精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】 The Commonwealth games have meant that the eyes of the world have been focused on our fair city-Melbourne. And it would look pretty good, wouldn't it? And what better way to regain our title as world's most livable city? I'm told that we recently lost the right to say this to foreign friends proudly when the international list was re-examined and we slipped to the fourth place.

It's hard to see how Melbourne could have lost its crown (桂冠) when you look at what it has to offer. 24 hours Coles, free transport for drunks on New Year's Eve, a new freeway, it's all here.

The first focus for the international press will obviously be the endless stadiums dotted around the city. But as well as being full every other weekend, these great places often play host to slightly older kids. At Rod Laver, even the olds get a look-in as the Christian evangelical (教会的) road show rolls into town once a year for a night of stadium worship (崇拜).

Another pleasure Melbourne enjoys is that it's very easy to get around. There's a bit of a squeeze during rush hour for sure, but nothing like Bangkok, where the journey home can take longer than growing a beard and parking is barely distinguishable from the drive itself. Driving here is a piece of cake. It must be because the wise people who hand out the taxis seem to actively encourage a career behind the wheel within 24 hours of landing in the country as an educational tool for getting to know the city. No slowing down for learning bends, just go, go, go!

As for the social life, with over 40 million bars in Melbourne's CBD alone, we have plenty of places for spectators to celebrate national victory, making this town as good as any and it happens 24 hours a day, 7 days a week.

Unfortunately, the athletes themselves don't get to smell the roses to the same degree. But the rest of the world will know that this is the place to be. The most livable city in the world. By far the easiest place on earth to cheat death, which is essentially what we're talking about.

1In Paragraph 1 and 2 the author is wondering ________________.

A.how Melbourne has fallen behind

B.when the international list was re-examined

C.what they should do to regain the world's focus

D.whether Melbourne can offer greater convenience

2What does the author mainly want to show in the passage?

A.The casual life styles of Melbourne.

B.The competitive advantages of Melbourne.

C.The various social activities in Melbourne.

D.The convenient transportation in Melbourne.

3From the underlined sentence, we can infer the athletes __________.

A.have minimum social activities

B.take no interest in the beauty of the city

C.are forbidden to live in the busy city center

D.are unwilling to celebrate the victory publicly

4Which of the following shows the structure of the passage?

CP: Central Point P: Point Sp: Sub-point(次要点) C: Conclusion

A.B.

C.D.

【答案】

1A

2B

3A

4D

【解析】

这是一篇说明文。文章主要提出了对墨尔本丢失了最宜居城市桂冠的质疑,以及从墨尔本城市体育场、交通、社会生活三个方面来说明墨尔本所具有的优势。

1细节理解题。根据第一段最后一句I'm told that we recently lost the right to say this to foreign friends proudly when the international list was re-examined and we slipped to the fourth place. (我听说我们最近失去了向外国朋友自豪地说这句话的权利,因为我们重新审查了国际名单,我们滑落到了第四名)以及第二段第一句It's hard to see how Melbourne could have lost its crown (桂冠) when you look at what it has to offer.(当你看到墨尔本所能提供的东西时,很难想象它是如何丢掉桂冠的)可知,作者好奇为何墨尔本会落后于其他城市,故选A

2推理判断题。根据第一段第三句And what better way to regain our title as world's most livable city? (还有什么更好的方法让我们重新成为世界上最宜居的城市呢?)以及文章第三、四、五段分别介绍了墨尔本的场地优势,交通优势和丰富的社交生活。由此可知,作者主要介绍了墨尔本的竞争优势,故正确答案为B

3推理判断题。根据上一段在说墨尔本丰富的社交生活,紧接着用unfortunately进行转折,所以是在暗示运动员的社交生活非常少。从划线的句子中,我们可以推断出运动员的社会活动很少。故选A

4推理判断题。文章第一、二段作者提出了对墨尔本丢失最宜居城市桂冠的质疑,然后在三、四、五段分别从城市体育场、交通、社会生活三个方面来讲墨尔本具有的三个优势,最后一段中By far the easiest place on earth to cheat death, which is essentially what we're talking about.(到目前为止,这是地球上最容易逃避死亡的地方,这基本上就是我们所说的)对文章进行了总结,故选D

隐含意义推理判断题。这类题的题干中常含有:infer/suggest/imply/conclude/intend/purpose/be likely to等标志性词语。解决这类问题时要理解文章潜在的含义和作者所给的提示。同时,要对文章的含义和作者的暗示作出合理的猜测和推断。如第三小题,根据上一段在说墨尔本丰富的社交生活,紧接着用unfortunately进行转折,所以是在暗示运动员的社交生活非常少。从划线的句子中,我们可以推断出运动员的社会活动很少。故选A

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】His parents died in the strong earthquake, so he was __________ in the SOS Village.

