精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】Music is magic! Music speaks louder than words and it is a “language” that the whole world can understand. A piece of music can produce a response in the heart and mind. Like feeling an electrical current or receiving a personal radio signal, music has a spiritual effect on a person. Different kinds of music influence people in different ways.

I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up. Maybe young people today cannot understand the influence of the Beatles when they exploded across America. Their influence changed the way we dressed, looked, acted and spoke... even our culture. The Beatles arrived in America from the UK just under three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression. And the freshness and lively spirit of the Beatles was exactly what the country needed to refresh itself.

Music links the heart of the hearer with that of the composer. This means that it mixes the spirit of the composer with your spirit when you listen to it. And the music can take your spirit out of your body and transport you into another world. Music has a great way of touching people. Music can make you laugh, cry or shout. It's also a great source of inspiration.

Try this one day and notice what happens: make yourself a cup of tea, sit on your sofa and play one of your favorite songs. Close your eyes, and soon you'll find yourself creating vivid mental images—matching the music that you are listening to.

【1】Music has magical power because it ________.

A. is a kind of language

B. can be played much louder than words

C. receives a personal radio signal

D. can influence a person's spirit

【2】One can learn from the second paragraph that the Beatles ________.

A. were the biggest band in American history

B. are not accepted by modern American people

C. appeared at a special time in American politics

D. represented the roots of American culture

【3】One will do all of the following while listening to music EXCEPT ________.

A. feeling very refreshed

B. having emotional changes

C. painting some vivid pictures

D. feeling inspired by the composer

【4】It can be inferred from the passage that the author ________.

A. has been influenced by the Beatles

B. enjoys drinking tea in his spare time

C. admires President John Kennedy very much

D. likes to match his own feeling with that of the composer

【答案】

【1】D

【2】C

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:本文讲述了音乐的魔力,音乐带给作者的影响

【1】D 细节理解题。根据文章第一段倒数第二句中music has a spiritual effect on a person.音乐对人的精神有影响)可知,选D。

【2】C 细节理解题。根据文章第二段倒数第二句The Beatles arrived in America from the UK just under three months after the assassination(暗杀) of President John Kennedy, which had put America into a great depression.可知The Beatles出现在美国政治一个特殊的时期——美国总统肯尼迪被杀。故选C。

【3】C 推理判断题。根据第二段最后一句And the freshness and lively spirit of the Beatles was exactly what the country needed to refresh itself. 使人们感到要更新自己;第三段最后两句Music has a great way of touching people. 音乐有一种伟大的感人的方式Music can make you laugh, cry or shout. It's also a great source of inspiration. 它也是一种精神鼓励的源头。排除ABD选C。

【4】A 推理判断题。根据第二段第一、二句I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up.我一生都在听音乐。当我12岁的时候,the Beatles来到美国,我的整个世界打开了。)可知,作者也被the Beatles影响。故选A。

【学法指导】

推理判断题要求在理解原文表面文字信息的基础上,做出一定的推理判断,从而得到文章的隐含意义和深层意义。推理判断题所涉及的内容可能是文中的某一句话,也可能是某几句话,所以,推理题的答案只能是根据原文表面文字信息一步推出的答案:即对原文某一句话或某几句话所作的同义改写或综合。推理判断题的题干中通常含infer,suggest,imply,concludeindicate等标志性词语。这种题型主要包括细节判断题、态度观点推断题、写作意图推断题、文章出处判断题和猜测想象推断题。比如第31小题,A推理判断题。根据第二段第一、二句I have listened to music all my life. When I was twelve years old, the Beatles came to America and my whole world opened up.我一生都在听音乐。当我12岁的时候,the Beatles来到美国,我的整个世界打开了。),所以作者也被影响。故选A。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】A Language Programme for Teenagers

Welcome to Teenagers Abroad! We invite you to join us on an amazing journey of language learning.

Our Courses

Regardless of your choice of course, you’ll develop your language ability both quickly and effectively.

Our Standard Course guarantees a significant increase in your confidence in a foreign language, with focused teaching in all 4 skill areas----speaking, listening, reading and writing.

Our Intensive Course builds on our Standard Course, with 10 additional lessons per week, guaranteeing the fastest possible language learning (see table below).

Course Type

Days

Number of Lesson

Course Timetable

Standard Course

MonFri

20 lessons

9:00---12:30

Intensive Course

MonFri

20 lessons

9:00---12:30

10 lessons

13:00---14:30

Evaluation

Students are placed into classes according to their current language skills. The majority of them take on online language test before starting their programme. However, if this is not available, students sit the exam on the first Monday of their course.

Learning materials are provided to students throughout their course, and there will never be more than 15 participants in each class.

Arrivals and Transfer

Our programme offers the full package—students are take good care of from the start through to the very end. They are collected from the airport upon arrival and brought to their accommodation in comfort. We require the student’s full details at least 4 weeks in advance.

Meals/Allergies(过敏)/Special Dietary Requirements

Students are provided with breakfast, dinner and either a cooked or packed lunch(which consists of a sandwich, a drink and a dessert). Snacks outside of mealtimes may be purchased by the student individually.

We ask that you let us know of any allergies or dietary requirements as well as information about any medicines you take. Depending on the type of allergies and/ or dietary requirements, an extra charge may be made for providing special food.

1How does Intensive Course differ from Standard Course?

A. It is less effective. B. It focuses on speaking.

C. It includes extra lessons. D. It give you confidence

2When can a student attend Standard Course?

A. 13:00-14:30 Monday. B. 9:00-12:30 Tuesday

C. 13:00-14:30 Friday. D. 9:00-12:30 Saturday.

3Before starting their programme, students are expected to _____.

