精英家教网 > 高中英语 > 题目详情
4.For Juan Manuel Pineda,it was a long way to succeed.
    His story began in El Salvador,where he was born with something wrong with his mouth.He had great difficulty in speaking.At age 2,his family's home burned down.Pineda was injured,and his legs needed to be cut.His mother died when he was 8,and he spent years on the streets before he was taken in by an orphanage(孤儿院).
Finally,at the orphanage,Pineda began to receive support and encouragement.He taught himself to play the guitar.He began to perform with other musicians.Then the group went to Chicago,where Pineda,then 18,caught the attention of many people,who wondered what they could do to help him.
Shriners Hospitals offered him free medical care.A group called the Mulliganeers agreed to pay for Pineda's flights to and from El Salvador.
    When he was in the hospital,Pineda began writing music,and wondered if he might be able to record his own album.Soon with the help of a musician,"The Sound of Gratitude(感激)",was born.On October 15th,Pineda went to a Chicago club to play his new songs to strangers,and to the friends who had helped him come so far.
Pineda was amazed that he had come into such a good luck,after having so many years of hardship."We have a saying in El Salvador,‘Suffer first,then enjoy.'I guess that's what's happening,"he said.
25.What happened to Pineda after the fire?C
A.He couldn't hear.
B.He couldn't see.
C.He couldn't walk.
D.He couldn't speak.
26.When did Pineda learn to play the guitar?D
A.When he was two years old.
B.When he was eight years old.
C.When he was ten years old.
D.When he was in the orphanage.
27.Why did Pineda go to a Chicago club to play his new songs?A
A.To express thanks.
B.To make some money.
C.To help poor people.
D.To learn singing skills.
28.What could be the best title of the passage?C
A.Good Beginning,Half Done     
B.Practice Makes Perfect
C.Suffer First,Then Enjoy         
D.Every Little Thing Helps.

分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了皮内达自幼多灾多难,不仅有语言障碍还失去了双腿以及父母,然而他凭借自己在音乐界闯出了一片天,告诉我们人生应该是先苦后甜的.

解答 25.C.细节理解题.根据文章第二段"his family's home burned down.Pineda was injured,and his legs needed to be cut"可知皮内达受伤了,他的腿需要被削减;故选C.
26.D.细节理解题.根据文章第三段第一行"Finally,at the orphanage,Pineda began to receive support and encouragement"最后,在孤儿院,皮内达开始得到支持和鼓励.他自学弹吉他,可知他是在孤儿院学的吉他;故选D.
27.A.细节理解题.根据文章第五段"Pineda went to a Chicago club to play his new songs to strangers,and to the friends who had helped him come so far"可知皮内达去芝加哥俱乐部玩他的新歌曲是为了向帮助过他的人表示感谢;故选A.
28.C.主旨大意题.根据文章最后一段的内容"Suffer first,then enjoy."可知作者主要想告诉我们人生应该是先苦后乐的;故选C.

点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

14.A.Writing a report.
B.Doing a project.
C.Travelling on business.
D.Contacting customers.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

15.听下面一段对话,回答第6至7两道小题.
6.What is the woman doing?
A.Seeing a doctor.
B.Doing a survey.
C.Making an appointment.
7.How does the man keep fit?
A.By eating a healthy diet.
B.By taking enough sleep.
C.By riding the bike to work.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

12.What will the weather probably be like over the weekend?
A.Rainy.    B.Sunny.    C.Snowy.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

19.What will Celia do?
A.Find a player.B.Watch a game.C.Play basketball.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:短文改错

9.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文.文中共有10处语言错误,每句中最多有两处.每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改.
    增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词.
    删除:把多余的词用斜线(\)画掉.
    修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词.
    注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
          2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分.
       I am always very interested in the traveling.My reasons are quite simply and clear.If someone is not satisfied with my opinion,I shall be greatly surprising at his way of thinking.On the one hand,traveling increase our knowledge of the world.Only by travel can we visit local places of interest,listen to the story about the places and have a taste of different local foods.On the other hand,traveling is very good to our health.While we are traveling,we can breathe fresh air or exercise our bodies as well.Usually,people are often traveling are in good health.In a word,I sincerely hope everybody will grasp as much opportunities as possible to travel.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:听力题

16.听第8段材料,回答第10至12题.
10.What did the woman do during the weekend?
A.She had dinner in a restaurant.
B.She watched a movie in a cinema.
C.She celebrated her mother's birthday.
11.What does the woman think of the movie?
A.Boring.B.Interesting.C.Confusing.
12.What do the speakers plan to do on Saturday?
A.Buy a birthday present.
B.Visit some friends.
C.Hold a party.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:书面表达

13.5月20日是中国学生营养日.某中学生英文报为此开展征文比赛活动,请根据以下要点写一篇征文,谈谈你对中国肥胖儿童现象的看法和建议.
        内容要点:
1.描述现状:中国肥胖儿童1200多万;
2.说明理由:常吃快餐,缺少锻炼;
3.提出建议…
注意:1.可根据内容要点适当发挥,但不要逐条翻译;2.词数120左右.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:选择题

14.A British club ________ high school students to go on a __________ tour of places where there are lost Civilizations.(  )
A.arranged; cultureB.arranged for; culture
C.arranged; culturalD.arranged for; cultural

查看答案和解析>>

同步练习册答案