精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】The days of having to carry a phone charger everywhere could soon be over. Michigan researchers have revealed a major breakthrough in harvesting energy from human motion. They say it could lead to smartphones powered for a week by the motion of a swipe(重击).

Michigan State University’s low-cost device, known as a nanogenerator, has already been tested. Scientists successfully operated an LCD touch screen, a bank of 20 LED lights and a flexible keyboard, all with a simple touching or pressing motion and without the aid of a battery. The groundbreaking findings, published in the journal Nano Energy, suggest “We’re on the path toward wearable devices powered by human motion,” said Nelson Sepulveda, associate professor of electrical and computer engineering and lead researcher of the project.

“What I foresee, relatively soon, is the capability of not having to charge your cell phone for an entire week, for example, because that energy will be produced by your movement,” said Sepulveda, whose research is funded by the National Science Foundation.

Electrical energy is created when the device is compressed by human motion. The completed device is as thin as a sheet of paper. The device used to power the LED lights was palm-sized, while the device used to power the touch screen was as small as a finger. Advantages such as being lightweight, flexible and low-cost could make it a promising and alternative method in the field of Mechanical-energy harvesting.

The device also becomes more powerful when folded. Sepulveda said, “You can start with a large device, but when you fold it once, and again, and again, it’s much smaller and has more energy. Now it may be small enough to put in a specially made heel of your shoe so it creates power each time your heel strikes the ground.”

Sepulveda and his team are also developing technology that would transmit the power generated by the heel strike to, say, a wireless headset.

1Who is Nelson Sepulveda?

A. The major researcher in the project. B. A professor of engineering.

C. The fund supplier of the research. D. A journalist writing for Nano Energy.

2The underlined word device in the 2nd paragraph is closest in meaning to ________.

A. keyboard B. smartphone C. screen D. machine

3From the passage we know that the nanogenerator ________.

A. becomes more powerful when kept flat

B. has already come into market in the USA

C. is lightweight and flexible though expensive

D. makes it possible to produce power by walking

4The purpose of the passage is to ________.

A. persuade people to buy the device B. bring in a new way to save energy

C. introduce a breakthrough in science D. honor Nelson Sepulveda for his contributions

【答案】

1A

2D

3D

4C

【解析】本文在介绍科学上的一项重大突破。密歇根的研究人员取得了一项重大突破,可从人体动作中收集能量。

1A细节理解题。根据第二段最后一句中said Nelson Sepulveda, associate professor of electrical and computer engineering and lead researcher of the project.可知,Nelson Sepulveda是项目的主要研究者。故选A。

2D词义猜测题根据第二段第一句中known as a nanogenerator, has already been tested(纳米发电器,已通过测试)可知,前文划线部分的意思应该是“机器”,故选D。

3D推理判断题。根据第二段中“We’re on the path toward wearable devices powered by human motion(我们正在走向可穿戴设备,由人体运动驱动)”可知,通过步行来生产动力已变成可能故选D。

4C推理判断题根据文章第一段The days of having to carry a phone charger everywhere could soon be over. Michigan researchers have revealed a major breakthrough in harvesting energy from human motion. They say it could lead to smartphones powered for a week by the motion of a swipe(重击随身携带手机充电器的日子可能即将过去。密歇根的研究人员取得了一项重大突破,可从人体动作中收集能量。研究人员称,从刷手机这一动作中获取的能量足以供智能手机续航一周。)可知,本文在介绍科学上的一项重大突破。故选C。

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】增加:在缺词处加一个漏词符号(∧),并在此符号下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1每处错误及其修改均仅限一词;
2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
My dream school starts at 8:30 a.m. and ends at 3:30 p.m. They are three lessons in the morning and two in the afternoon. We didn't need to do so many homework. Therefore, we have more time with after-school activities. For example, we can do reading for one and a half hour and play sports for one hour every day.
My dream school look like a big garden. There are all kinds of the flowers and trees around the classroom buildings. We can lie on the grass for a rest, or sat by the lake listening music. The teachers here are kind and helpfully. They are not only our teachers but also our friends.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Nail art is increasingly popular throughout the world and many are using their fingernails 1 (display) creativity and personality. They like to show off their latest and curiously beautiful designs, especially young women, who are fond of doing so 2 the intention of leaving a good impression on others.

As a matter of fact, nail polish(指甲油) and nail art have a long history, dating back to 3000BC in China, India and Egypt, when plants were processed to create a dye used as a type of nail paint, which 3 (apply) and represented social class and wealth; deep colors like red were worn by the rich 4 lighter paler colors were used by the poor. People in the Inca civilization painted animals on their nails, showing which tribe(部落) they belonged to! Not until the early 19th century 5 (be) nail paints changed into the nail polish that we see today. Besides various colors, the skills have got improved, leading to 6 nail polish industry’s success.

Nail art is part of the fashion world. With the application of gemstones, airbrushing and fine detail, you can complete any look, which can make you cheerful and 7 (delight). If necessary, you can surf the Internet, where you can get plenty of 8 (inspire) and get a professional finish in a short while with the help of the latest introduction. Everything is 9 (entire) up to you. And whatever pattern you choose, 10 (make) sure it suits you best.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假如你是某中学的一名学生,为了结合你校开展的“感恩教育”活动,英语教研组决定举办一场以“感恩”为主题的英语短文比赛。请你根据以下提示用英语写一篇短文。短文要点如下:

1. 感恩对象: 如父母、老师。

2. 感恩理由: 如父母养育之恩、老师培养之恩……

3. 感恩方式: ……

注意:

1. 词数:100左右。短文开头已给出,不计入总词数;

2. 可根据内容要点适当发挥,但不要逐条翻译;

3. 文中不得使用真实的校名和人名。

参考词汇:传统美德 traditional virtues

Always Be Grateful

As is known to all, it is one of the Chinese traditional virtues to be grateful to whoever has been kind and helpful to us. _________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________

____________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Off-Peak fares are cheaper tickets for traveling on trains that are less busy, offering good value for money. The tickets may require you to travel at specific times of day, days of the week or on a specific route. Where there is more than one Off-Peak fare for a journey, the cheaper fare is called Super Off-Peak.

