精英家教网 > 高中英语 > 题目详情

【题目】根据短文内容,在短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Happiness is for everyone. You don’t need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or 【1】 and so on. Why? Because those who have big houses may often feel lonely and those who have cars may want to walk on the country roads at their free time.

In fact, happiness is always around you if you put your heart into it. 2 _ When you study hard at your lessons, your parents are always taking good care of your life and your health. When you get success, your friends will say congratulations to you. When you do something wrong, people around you will help you to correct it. 3__ All these are your happiness. If you notice a bit of them, you can see that happiness is always around you.

Happiness is not the same as money. It is a feeling of your heart. When you are poor, you can also say you are very happy, because you have something else that can’t be bought with money. 4_, because you have more chances to challenge yourself. So you cannot always say you are poor and you have bad luck. As the saying goes, life is like a revolving(旋转的)door. When it closes, it also opens. 5_.

A. When you are in trouble at school, your friends will help you

B. If you take every chance you get, you can be a happy and lucky person

C. those who have nice cars and a lot of money

D. And/span> when you do something good to others, you will feel happy, too

E. those who have no houses

F. When you meet with difficulties, you can give them up and be happy

G. When you meet with difficulties, you can say loudly you are very happy

【答案】

【1】C

【2】A

【3】D

【4】G

【5】B

【解析】

试题分析:我们一直在寻找幸福是什么,作者在文中告诉了我们幸福的真正含义。

【1】C考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲beautiful houses with large gardens and swimming pools这些优越的条件,C项与此并列,故选C.

【2】A考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲如果你专心幸福就在你身边。下文列举各种情况下幸福的具体表现When you…,A项与下文并列一共列举了5种情况,故选A.

【3】D考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲如果你专心幸福就在你身边。下文一共列举了5种情况When you…,D项与其他几项并列,故选D.

【4】G考查对上下文的理解和推理判断能力。本段讲幸福和金钱不一样,是发自内心的。和贫穷、困难无关,G项与上句When you…并列,故选G.

【5】B考查对上下文的理解和推理判断能力。上句讲生活就像旋转的门关了还会开。B项:如果你能抓住每个机会你就会成为快乐幸运的人,与上句承接,故选B.

练习册系列答案
相关习题

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

假如你是中学生李华,你校外教Mary女士近期准备回英国度假,为此,你班同学准备开一个晚会为她送行。请你根据以下提示,用英语写一封e-mail,通知她相关情况。

1. 对她的辛勤教学工作表示感谢。

2. 晚会本周日晚上7:30开始,预计持续1个小时。

3. 地点:高三10班教室

4. 活动:同学们一起唱英文歌,班长代表全班赠送她鲜花和亲手制作的礼物。

注意:

1. 词数100左右。

2. 开头和结尾已经给出,不计入总词数。

Dear Mary,

We hear that you’ll return to the United Kingdom on a holiday soon. All the class will miss you very much during your absence!

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________

Yours truly,

Li Hua

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据所给首字母或汉语提示,写出正确的单词来完成句子

【1】To be honest, Nick’s performance isn’t interesting and it didn’t a to me much.

【2】I would rather they ________(任命) Mr. Smith to the post, but I am afraid he will not get 50% of the vote.

【3】Under no c should we take risks with other people’s lives.

【4】Although a good education doesn’t g a good job, it is better than getting no education.

【5】Many people are o to building the motorway. It is not a wise decision.

【6】It is not a for us to attend a formal wedding with the sports clothes.

【7】Her mother b the girl from leaving the house before she finished her homework.

【8】Father had great faith in me, which ___________(增强) my resolve to win the game.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Ali is from a Middle Eastern country. He now stays in the USA. He smokes a lot of cigarettes every day. He has smoked for nine years. Ali says, I tried to quit smoking in my hometown, but it was impossible. My parents smoke. My brothers smoke. All my friends smoke. At parties and at meetings, almost all the men smoke. Here in the United States, not as many people smoke. ___【1】___

Many smokers are like Ali: they want to stop smoking. ___2___ They know it can cause cancer and heart disease. But it is difficult for them to give up smoking because cigarettes have a drug in them. The drug is nicotine. People who smoke a lot need nicotine.

___3____ The nicotine makes him sick. In a few days, the smoker’s body is used to the nicotine, and he feels fine. Later, the smoker needs nicotine to keep feeling fine. Without nicotine, he feels bad.

__4___ Many people who quit will soon smoke again. At a party or at work they will decide to smoke “just one” cigarette. Then they will smoke another cigarette, and another. Soon they become smokers again. ____5___

A. It is very hard to quit smoking.

B. It will be easier to change the smoking habit here.

C. Thus nicotine makes smokers addicted to cigarettes.

D. The smokers know that smoking is bad for their health.

E. When a person first begins to smoke, he usually feels terrible.

F. Maybe there is only one esy way to quit smoking: never start.

G. But it is said that medicine is needed to stop them from smoking.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】----- I'm going to San Francisco for a couple of days.

------ ________. I wish I could get away for a while.

A. It doesn't matter B. Forget it

C. I really envy you D. I can't agree more

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】People aren't walking any more—if they can figure out a way to avoid it.

