【题目】Close your eyes for a minute and imagine what life would be like if you had a hundred dollars less.Also imagine what it would be like spending the rest of your life with your eyes closed.Imagine having to read this page,not with your eyes but with your fingertips.
With existing medical knowledge and skills,twothirds of the world's 42 million blind should not have to suffer.Unfortunately,rich countries possess most of this knowledge,while developing countries do not.
ORBIS is an international nonprofit organization which operates the world's only flying teaching eye hospital.ORBIS intends to help fight blindness worldwide.Inside a DC8 aircraft,there is a fullyequipped teaching hospital with television studio and classroom.Doctors are taught the latest techniques of bringing sight back to people here.Project ORBIS also aims at promoting peaceful cooperation(合作) among countries.
ORBIS tries to help developing countries by providing training during threeweek medical programs.ORBIS has taught sightsaving techniques to over 35,000 doctors and nurses,who continue to cure tens of thousands of blind people every year.ORBIS has conducted 17 plane programs in China so far.For the seven to ten million blind in China,ORBIS is planning to do more for them.At the moment an ORBIS team is working on a longterm plan to develop a training center and to provide eye care services to Shanxi Province.ORBIS needs your help to continue their work and free people from blindness.
For just US $38,you can help one person see;for $380 you can bring sight to 10 people;$1,300 helps teach a doctor new skills;and for $13,000 you can provide a training program for a group of doctors who can make thousands of blind people see again.Your money can open their eyes to the world.Please help ORBIS improve the quality of life for so many people less fortunate than ourselves.
【1】The first paragraph is intended to ________.
A. introduce a new way of reading
B. advise the public to lead a simple life
C. direct the public's attention to the blind
D. encourage the public to use imagination
【2】What do we learn about existing medical knowledge and skills in the world?
A. They are adequate.
B. They have not been updated.
C. They are not equally distributed.
D. They have benefited most of the blind.
【3】ORBIS aims to help the blind by ________.
A. teaching medical students
B. training doctors and nurses
C. running flying hospitals globally
D. setting up nonprofit organizations
【4】What does the author try to do in the last paragraph?
A. Appeal for donations.
B. Make an advertisement.
C. Promote training programs.
D. Show sympathy for the blind.
【答案】
【1】C
【2】C
【3】B
【4】A
【解析】本文主要介绍了世界盲人多达4千万,为了使贫富国家获得均等的医疗知识和技术,ORBIS组织举办flying teaching eye hospital,并且为之做了许多贡献。要让这个教学机构发挥更大作用,需要大家的共同努力。
【1】C
写作意图题。该段在三句话中连续用了三个imagine.。尤其后两句要读者想象一下:闭着眼睛度过余生将会怎样;用指尖不用眼睛阅读此文又会怎样。作者的意图显然要大家体会一下盲人生活,从而引起读者阅读下文话题的兴趣。故选C.
【2】C
细节理解题。文章第二段Unfortunately, rich countries posses most of this knowledge, while developing countries do not.可知,显然现有的医疗知识和技巧的分配是不均匀的。故选C.
【3】B
细节理解题。根据第四段ORBIS has taught sight saving techniques to over 35,000 doctors and nurses,who continue to cure tens of thousands of blind people every year.可知,ORBIS是想通过训练医生和护士来帮助盲人恢复视力。故选B.
【4】A
推理判断题。作者在最后一段中连续列举了US$38/$380/ $1,300分别可以为盲人恢复视力做些什么。然后在段尾提出协助ORBIS 组织改善盲人境遇的请求。作者显然在向读者呼吁捐款。故选A.
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】 A person who has slept well will have a clear mind and work efficiently in the daytime
______ people with sleep disorders find it difficult to concentrate during the day.
A. unless B. while
C. if D. until
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】近日,随着《中国足球改革总体方案》的出台,“足球进校园”已成为社会热议的话题。假设你是张涛,你的好友王明想加入校足球队,但是他的父亲认为踢足球会影响学习。请你根据以下提示给王明的父亲写一封信,帮助王明说服他的父亲。
关键词提示:goodfor health; serious about; more confident; encourage him; team effort;communicate… with; make more friends; decide by himself
注意:1.文中应包含所有提供的信息,并进行适当拓展;
2.词数:80—100(给出的文章开头供选择使用,不计入总词数)。
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】阅读理解。
Elizabeth Mitchell’s new “Liberty’s Torch” is the fascinating story of how the Statue of Liberty came to be. The Statue of Liberty’s rough history is explored in “Liberty’s Torch”.
Frederic Auguste Bartholdi is an all-but-forgotten figure in American history. He was, however, responsible for one of the most enduring symbols of the United States: the Statue of Liberty. A Frenchman from Alsace, he designed and built the Statue of Liberty which stood on Bedloe’s Island in New York Harbor. How this statue came to be is the fascinating subject of Elizabeth Michell’s new book “Liberty’s Torch”.
The power of Mitchell’s narrative is convincing(令人信服的). We recognize the Statue of Liberty now as a symbol of hope and opportunity for a nation of immigrants. At the time, though, people could not see that-nor did they even imagine that. Instead, the construction of the statue was born of one man’s desire to set up a great monument.
For this reason, perhaps, “Liberty’s Torch” relies on Bartholdi as the connecting thread. Bartholdi went to Egypt to make photographic copies of the main monuments. On the boat, Bartholdi met and began a lifelong relationship with Ferdinand de Lesseps, the man who would build the Suez Canal. Maybe it was this friendship, or maybe it was seeing Egypt’s huge monuments, but finally the trip inspired Bartholdi’s dream to create the largest statue ever built. Failure to bring this to completion in Egypt, followed by his exile (流放) from Paris, led Bartholdi to sail to America.