You can buy Off-Peak tickets any time before you travel, either online or at a local station. The travel restrictions for your Off-Peak ticket will depend on the journey you are making. The tickets must be used on the date shown on the ticket. For Off-Peak return tickets, related journeys must be made on the date shown on your ticket as well.

Children aged five to fifteen get a 50% discount for all Off-Peak fares. Up to 2 children under 5 years can travel free with each fare paying adult. Railcard holders get l/3 off all Standard Class Off-Peak fares. Senior, and disabled Railcard holders also get l/3 off all First Class Off Peak fares. Please note that minimum fares and time restrictions may apply to tickets bought with a Railcard.

If you plan on a train trip with friends or your family, you may get group travel discounts. Three or four can travel for the price of just two adults-leaving everyone more money to spend on the day out! If you are traveling in a group of ten or more at Off-Peak times, you may be able to obtain a further discount through the train company you are traveling with. Contact the train company directly and be aware that you may need to book tickets in advance.

For more information, please visit www.nationalrail.co.uk.

1An Off-Peak ticket differs from other tickets in .

A. its good value for money B. its convenience

C. the specific trains D. travel schedules

2Sarah, a Railcard holder, is traveling with her 12-year-old son and 4-year-old daughter. How much should they pay for the 6-pound Off-Peak fares?

A. £6. B. £18.

C. £7. D. £12.

3Apart from the Off-Peak fairs, you may also save money by .

A. becoming a VIP B. traveling at rush time

C. buying tickets online D. getting group travel discounts

4What type of writing is this text?

A. An announcement. B. A ticket booking guide.

C. A business report. D. A travel review.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】________ more energy to my study instead of being crazy about Internet games, I would be sitting in a comfortable office now.( )
A.If I devoted
B.Had I devoted
C.Would I be devoted
D.Should I be devoted

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】Under new rules posted by the Civil Aviation (航空) administration of China on Friday, pilots will have to pass a “level four” test of Mandarin Chinese, China’s official language. Those who speak with an accent that “often impedes” comprehension will not pass. These rules take effect in January 2016.

China’s 56 ethnic groups speak more than 80 languages and dialects. Even native Mandarin speakers can have trouble communicating with each other depending on the strength of their accents, which can be mutually unintelligible (难理解的).

One flight trainer illustrated the scope for linguistic confusion, especially when common English aviation terms are used. Asked if there is a problem on board, a Chinese pilot might answer in the negative with the words mei you, or “there isn’t.” But someone speaking with a heavy Sichuan accent would pronounce mei you as “May day” unconsciously parroting the universally recognized distress call (遇难信号).

Like their international counterparts (对应物), Chinese aviators have developed codes to avoid confusion resulting from homonyms (同音异义字) or near-homonyms. They use the terms yao for one and guai for seven, which are otherwise pronounced yi and qi respectively and easily confused.

The new rule could affect all pilots, who must renew their license every six years, and adds to a growing list of burdens for the profession.

1What does the underlined word “impedes” in Para 1 mean?

A. improves B. helps

C. misleads D. limits

2Which of the following is true according to the passage?

A. Sichuan dialect has the contrary meaning to Mandarin.

B. Native Mandarin speakers can understand each other well.

C. It isn’t necessary for a pilot to pass the test before January 2016.

D. “May day” is a distress call in our everyday life.

3What is the purpose of the Chinese aviators using the terms yao for one and guai for seven?

A. To avoid misunderstanding.

B. To communicate with their international counterparts.

C. To pass the test.

D. To avoid their accents.

4What is the best title for the passage?

A. Chinese Pilots Told to Get Rid of Regional Accents

B. Chinese Pilots

C. Rich Chinese Languages

D. Hard to Be a Chinese Pilot

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】有一个加拿大中学生访华团到你校进行一天的参观访问。假如你是学生会主席,负责接待工作,代表团到校后你需先把这一天的活动安排(见下表)向他们作简要介绍,并征询他们的意见和要求。用100个左右的词写出这段介绍的内容,开头已给出(不记入要求的字数)。

时 间

活 动 内 容

上 午

校长介绍学校情况;参观图书馆,实验室,学生宿舍及校办工厂等

下 午

各班举行茶话会,外宾分组到班去与同学们自由交谈

晚 上

欢迎晚会;向访华团赠送纪念品——校徽(school badge )

Dear Canadian friends,

Glad to meet you and welcome to our school. Now let me tell you the arrangement for your visit .

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

_______________________________________________________

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用斜线(\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:1.每处错误及其修改均限一词;

2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

As a student, I can tell you that there is nothing better than praised by my teacher before my classmates. Never will I forget one experience in an English class last year.

I felt extreme nervous the instant the class began. Mr. Zhang might announce the exam result and I would probably get scolding as before. Surprisingly, when entering the classroom, he glanced at us, saying gently, “Today, I won’t talk about the exam, but I am excited to tell you what Li Jia wrote an excellent English article in the exam.” At hearing what he said, I was so excited that I couldn’t hold back my tear. It was the first time that I have got praised. From then on, I fell in love with the English. I’m grateful to Mr. Zhang. Without her praise, I couldn’t have gone such far in my English study.

查看答案和解析>>

同步练习册答案