精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
14.Every Hero Has a Story!Join us for our summer reading kick-off (开始) event on Saturday,June 25 from 3 pm to 4 pm in the Woodbury Room of the Jones Library.Register for summer reading club and pick up your reading club bag.Then you'll have the chance to meet a superhero!Join us for these fun and special events in the summer reading club!
Saturday,July 9,from 3 pm to 4:30 pm--Make a Mask
•Pre-registration encouraged!Stop by the Kids'Room to register.
•For ages 4 & up.
Sunday,July 17,from 10:30 am to 11:30 am--Drawing Superheroes
•Pre-registration required--space is limited!Stop by the Kids'Room to register.
•For ages 6-10.
Wednesday,July 20,from 3 pm to 4 pm--Local Heroes:Firefighters
•Come to meet a local hero from the fire department!
•All ages are welcome!
Monday,July 25,from 2 pm to 4 pm--Hit the Big Screen
•See a fun film-Big Hero 6 in the Woodbury Room.
•All ages are welcome.
Tuesday,August 2,at 3 pm--The Summer Reading Club Party
•Meet a superhero and get food,fun,and prizes!
•All ages are welcome.
21.What can we learn about the kick-off event from the passage?C
A.It'll last two hours.
B.It'll take place on a weekday.
C.It'll be held at the Jones Library.
D.It'll invite superheroes to chat with kids.
22.Which event can you join in if you're free only in the morning?B
A.Make a Mask.
B.Drawing Superheroes.
C.Local Heroes:Firefighters.
D.The Summer Reading Club Party.
23.The passage is written toA
A.advertise a reading club
B.tell about the latest films
C.introduce a public library
D.encourage kids to read more.

分析 本文主要介绍一个读书俱乐部的各种活动及具体的活动时间.

解答 21--23 CBA
21.C 细节理解题.根据第一段Every Hero Has a Story!Join us for our summer reading kick-off (开始) event on Saturday,June 25 from 3 pm to 4 pm in the Woodbury Room of the Jones Library可知,排除A、B项;再根据Then you'll have the chance to meet a superhero可知,排除D项,只有C项正确.故选C.
22.B 细节题解题.在这四个活动中,只有Drawing Superheroes在上午进行.故选B.
23.A 推理判断题.根据文章第一段内容可知,本文在为一个读书俱乐部在打广告.故选A.

点评 人物故事类阅读理解文章是高考英语常考材料之一.这类文章一般可分为人物传记和短篇故事两类.这两类阅读材料一般较长,即词数多,而且命题也较多,特别是推理判断题和事实细节题多.在做此类阅读理解题时往往是材料看得懂,题目不好做的感觉.因此,在阅读材料时要重点放在事情发展的过程和结果上,注意把握事件的发展进程及人物之间的关系,细节与主题的关系,用以说明人物性格特点的事实、作者的态度等,这些内容往往是推理判断题的命题点.至于事实细节题的解答,同学们切忌想当然或者凭印象,一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确选择.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

4.Henry set up a club for football fans,to which he invited all his friends.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

5.From ancient times,people have always asked the question:what is the essence of our life?Well,in my opinion,life is a journey which (61)is(be) full of beautiful flowers and big stones.
Since we were born,we have been destined(注定) to experience happiness and sufferings in our whole life.Many great men have said human beings are equal.However,Aristotle didn't think so.He said some men were born for slavery and others for(62)ruling(rule) others.As to these two opposite view points,I agree with the first and believe we should make (63)our efforts to make our life(64)meaningful(meaning).
When I was 8years old,I started to go to school with my cousin,(65)who did well in study in our class.On the contrary,my ability to study was not as good as his,so I was (66)confused(confuse) and disappointed with myself.At home,I chatted with my mother.She told me it was normal for me (67)to come(come) across difficulties in studies(68)and that I should try to find good learning methods that were suitable for me.
Then I began to have classes and do homework carefully,so I succeeded in my study and I (69)was admitted(admit) to the famous YaleUniversity at last.(70)In conclusion,challenges and difficulties are like big stones in our life,and we should overcome them with confidence and hard work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

2.他站在新建的房子的窗边,从那他将公园的景色尽收眼底.
He stood at the window of hisnewlybuilt housefromwherehe got a good view of the park.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

9.虽然我国已于2011年5月1日颁布了室内公共场所全面禁烟的法令,但由于种种原因,室内公共场所全面禁烟仍难以实现.请你就以下要点用英语写一篇英语短文,简要说明这一情况.
1.指出现状(仍有大批人在室内公共场所吸烟);
2.分析原因(宣传不够、对吸烟者惩罚不重等);
3.你的看法.
注意:1.词数100左右;
      2.可适当增加细节,以使行文连贯;
      3.开头已给出,但不计入总词数.
     I am happy to see that China put a ban on indoor public smoking on May 1st,2011.               .

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

19.你读过那本被认为是最适合青少年的书吗?(定语从句; refer的短语)Have you read the book which is referred to as the most suitable for teenagers?.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:填空题

6.There is plenty of evidence(证据)that smoking is very harmful to people's health.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Most people know that Marie Curie(居里夫人)was the first woman to win the Nobel Prize,and the first person to win it twice.However,few people know that she was also the mother of a Nobel Prize winner.
Born in September,1897,Irene Curie was the first of the Curies'two daughters.Along with nine other children whose parents were also famous scholars,Irene studied in their own school,and her mother was one of the teachers.She finished her high school education at the College of Sevigne in Paris.
Irene entered the University of Paris in 1914to prepare for a degree in mathematics and physics.When World War I began,Irene went to help her mother,who was using X-ray facilities(设备)to help save the lives of wounded soldiers.Irene continued the work by developing X-ray facilities in military(军队)hospitals in France and Belgium.Her services were recognized in the form of a Military's Medal by the French government.In 1918,Irene became her mother's assistant at the Curie Institute.In December 1924,Frederic Joliot joined the Institute,and Irene taught him the techniques required for his work.They soon fell in love and were married in 1926.Their daughter Helene was born in 1927and their son Pierre five years later.
Like her mother,Irene combined family and career.Like her mother,Irene was awarded a Nobel Prize,along with her husband,in 1935.Unfortunately,also like her mother,she developed leukemia (白血病) because of her work with radioactivity(辐射能).Irene Joliet Curie died from leukemia on March 17,1956.

28.Why was Irene Curie awarded a Military Medal?B
A.Because she received a degree in mathematics.
B.Because she contributed to saving the wounded.
C.Because she won the Nobel Prize with Frederic.
D.Because she worked as a helper to her mother.
29.Where did Irene Curie meet her husband Frederic Joliet?A
A.At the Curie Institute.
B.At the University of Paris.
C.At a military hospital.
D.At the College of Sevigne.
30.In which of the following aspects(方面)was Irene Curie different from her mother?C
A.Irene worked with radioactivity.
B.Irene combined family and career.
C.Irene won the Nobel Prize once     
D.Irene died from leukemia.
31.The passage mainly talks aboutD.
A.Marie Curie's achievements         
B.Marie Curie's family life
C.Irene Curie and her husband         
D.Irene Curie's career and achievements.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

4.________ is obviously right is to give all children equal opportunities to develop their special gift.(  )
A.WhichB.AsC.ThatD.What

查看答案和解析>>

同步练习册答案