By explaining the Statue of Liberty’s hard history and showing Bartholdi’s brave spirit, Mitchell has done a great service.
【1】It can be inferred from the text that ________.
A. American people have never forgotten Frederic August Bartholdi
B. the Statue of Liberty wasn’t originally regarded as a symbol of hope
C. Bartholdi finished the Suez Canal
D. Bartholdi was a famous architect from Egypt.
【2】What was the main reason for Bartholdi to build the Statue of Liberty?
A. To finish his education in the arts.
B. To mark his friendship with Ferdinand.
C. To create something better than Egyptian monuments.
D. To achieve his dream to create the largest statue.
【3】What type of writing is the passage?
A. A travel guide. B. A book review
C. An announcement D. An architecture report.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假如你是班长李华, 你的笔友Paul来邮件询问你班同学开展“低碳生活”的活动情况. 请根据下列要点用英语给他回复邮件。
1. 节约 (水、电、纸);
2. 分类回收垃圾;
3. 低碳交通。
参考词汇:低碳生活: low-carbon lifestyle
注意:1. 词数100左右。
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
3. 开头和结尾已为你写好,不计入总词数。
Dear Paul,
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
Sincerely
Li Hua
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】It's a Saturday morning,and I am eager to fly away.My husband and I will meet up with our son on the other side of the country to learn and explore together.Sitting now at the airport gate,my husband wanders away to stretch his legs.Moments later,he returns and whispers in my ear.I rise and follow him around the comer toward a large window facing the landing area.
On the road,Marines stand straight and the plane door is open.A white hearse(灵车)is parked nearby.A man and a soldier stand on either side of a woman,supporting her and waiting for what is to come.Airport personnel stand in reverent stillness.A few people place their hands over their hearts,as I have done.We're joined in witness,sending respect to an honorable soldier whose name we'll never know.
The woman looks heartbroken.She cries,knowing she will never hear "Mom”from her son. She'll never feel his tender embrace or enjoy his sweet peck on her cheeks.Another man's face is twisted because of the grief.His son,the tiny boy he no doubt wrestled playfully,the teen he probably taught to drive,and the son he stood so proudly by,now lives only in his memory.
Those behind the glass stay silent,reflecting on this loss,as the family and soldiers leave.Some of us women, with sorrowful expressions,move slowly away,sharing a mother's profound grief Soon,each of us will fly off in planes and return to an ordinary life made extraordinary by this soldier's courage.by this family's sacrifice and by this love shared by all that look out of the window
【1】Why dd the author's husband leave when she was siting at the gate?
A. Because he wanted to meet his son.
B. Because he wanted to feel more comfortable by walking around.
C. Because there was something unusual happening.
D. Because he wanted to enjoy beautiful scenery.
【2】How did the author feel about the scene of the landing area?
A. Sorrowful and respectful. B. Surprised and interested
C. Curious and thrilled. D. Frightened and worried.
【3】What can we infer from the passage?
A. The author came to the airport in order to attend the ceremony.
B. The honorable soldier liked wrestling as a boy.
C. The author thought highly of the soldier and his family
D. The people at the airport all in deep sorrow due to the incident.
【4】What is the best title for the passage?
A. I saw heartbroken parents at the airport.
B. Soldier's courage moved us at the airport
C. Showing respect to an honorable soldier.
D. A fallen soldier reunited with his family.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】Tips on buying outdoor solar lights(太阳能灯)
As solar lighting is becoming useful for homes,many different such outdoor lights can now be found in supermarkets.Here are some helpful tips for customers.
Does your area receive enough direct lighting?
【1】So you shouldn't even give it a thought if you live in an area that doesn't get much sunlight.These lights need direct sunlight,or they just won't work very well.【2】
The expensive one usually means good quality Choosing the cheapest ones will result in many problems.For once,it's best to buy more expensive lights of high quality.【3】At least you should know the difference between a $10 light and a $45 light.
Buy lights that require less installation(安装)
Most solar lights are simply driven into the ground.Therefore.you shouldn't deal with the difficulty in installing a system that involves anything more than that.【4】You don't need to buy lights that require half an hour each to plant into the ground because that's just a waste of time.
Make sure the lights can store enough energy.
Different solar lights can store different amounts of energy【5】Therefore,you should choose lights that are able to store enough energy to last for a few hours or more,at least those that will last from nightfall throughout most of the night and part of the morning.
A.They should take a few minutes each to get into the ground
B.Without sunlight,solar lighting is useless.
C.It means some will stay lit longer than the others
D.Buy many solar lights instead of just one or two.
E.Choose something a bit more expensive for once.
F.That doesn't mean you have to spend all your money.
G.Solar lights are becoming more and more popular.
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】
【1】accuse … of___________________
【2】be eager to___________________
【3】a variety of___________________
【4】ahead of___________________
【5】speed up___________________
【6】集中;全神贯注于___________________
【7】榨出;挤出___________________
【8】申请___________________
【9】区别对待;有影响;起作用___________________
【10】依赖;依靠___________________
查看答案和解析>>
科目:高中英语 来源: 题型:
【题目】假设你叫李华,今年18岁,想利用暑期打工,你在英文报纸上看到了咖啡厅的招聘广告。请根据下面的广告写一封求职信。
TEMPORARY JOB OFFER
Age 18-24
To work in busy center café.
Must enjoy working with people.
Previous experience necessary.
Good pay.
Tel. 01 222 643
注意:
1. 词数100左右;
2. 可以适当增加细节;
3. 开头和结尾已给出。
Dear Sir,
_________________________________________________________________________________________
______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Yours sincerely,
Li Hua
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com