A. grown up B. taken up

C. fed up D. brought up

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Many countries are now setting up national parks __________ animals and plants can be protected.

A. when B. which

C. whose D. where

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 No transportation will be arranged, but participants can _______ the map on the reverse showing the route to the race venue.

A. look through B. refer to

C. take up D. put away

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Leaving a store, I returned to my car only to find I have locked my keys and cell phone inside. The teenager riding his bike learnt about my embarrassed situation. I told him that even if I could call my wife, she wouldn’t bring him the car key because this was our only car. He handed me with his cell phone, “Calling your wife and tell her I’m going to get the key.” “That’s a ten-miles round trip,” I said. But he told me not worry about it. An hour late, he returned with the key. I offered him some money, so he refused, “Let’s just say I needed the exercise.”

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】 Grandma Pugh sized up the baby like a pig at the farmers’ market. There was a pause and then she pronounced. “He’s got nice long legs.” She clapped her hands once in approval. But then she frowned and leaned forward. Everyone waited anxiously. The baby had opened his eyes and was staring up. “But those cross eyes won’t do,” she declared firmly, shaking her head in disappointment.

That had been Freddie Pilcher’s first meeting with Grandma Pugh. Since then, ten years had passed. Much to his grandmother’s satisfaction, she’d been proven right about the boy’s legs. He was a regular beanpole. Grandma Pugh had also been correct about his eyes. Freddie had been wearing glasses to correct his vision since he was two years old. His current pair was thick, and cheap-looking, but at least he could see.

Freddie not only had poor eyesight, but he was also clumsy. He wasn’t good at schoolwork either. But there was one thing that the boy was good at and it was all on account of the length of his legs. He could jump.

Freddie was the best jumper in school. Not only could he leap the furthest but also the highest. At break times, he entertained the little ones by leaping over the school wall into Mrs. Hobson’s garden and then rapidly jumping back. She had been up to see the head teacher several times because somebody had been crushing her vegetables.

It was badgers (), Freddie suggested, when questioned by Miss Harpy—definitely badgers; no doubt about it. His dad had terrible problems with badgers. Only last week he had lost two rows of carrots. Freddie had woken one night and heard them tearing through the garden, a whole herd of them. They rooted up the lawn and dug up the vegetables. Terrible things, badgers. All the other children nodded their heads wisely. There was a moment’s pause in Class Three as everyone thought about the dreadful damage that badgers could do.

1What do we know about Grandma Pugh?

A.She was present at the birth of baby Freddie.

B.She was unwilling to listen to the ideas of others.

C.She valued physical appearance over all other things.

D.She was a figure of great importance in the family.

2Which of the following best describes Freddie’s physical appearance?

A.B.

C.D.

3Why does Freddie talk about badgers in the final paragraph?

A.To explain the cause of the damage.

B.To warn the class about their danger.

C.To make up an excuse for the cause of the damage.

D.To describe what happened to his father’s garden.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】基础知识考查

1They are both doctors but that is where the ________ends.

2There will be live __________ at the party.

3Many elderly people live in_______.

4An interesting __________ of the city is the old market.

5She was busy finishing her________.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】There is a common saying in China nothing in the world is difficult for one who sets his mind to it.

A. that B. which C. where D. whether

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。作文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧)并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Andrew,

I’d like to invite you take part in the Christmas party in the dining hall. It was the celebration for the Christmas Eve. But you are welcome to make the short speech. After that we will enjoy us. Then we will have a candle light dinner, which are our favorite part. Finally, members of the English club will exchange gift. I am sure it will be a warmly get-together. I would appreciate it if you could join us. The party will start at 6 pm and we’ll meet you at the school gate at 5:50 pm on this evening. We look forward to receive your earliest reply.

查看答案和解析>>

同步练习册答案