A. take a language test

B. have an online interview

C. prepare learning materials

D. report their language levels

4With the full package, the programme organizer is supposed to_____.

A. inform students of their full flight details

B. look after students throughout the programme

C. offer students free sightseeing trips

D. collect students’ luggage in advance

5Which of the following may require an extra payment?

A. Cooked dinner. B. Mealtime dessert.

C. Packed lunch. D. Special diet.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你校摄影俱乐部(photography club)将举办国际中学摄影展。请给你的英国朋友Peter写封信。请他提供作品。信的内容包括:

1.主题:环境保护;

2.展览时间;

3.投稿邮箱:intlphotoshow@gmschool.com.

注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

3.提示:国际中学摄影展:an International High School Students Photography Show

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Despite the fact that his words often fail to ________ when he sings, Jay Zhou has a very large number of fans in the mainland.

A. get through B. get out

C. get across D. get over

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Without my parents’ encouragement and support, I definitely ______ where I am today.

A. wasn’t B. hadn’t been

C. wouldn’t be D. wouldn’t have been

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Developed from ideas by Confucius during the Spring and Autumn Period,Confucianism(儒家思想)is a philosophical and ethical(道德的)system which has become an1(influence) part of Chinese culture.

Confucianism was first set up by Confucius.And later it2(develop) by philosophers,including Mencius, Dong Zhongshun,Wang Yangming and others.After Confucianism gained a supreme(至高的)position in the Han dynasty more than 2,000 years ago,3influence went into all walks of life and all streams of thought in Chinese society for the generations to come.Its junzi philosophy has become4standard of many Chinese people.

Confucianism means a lot not only to China,but also to the world .Today,mottos from Confucianism5(be) frequently used by foreign officials in their6(speech) or talks.People around the globe can have access 7 Confucius ideas in Confucius Institutes(孔子学院)and Chinese Culture Centers abroad. The institutes and centers serve as non-profit public institutions8(help) foreigners better understand China through language teaching and culture introduction.

Today,China has9(successful) opened 465 Confucius Institutes in 123 countries and regions.There are also 713 Confucius Classrooms operating in middle and primary schools.Chinese Culture Center are introducing China by opening training classes,building libraries,and10(hold) cultural activities.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定你是李华,你从市博物馆网站得知博物馆正在招募兼职英语讲解员(interpreter)。请你根据以下提示,给博物馆负责人Mr.Liu写一封英文自荐信:

1.英语水平;

2.历史知识;

3.其他优势。

注意:1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

Dear Mr.Liu,

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________

Yours,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读理解。

Chinese tourists prefer hotels and restaurants that offer free Wi-Fi when traveling abroad. Most Chinese tourists instantly update their social networks using their mobile phones. They send photos and short videos to friends and family when traveling abroad.

About 10 percent of outbound(出境的)Chinese tourists get expensive marring charges(漫游费)by using 3G-powered smart phones. About 90 percent of Chinese travelers consider Wi-Fi indispensable when traveling abroad They often use phone apps to create travel routes and book hotels, which requires large data flows that can be expensive without Wi-Fi

But free Wi-Fi is not always available, even in regions with advanced telecnrnmunicationssuch as the United States and Europe. Portable Wi-Fi costs 15 -50 yuan a daydepending on the country. Ifs cheaper in South Korea,Japan and Thailand. The Wi-Fi services increase rapidly thanks to reasonable pricing and smooth surfing

Thus, a growing number of travel agencies begin to offer increasingly diverse Wi-Fi services. A travel website Ctrip leases Wi-Fi transmitters that offer unlimited data for about 20 yuan a day on average in more than 100 countries. It plans to make mobile Wi-Fi an important part of its business model. Another travel website Tumiu also launched a Wi-Fi phone service in 2013. More than 100, 000 people used the service in 2014.

More than 100 million Chinese went abroad last year, and the 10 percent who used Wi-Fi services spent an average of 150 youn, and it’s expected to grow largely. But the business may become out of date in five to eight years, for more locations am offering free Wi-Fi. 1n the meantime, it is reported that more for-profit models should be introduced and offer more services for outbound travelers in the future

【1】Why do Chinese travelers prefer hotels and restaurants with free Wi-Fi when traveling abroad?

A. They want to have their phones updated.

B. They are fond of using phone apps to create their travel routes.

C. They prefer to experience the Wi-Fi service in different countries

D. They'd like to share what they have seen with their friends and family

【2】What does the underlined word "indispensable" mean in Paragraph 2?

A. Necessary. B. Useless.

C. Expensive. D. Amazing.

【3】What can be inferred from the passage

A. Travel websites will stop offering free Wi-Fi services to travelers.

B. Travel website Tuniu intended to compete with Ctrip and launched its Wi-Fi phone service

C. The portable Wi-Fi costs less when traveling in some Asian countries than in European countries

D. The demand for Wi-Fi transmitters is growing in pace with 3G-smartphones.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。

My deskmate admires my fluent English very much and I usually feel 【1】(encourage) by his compliments.

One day, when we learned the new word “eccentric” in class , we 【2】(ask) to make a sentence with it. I volunteered to do_【3】 by saying “My deskmate is an eccentric boy【4】clothes never fit him.” 【5】 (hear) this, the whole classburst into【6】 (laugh) and my deskmate’s face turned red. 【7】_class, I learned from the teacher that my deskmate would have dropped 【8】 of school if he hadn’t been helped by others. My mindless words must【9】(hurt) him deeply.

Not until then did I realize words could be 【10】 (power) in both positive and negative ways. We should avoid hurting others if we can’t always be encouraging when we speak.

查看答案和解析>>

同步练习册答案