过程中要注意科学发展.

解答 28.B.主旨大意题.本文通过太平洋上的岛国Nauru过度使用自己的资源导致最后资源枯竭,国家陷入破产的实例,以警告我们在发展过程中要注意科学发展,故B正确.
29.B.细节理解题.根据第四段1,2哈根Nauru's real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸盐)on the island.说明这个岛国的命运发生改变就是因为发现了phosphate(磷酸盐)的矿产,故B正确.
30.A.细节理解题.根据文章最后一段第1行Unfortunately,the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars说明领导人错误投资也是一个主要的原因,故A正确.
31.A.细节理解题.根据文章最后三行.By 2000,Nauru was financially ruined.Experts say that it would take approximately$433,600,000 and more than 20 years to repair the island.This will probably never happen.说明这个国家所受的破坏要想恢复要耗费很多的资金,已经很难再恢复到以前了,故A正确.

点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

12.假定你是某中学的学生李华.请用英语给出版社的编辑写一封信,表达你对现在使用的英语教材的看法,内容主要包括:
优点:1.话题广泛;2.图片丰富;3.有助于提高学习兴趣.
建议:适当降低词汇难度.
注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;
3.开头语已为你写好,不计入总词数.
提示词:(话题 topic,)
Dear Editor,
As a student reader,I am writing to talk about the English textbooks published by your house.              
Best regards,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

13.增加:在缺词处加一个漏字符(∧),并在其下面写出该加的词.
删除:把多余的词用斜线(\)划掉.
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词.
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
Nowadays more and more people who lives in cities like to keep dogs as pets.Some of my friend believe people can get comfort and develop their patient and love by keeping dogs as pets.Personally,I do not really have interest to dogs,and sometimes I do hate some dog owners.They can be so annoyed.They talk about their dogs as if they are actually their little babies.Some dogs make too much noise at night,that makes it hard for people living nearby fall asleep.Besides,not all dog owners think of others while they are walking their dogs.As really annoys me,though,is the way they let their dogs get out of the control.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

10.Humorous/Humourous(幽默的) students  can draw  teacher's  attention.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

17.Tired of Working in Your Country?
With over 500instructors and 20years of experience,we are the leader in the field of teaching foreign languages.We now have positions open in Osaka starting September/October 2015for instructions of English,German,Spanish and French.
◆Teach many different kinds of classes using the latest technology in small classes of up to 30students.
◆Accommodation(住宿),and other necessary documents(文件) will be ready before you leave.
◆Applicants will teach their first language only.
◆Excellent teacher training programs.
If you are young with a university degree and are willing to experience different cultures,apply now.Experience in teaching is an advantage but not specially required.Knowledge of the Japanese language is not necessary but good English skills and practical computer knowledge are basic requirements.
Apply with C.V.and send letter to:
NOVA France,Mr.Swampy (IHT 3/2)
34,Bd.Haussmann,75009Paris,France
Fax:33148014804
Or visit our website:www.teachjp.com
The manager expects to meet and talk with successful applicants in Paris in June and July.

29.What is the purpose of the text?B
A.To introduce a language school in Japan.
B.To hire language teachers to work in Japan.
C.To describe working conditions in Japan.
D.To make clear the requirements for Japanese teachers.
30.We know from the text that those who are going to Japan willD.
A.teach English only in Osaka        
B.receive a degree from a university
C.have free accommodation    
D.get trained for the job
31.Before going to Japan,you needA.
A.to see the manager of NOVA France
B.To take some computer courses
C.to write a letter to JapanD
D.to find a place to live
32.If you want to work in Japan,you shouldB..
A.have some working experience
B.know how to use computers
C.present good teaching plans
D.speak several languages.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

7.假如你是李华,在暑假里,Tom 邀请你到他海边的家里度假.期间,Tom 一家对你很好,不仅陪你玩,还给你买了许多好吃的,这给你留下了深刻的印象.开学后,你为了表达感意,给Tom一家寄去了一封感谢信.
注意:1.感谢信的内容,除要求的内容外还可以适当发挥;
2.词数100左右.
                                                                  
Yours
LiHua.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

14.
21.What is the purpose of this letter?C.
A.To apologize.
B.To ask for a raise.
C.To quit a job.
D.To express thanks.
22.Why did Susan accept the job at Let's Learn English Inc.?C.
A.It is more interesting.
B.It provides more money.
C.It is less demanding.
D.It offers free night classes.
23、What suggestion does Susan make to Formosa News?B.
A.Offer classes for employees.
B.Hire an assistant for the new editor.
C.Reduce employees'working hours.
D.Increase the pay for the new editor.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.Masha,a hostess on a Chinese TV program,could not forget those _______moments when she first arrived in China,_______ about Chinese culture.(  )
A.embarrassing,confusingB.embarrassed,confusing
C.embarrassing,confusedD.embarrassed,confused

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

15.Shemanaged to (设法做成) persuade her father to give up smoking.

查看答案和解析>>

同步练习册答案