I felt superior about this matter until the other day I took my car to mail a small parcel. The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasn't in any hurry, either. I had merely become one more victim of a national sickness: motorosis.

It is an illness to which I had thought myself immune(免疫的), for I was born in the tradition of going to places on my own two legs. At that time, we regarded 25 miles as good day's walk and the ability to cover such a distance in ten hours as a sign of strength and skill. A wellknown British physician, Sir Adolphe Abrhams, pointed out recently that hearts and bodies need proper exercise. A person who avoids exercise is more likely to have illnesses than one who exercises regularly and walking is an ideal form of exercise---the most familiar and natural of all.

It was Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot. The man walking can learn the trees, flowers, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world. He can’t learn in a car.

The car is a convenient means of transport, but we have made it our way of life. Many people don't dare to approach Nature any more. To them the world they were born to enjoy is all threat; to them security is a steel river thundering on a concrete road. And much of their thinking takes place while waiting for the traffic light to turn green.

I say that the green of forests is the mind's best light. And none but the man on foot can evaluate what is basic and everlasting.

【1】What is the national sickness?

A. Walking too much.

B. Travelling too much.

C. Driving cars too much.

D. Climbing stairs too much.

【2】What was life like when the author was young?

A. People usually went around on foot.

B. People often walked 25 miles a day.

C. People used to walk ten hours every day.

D. People considered a tenhour walk as a hardship.

【3】 What is compared to “a steel river” in Paragraph 6?

A. A queue of cars.

B. A ray of traffic light.

C. A flash of lightning.

D. A stream of people.

【4】What is the author's intention of writing this passage?

A. To tell people to reflect more on life.

B. To encourage people to return to walking.

C. To advise people to do outdoor activities.

D. To recommend people to give up driving.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】第三节 单句改错 (共5小题;每小题1分,满分5分)

【1】Struggled in a world of silence and darkness.,Helen Keller seemed to be simple-minded.

【2】The three Bronte sisters adopted this practice.,Mary Ann Evans did the same.

【3】We decided to fight against this unfair system which prohibits us blacks sitting where we like.

【4Our friendship had developed quickly over the weeks that followed.

【5Maybe if I studied science then, I would have been able to give more help.

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】When I was growing up, I was ashamed to be seen with my father. He was severely disabled and very short, and when we would walk together, his hand on my arm for balance, people would stare. If he ever noticed or was bothered, he never let it on.

It was difficult to coordinate(协调)our steps---his slow, mine impatient---and because of that, we didn’t say much as we went along. But as we started out, he always said, “You set the pace, I will try to adjust to you.”

He never talked about himself as an object of pity, nor did he show any envy of the more fortunate or able. What he looked for in others was a “good heart”, and if he found one, the owner was good enough for him.

Now that I am older, I believe that is a proper standard by which to judge people, even though I still don’t know accurately what a “good heart” is. But I know the times I don’t have one myself.

Unable to engage in many activities, my father still tried to participate(参加) in some way. I now know he participated in some things indirectly through me, his only son. When I played ball(poorly),he “played” too. When I joined the navy ,he “joined” too. And when I came home on leave ,he saw to it that I visited his office. Introducing me, he was really saying, “This is my son, but it is also me, and I could have done this, too, if things had been different.”Those words were never said aloud.

He has been gone many years now, but I think of him often. I wonder if he sensed my unwillingness to be seen with him during our walks. If he did, I am sorry I never told him how sorry I was, how unworthy I was, how I regretted it. I think of him when I complain about small affairs, when I am envious of another’s good fortune, when I don’t have a “good heart”.

At such times I put my hand on his arm to regain my balance, and say, “You set the pace, I will try to adjust to you.”

【1】The author felt unhappy walking with his father because___.

A. he was pitiful for his father’s physical disability

B. it was hard for them to walk at the same pace

C. he didn’t want others to know he had an ugly father

D. it was not easy for his father to keep balance

【2】In the father’s view, the most important quality a good person should have is___.

A. beautiful appearance B. excellent health

C. a smart head D. a good heart

【3】It can be inferred from the text that_____.

A. the father was proud of his only son

B. the father took part in all his son’s activities

C. the author was upset when asked to his father’s office

D. the author was a good ball player and outstanding soldier

【4】According to the last paragraph, by saying “You set the pace, I will try to adjust to you.”, the author means that____.

A .he is now glad to help his father o walk

B. he regrets his unwillingness to walk with his father

C. he will follow father’s standards of being a good man

D. he will never forget how mentally strong his father was

查看答案和解析>>

科目:高中英语 来源: 题型:

【题目】书面表达

由于英语将要进行社会化考试,为了开阔学生视野,某中学计划增加一门英美文学鉴赏课,这立即引起了学生们的广泛讨论。假设你是该校的一名学生,请你根据下列文章写一篇文章反映学生们的意见并发表自己的看法。

支持者:1. 能在短时间内了解名著,扩大阅读量。2. 可以提高阅读能力和写作能力。

反对者:1. 增加学生负担,没时间阅读。 2. 只能粗略了解名著,不能领会其精髓(essence)。

注意:1.开头部分已写好,不计入词数。

2.词数为100字左右。

Recently it is said that our school is planning to open a new subject, known an Appreciation of British and American Literature.

查看答案和解析>>

同步练习册答案